Prima pagină » Local » Robert Perju, patronul BVR Construct Impex SRL, a fugit cu banii clienților! Victimă a căzut și preotul Ioan Pralea. Constructorul trebuia să izoleze apartamentele din zona Podu Roș

Robert Perju, patronul BVR Construct Impex SRL, a fugit cu banii clienților! Victimă a căzut și preotul Ioan Pralea. Constructorul trebuia să izoleze apartamentele din zona Podu Roș

15 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Robert Perju, patronul BVR Construct Impex SRL, a fugit cu banii clienților. În urmă cu 10 luni a luat un avans pentru execuția unor lucrări de termoizolație la un apartament din zona Podu Roș. Banii i-a încasat, dar lucrarea nu a mai făcut-o. Printre victime se numără și preotul Ioan Pralea

Robert Perju, patronul BVR Construct Impex SRL, a fugit cu banii clienților. Afaceristul se află în centrul unui scandal, după ce a încasat un avans pentru realizarea unor lucrări de izolație la un apartament de pe strada Nicolina, nr.2, sc. C. Unul dintre proprietarii de apartamente păcăliți de afacerist este preotul Ioan Pralea, paroh în comuna Probota. Acesta a transmis reporterilor BZI că Robert Perju a promis că va realiza lucrarea încă din toamna anului trecut, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„În toamna anului trecut i-am dat un avans de 1.300 lei, dintr-un total de 2.700 lei. Banii erau pentru izolarea fațadei apartamentului. Așteptam să monteze schela. El a spus că nu o montează și că așteaptă ca toții vecinii să se pună de acord și să accepte lucrarea. Nu-i pot obliga pe toți să accepte. Ei îl cunosc ce-i poate capul, nu vor să lucreze cu el. După primirea banilor nu s-a apucat de lucrare și nici nu mi-a returnat banii”, a precizat preotul.

Pe data de 3.10.2019 a primit o chitanță de la Robert Perju pentru suma plătită.

Robert Perju, patronul BVR Construct Impex SRL, a fugit cu banii clienților, dar promite că-i va înapoia

Contactat telefonic, Robert Perju a venit cu altă variantă. Acesta susține că proprietarii apartamentelor au cerut o amânare până când toți urmau să se pună de acord.

„Domnul Pralea se grăbește. Vecinii vor să facă toți odată. A rămas să facem lucrarea anul acesta. Am fost prins cu altele în această perioadă. Punem schela când stabilesc toți vecinii. Sunt 12 apartamente de făcut în blocul respectiv. Am vorbit cu soția domnului care mi-a lăsat de înțeles că vor să se facă lucrarea. Am să mă duc să-i dau banii înapoi la începutul săptămânii viitoare”, a explicat afaceristul.

Robert Perju a trebuit să dea cu subsemnatul și la Secția a III-a Poliției, acolo unde preotul Ioan Pralea a depus o reclamație.

Societatea se află în insolvență, iar patronul nu a mai depus bilanțul din 2015

BVR Construct SRL, prin intermediul căreia operează Robert Perju, nu apare cu activitate începând cu anul 2015. Atunci cifra de afaceri a societății era de 58.100 lei, profit de 1.589 lei, datorii de 52.024 lei, cu un număr de 3 angajați. În urmă cu câteva luni, firma a intrat în insolvență. Pe data de 3.08.2020 a fost întocmit și tabelul definitiv de creanțe. Astfel, firma lui Robert Perju are de plătit 64.774 lei către Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași. Mai mult, are de achitat și suma de 6.498 lei, bani datorați societății Invest Capital LTD. Dacă nu achită datoriile, creditorii vor căuta bunurile lui Robert Perju pentru a fi valorificate.

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a vândut apartamente fără sistem de hidroizolație

Și dezvoltaorul imobiliar Ștefan Popescu are probleme cu clienții. Asta, după ce a vândut mai multe apartamente dintr-un bloc de pe aleea Strugurilor 76. Proprietarii au acuzat că, din primăvara acestui an, la primele ploi, apa s-a infiltrat în pereții apartamentelor de la demisol, dar și de la etajul al doilea. În mai multe rânduri, Ștefan Popescu a fost contactat, dar nu a rezolvat problema. În urma mai multor sesizări, Inspectoratul Județean de Construcții (IJC) Iași a verificat lucrarea și a amendat cu 50.000 lei constructorul angajat de dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu. Proprietarii nu sunt încrezători că vor fi remediate toate deficiențele și iau în calcul să-l acționeze în instanță pe afaceristul care le-a vândut apartamentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *