Prima pagină » Actualitate » Robert a fost amendat pentru că și-a lăsat mașina 80 de minute în parcare! S-a întâmplat în parcarea unui supermarket LIDL
Robert a fost amendat pentru că și-a lăsat mașina 80 de minute în parcare! S-a întâmplat în parcarea unui supermarket LIDL

Robert a fost amendat pentru că și-a lăsat mașina 80 de minute în parcare! S-a întâmplat în parcarea unui supermarket LIDL

28 aug. 2024, 10:34,
în Actualitate

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, care și-a „uitat” mașina parcată timp 80 de minute în curtea celor de la Lidl, din zona Gudrunstrasse, din Viena. Robert a fost amendat pentru că și-a lăsat mașina 80 de minute în parcare. Cei responsabili de parcarea supermarketului s-au sesizat în cazul său și l-au amendat cu 75 de euro.

Robert a fost amendat pentru că și-a lăsat mașina 80 de minute în parcare!

Robert a mers la cumpărături și s-a întors acasă cu buzunarul gol, nu doar cu sacoșele pline. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, și-a „uitat” mașina parcată timp 80 de minute în curtea celor de la Lidl, din zona Gudrunstrasse, din Viena. Timpul alocat era de 60 de minute, așa că s-a ales cu o amendă usturătoare.

Robert și-a lăsat mașina parcată mai mult decât trebuia în curtea unui magazin Lidl. Timpul maxim este de 60 de minute, la supermarketul din zona Gudrunstrasse, Viena, însă șoferul a „uitat” autoturismul mai mult decât trebuia: 80 de minute. Ei bine, a fost suficient încât să se aleagă cu o amendă de toată frumusețea, de 75 de euro. N-a plecat acasă doar cu sacoșele pline, ci și cu buzunarele goale. Asta pentru că cei responsabili de parcarea supermarketului s-au sesizat în cazul său și l-au pedepsit întocmai.

N-a scăpat ușor, ci cu o amendă de 75 de euro. Bărbatul nu a fost de acord cu această amendă, așa că a reacționat. A trecut la următorul pas și a sesizat autoritățile. În cele din urmă, n-a avut ce face, așa că a plătit întreaga sumă.

„Pentru a fi în siguranță, l-am sfătuit să plătească amenda”, a transmis expertul AK în protecția consumatorilor, Tamara Wechner, pentru presa străină.

Un șofer s-a ales cu amendă la Lidl

Cazul lui Robert nu este singurul întâlnit la magazinele de acest tip, din zona respectivă. Autoritățile vieneze au fost sesizate de multe ori referitor la faptul că unele persoane s-au ales cu amenzi în diverse parcări, deși nu erau panouri cu parcare pentru un anumit interval de timp.

„Recent am primit o mulțime de plângeri cu privire la locurile de parcare care nu sunt semnalizate sau sunt semnalizate inadecvat. Acest lucru este adesea greu de înțeles de către consumatori”, a spus Tamara Wechner.

Pentru a scăpa de astfel de situații, sfatul specialiștilor este ca șoferii să caute panourile cu indicații. În cazul în care nu există, ei trebuie să sesizeze reprezentanții magazinului respectiv. În caz contrar, se pot alege cu amenzi fără să-și dea seama. Sigur că pot fi luate măsuri în astfel de situații, însă autoritățile trebuie informate de fiecare dată.

Astfel, Robert, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a fost amendat pentru că și-a lăsat mașina 80 de minute în parcarea Lidl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *