Ritualuri din antichitate. Chiar dacă au fost perioade în care relatiile intime au fost un subiect ascuns, au existat și perioade istorice în care amorul a jucat un rol principal.
Contraceptia
Nasterea, înaintea existenței anestezicelor și a medicinei moderne, era brutală, dureroasă și periculoasă.
Euripide a pus-o pe Medea în piesă să de teatru să declare că „Mai bine aș stă în spatele scutului decât să mai dau naștere încă o data”.
Pentru a evită durerea și pericolul unei sarcini, încă din Egiptul antic au fost dezvoltate rețete pentru contracepție. Una dintre ele datează din anul 1800 i.Hr și era realizată din fecale de crocodil tăiate, amestecate cu miere și sare. Amestecul era „presarat peste pantec”.
Ritualuri din antichitate
Românii și grecii au dezvoltat o metodă mult mai plăcută. Silphium este o plantă care în acele vremuri era utilizată pentru orice boală, dar și în bucătărie. A devenit atât de valoroasă încât valora greutatea ei în argint. Plantă nu putea fi cultivată astfel fiind culeasă doar din sălbăticie. Ultima tulpină de silphium a fost utilizată în timpul împăratului Nero
Bordelurile
În majoritatea societăților, prostituția, chiar dacă este legală, este considerată o practică rușinoasă. Însă nu era și cazul românilor. Bordelurile se aflau pe străzile principale, iar scrierile de pe pereții din Pompei dezvăluie acest lucru. În interior se aflau pictate imagini pornografice care stârneau imaginația celor care intrau. Conform istoricului grec Herodot, în Babilon femeile erau obligate că măcar o data în viață să meargă în templul Ishtar pentru a deveni „o prostituată sfant”. Indiferent de persoană care le oferea o monedă, acestea trebuiau să accepte.
Ritualuri din antichitate
În timp ce femeile din Grecia antică erau învățate să vorbească propriul lor dialect, femeile din Spartă aveau parte de multă libertate. Însă în noaptea nunții acestea aveau parte de un tratament special, erau râse pe cap și erau îmbrăcate în în haine bărbătești, apoi așteptau în întuneric pentru că soțul lor să-și facă apariția.