Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Ritualul de ingrijire a pielii. Recomandarile anti-aging ale medicilor

Ritualul de ingrijire a pielii. Recomandarile anti-aging ale medicilor

04 nov. 2019, 08:30,
în Sanatate

Cand vine vorba despre ritualul de ingrijire a pielii trebuie sa iei in considerare atat ceea ce mananci, cat si ceea ce pui pe piele. Intestinul si pielea ta sunt puternic conectate, motiv pentru care multe afectiuni cutanate isi au originea in intestine.

Intr-o lume in care exista zeci de sfaturi despre cum sa ai grija de pielea ta cel mai bine, poate fi greu de cernut si de gasit ceea ce ajuta cu adevarat. Pe masura ce imbatranim incepem sa observam linii mai intait fine, apoi tot mai adanci care ne brazdeaza fata. Ce ritual de ingrijire a pielii sa adoptam si cum sa imbatranim cu gratie descopera in randurile de mai jos.

Cand vine vorba de ritualul de ingrijire a pielii, va trebui sa iei in considerare ceea ce mananci impreuna cu ceea ce pui pe fata. Intestinul si pielea ta sunt puternic conectate, motiv pentru care atat de multe afectiuni ale pielii incep in intestin. Cateva exemple in acest sens includ rozaceea, eczema si psoriazisul. Asta inseamna ca daca cumparati produse scumpe de ingrijire a pielii, dar nu luati in considerare dieta dvs., veti vedea probabil rezultate limitate.

Ritualul de ingrijire a pielii: ce sa limitati in dieta

Pentru o piele radianta, incepe sa lucrezi cu intestinul. Daca aveti probleme legate de piele, medicii va recomanda sa verificati mai intai dieta. Adesea, acneea, roseata, eruptiile cutanate si imbatranirea accelerata sunt cauzate de dieta. Asadar, asigurati-va ca ati exclus in primul rand sensibilitatile alimentare. Faceti asta cu o dieta de eliminare sau printe teste de sensibilitate alimentara.

Pentru o piele sanatoasa, evitati sau macar limitati zaharul, glutenul, alcoolul, alimentele procesate, produsele lactate (daca aveti o sensibilitate) si orice alte alimente la care aveti o sensibilitate sau sunteti alergici.

Ingrediente ideale pentru ingrijirea pielii

Cand vine vorba de a pune lucruri pe piele, concentreaza-te pe anumite ingrediente Evita produsele cu aditivi inutili si „parfum.” Parfum este un termen folosit pentru a ascunde multe substante chimice dure care pot deteriora grav pielea. Mai presus de toate, fii atent la ceea ce pui pe piele, inclusiv prin machiajul tau – care poate contine toxine, substante chimice si multe ingrediente dure.

Tine cont ca ceea ce functioneaza pentru altii, s-ar putea sa nu functioneze in cazul tau. De aceea, medicii recomands intotdeauna experimentarea anumitor produse pentru a afla ce functioneaza si ce nu. Nu faceti modificari masive in ritualul de ingrijire a pielii si introduceti un singur produs la un moment dat. Iata cateva dintre cele mai bune ingrediente pe care ar trebui sa le cauti in produsele de ingrijire a pielii tale:

Tretinoina – Tretinoina topica este vitamina A concentrata, care stimuleaza productia de colagen. Aceasta reduce vizibilitatea petelor solare, a ridurilor si ajuta la acnee. Acid hialuronic – este important pentru pielea ta, deoarece previne pierderea de umiditate. Veti observa ca o multime de produse de ingrijire a pielii, de inalta calitate, au in compozitie acid hialuronic.

Vitamina C – favorizeaza sinteza de colagen si previne leziunile cauzate de radiatiile ultraviolete. Vitamina E – este incredibil de importanta pentru pielea dvs., deoarece este un antioxidant solubil in grasimi care protejeaza de deteriorarea radicalilor liberi. Vitamina E este, de asemenea protectoare, impotriva deteriorarii cauzate de ultraviolete. Acidul ferulic – stabilizeaza vitaminele C si E si le dubleaza proprietatile fotoprotectoare. Toate aceste elemente sunt critice pentru o piele frumoasa si radianta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *