Prima pagină » Sanatate » Ritm cardiac. Afecțiuni care modifică frecvența bătăilor de inimă

Ritm cardiac. Afecțiuni care modifică frecvența bătăilor de inimă

14 dec. 2022, 13:50,
în Sanatate

Întrebarea cât de rapid ar trebui să fie ritmul cardiac al unui adult este extrem de actuală. Toată lumea ar trebui să știe răspunsul la această întrebare, astfel încât, în cazul în care există anomalii, să puteți lua măsuri imediate și să consultați un medic.

Frecvența cardiacă reprezintă numărul de bătăi ale inimii pe minut. O persoană sănătoasă are o frecvență cardiacă normală între 60 și 100 de bătăi pe minut. Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba odată cu vârsta sau cu anumite afecțiuni medicale. Aceste modificări se numesc aritmii și sunt de două feluri, tahicardie și bradicardie.

medic care verifica ritmul cardiac unei persoane

Frecvența cardiacă reprezintă numărul de bătăi ale inimii pe minut

Ritm cardiac. Diferențele dintre tahicardie și bradicardie

Dacă bătăile pe minut sunt mai mari de 100, persoana este tahicardică. Există două tipuri de tahicardie. Cea fiziologic este cauzată de stres, spaimă și exerciții fizice. Pe când cea patologică este cauzat de o anumită boală.

Dacă ritmul cardiac este mai mic de 60 de bătăi pe minut, sunteți bradicardic. Acest lucru se datorează, de obicei, unei disfuncții a nodului sinusal, partea inimii în care se produc impulsurile electrice. Cu toate acestea, diferențele individuale nu trebuie uitate.

medic care verifica ritmul cardiac unei persoane

Dacă bătăile pe minut sunt mai mari de 100, persoana este tahicardică

O persoană care a trăit toată viața poate avea o frecvență cardiacă mai mică de 60 de bătăi pe minut sau mai mare de 100, dar să se simtă normală. Același lucru trebuie spus și despre sportivi, ritmul lor cardiac poate fi diferit de ritmul normal din cauza stilului lor de viață și a antrenamentelor fizice intense.

Pentru a evita aritmia, este important să urmați un anumit stil de viață. Aceasta este singura modalitate de a vă proteja de o gamă largă de boli cardiovasculare. Pentru a preveni apariția unei probleme de sănătate evitați situațiile stresante. Stresul poate crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. Acesta poate fi evitat prin exerciții de respirație, yoga și meditație. Încercați să fiți mai puțin stresat și să nu luați lucrurile personal.

Cum poți să previi manifestarea celor două afecțiuni cardiace. Sfaturile specialiștilor

Pentru a evita apariția deranjului nu mai fumați. Fumatul tutunului face ca inima să bată mai repede. Astfel, renunțarea la acest obicei prost o poate reduce la 60-100 de bătăi normale pe minut. Desigur, nu va fi ușor, dar cel mai important lucru este să fii motivat.

Echilibrează-ți dieta și aportul de apă. O nutriție necorespunzătoare duce la creșterea în greutate și la obezitate. Acest lucru înseamnă că inima va munci mai mult pentru a furniza oxigen și nutrienți tuturor părților corpului. Încercați să vă supravegheați dieta și să evitați alimentele nesănătoase. Un consum redus de apă duce, de asemenea, la o funcție cardiovasculară anormală, așa că ar trebui să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi.

medic care verifica ritmul cardiac unei persoane

Dacă bătăile pe minut sunt mai mari de 100, persoana este tahicardică

Reduceți consumul de cofeină și evitați alcoolul. Băuturile cofeinizate și cele care conțin alcool provoacă tahicardie și multe alte anomalii. Cofeina și băuturile care conțin alcool provoacă tahicardie și alte probleme de sănătate. Prin urmare, luați-le doar cu moderație sau evitați-le cu totul.

Un stil de viață sedentar vă expune riscului de a lua în greutate și de a avea probleme ritmul cardiac, inima și alte organe. Sângele trebuie să circule în tot corpul și să furnizeze oxigen și nutrienți fiecărei celule. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este prin exerciții fizice. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerați și ar trebui să vă consultați medicul înainte de a începe exercițiile fizice.

persoana care verifica ritmul cardiac unei persoane

Pentru a evita aritmia, este important să urmați un anumit stil de viață

Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare
Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
a1.ro
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie copt cozonacul ca să nu se ardă deasupra. La câte grade trebuie setat cuptorul electric sau pe gaz
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Suprize mari în imobiliare. Cele mai ieftine apartamente din Capitală
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Prima arestare în cazul Boupendza! Tulburător! Cine este principalul suspect
Playtech.ro
Pască gata în 5 minute. Ai nevoie de un blender şi de o tavă rotundă
Dailybusiness.ro
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
RomaniaTV
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră pentru angajaţi şi angajatori
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Tragedie în lumea medicală. George și Emanuel, doi medici tineri, au murit. Aveau doar 28 și 31 de ani. Detalii teribile!
redactia.ro
Zodiile binecuvântate în Joia Mare. Sunt sub protecție divină
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`