Prima pagină » Local » Rita, o emblemă a Cavaleriei Jadarmeriei, a murit! Laura Epuraş: „Când am participat la ultima noastră paradă în Iași am fost aplaudate și apreciate”
Rita, o emblemă a Cavaleriei Jadarmeriei, a murit! Laura Epuraş: „Când am participat la ultima noastră paradă în Iași am fost aplaudate și apreciate”

Rita, o emblemă a Cavaleriei Jadarmeriei, a murit! Laura Epuraş: „Când am participat la ultima noastră paradă în Iași am fost aplaudate și apreciate”

06 aug. 2024, 18:27, 2 ,
în Local

Laura și Rita au fost emblemele Cavaleriei Jadarmeriei și formau echipă încă din anul 2005. Pe atunci, Rita avea doar 1 an și trei luni, dar Laura Epuraş a ales ca Rita să fie partenera ei.

Ultima paradă la care au participat a fost la Iași, unde au fost apreciate și aplaudate de toată lumea, de la mic la mare.

„Cu aproape 20 de ani în urmă ,apăreai în viața mea. Erai un căluț mic, puțin rahitic, fără mari șanse de viitor. Eu am avut încredere în tine, te-am luat și te-am crescut, lângă tine am învățat ce înseamnă dragostea necondiționată, m-am simțit fericită, protejată și împlinită. Împreună am participat la sute de misiuni și am avut momentul nostru de glorie, de ziua României, am trecut pe sub Arcul de Triumf, în fruntea Detașamentului de Cavalerie. Am fost la misiuni foarte grele, de unde ne-am întors cu bine datorită relației dintre noi, a pregătirii și a curajului tău. Mi-ai făcut viața mai frumoasă, în toți anii ăștia ai fost sufletul meu pereche, ființa care a știut toată viața mea, mi-ai alinat fiecare lacrimă și lângă tine am trecut peste orice. Anul trecut, munca ta a fost decorată de Ziua Națională, când am participat la ultima noastră paradă în Iași am fost aplaudate și apreciate de toți cei prezenți la eveniment. Acum e momentul să-mi iau rămas bun de la tine, doar atât ne-a fost dat să trăim. O să te păstrez mereu în sufletul meu și amintirile cu tine nu mi le poate lua nimeni. Ai fost și vei rămâne un simbol pentru Jandarmeria Română. Aș putea sa scriu multe despre tine, Rita mea frumoasă și bună, dar mă opresc. Cu ochi plini de lacrimi, am fost langă tine până în ultima secundă, ai știut că sunt cu tine ,că nu te voi lăsa singură. Drum bun spre Raiul Cailor, scumpa mea prietenă și parteneră de misiuni. R.I.P RITA”, este mesajul transmis de Laura Dalila Epuras.

„Rita a privit-o, apoi a închis ochii! Din păcate pentru totdeauna!”

Din păcate, Rita, partenera Laurei Epuraș a murit. Cele două au făcut echipă peste 20 de ani, iar Laura a fost împreună cu Rita până în ultima clipă.

„Rita se uita la Laura și avea lacrimi în ochi. Cumva parcă simțea.
Partenera ei de 20 de ani o privea și nu-i venea să creadă.
Rita a ridicat capul și l-a așezat în brațele ei. Laura a ținut-o strâns și a spus cu voce stinsă:
– Mai stai, iubita mea! Te rog din inima mea mai stai cu mine!
Rita a privit-o, apoi a închis ochii! Din păcate pentru totdeauna!
Laura și Rita!
Mulți dintre voi le știți.
De 20’ de ani au defilat de fiecare dată de Ziua Națională a României!
Fie ca au fost la București, Iași sau Alba Iulia, Laura și Rita au fost mereu prezente.
De 20 de ani au fost împreună și au participat la sute de acțiuni pe ordine publică!
De 20 de ani au fost… au fost..
Cu regret, vă spunem că ieri Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române.
Un moment sfâșietor.
Evident că Laura nu a vrut să o părăsească, crezând până în ultima clipă că își va reveni.
Poate că acest sentiment e greu de crezut pentru mulți dintre noi, însă legătura care se naște în astfel de situații este una extrem de puternică.
Laura este pasionată de cai încă din copilărie. Iar noi știm cât de mult a iubit-o pe Rita și mai știm cât de greu îi este acum. Însă, așa cum a spus chiar ea, tot ce a trăit alături de Rita va rămâne veșnic în inima ei.
Îi mulțumim Ritei pentru toate misiunile la care a fost prezentă, pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Laura Epuraș: „Am avut încredere, am ales să fie partenera mea”

Au trecut împreună şi prin clipe grele, precum ciocniri violente cu suporteri de fotbal, dar şi prin momente festive şi istorice. Laura şi Rita au fost în plutonul care l-a condus pe ultimul drum pe regele Mihai.

„Formăm o echipă din anul 2005 de când ea avea doar 1 an şi 3 luni şi am avut încredere, am ales să fie partenera mea. Am îngrijit-o până la vârsta de 3 ani. La 3 ani am încălecat-o şi la 4 ani a participat la prima paradă de ziua naţională. A fost prima ei misiune importantă şi s-a descurcat foarte bine.  Ca însemnătate pentru noi două pot să spun că a fost misiunea de înmormântare a regelui Mihai când l-am condus pe ultimul drum. Am avut onoarea de a face parte din garda regală. Misiunea aia mi-a rămas în suflet. Cele mai periculoase misiuni la care am participat eu cu ea au fost meciurile de fotbal în care se întâmplă ca cele două galerii de suporteri să se ia la harţă. Am avut momente în care mi-a fost teamă. Dar datorită relaţiei speciale care există între călăreţ şi cal, ne-am întors sănătoase acasă că tu ai încredere în el, el are încredere în tine. Avem parternerul ăsta minunat de misiune care devine un suflet pereche. Eu pot să spun că e sufletul meu pereche de 20 de ani aproape”, spunea Laura Epuraş, Detaşamentul cavalerie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *