Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19: de ce riscul de contaminare este redus într-un avion
Covid-19: de ce riscul de contaminare este redus într-un avion

Covid-19: de ce riscul de contaminare este redus într-un avion

20 aug. 2020, 12:48,
în Sanatate

Riscul de contaminare Covid, redus în avion. Un nou studiu a evaluat riscurile de transmitere a Covid-19 în timpul unei călătorii cu avionul. În timpul zborului analizat de cercetători, pasagerii călăreau cu persoane cu coronavirus și nu purtau măști. Cu toate acestea, rezultatele studiului sunt liniștitoare.

În această perioadă de vacanțe, mulți oameni se îngrijorează de riscurile posibile de a fi contaminati în timpul unei călătorii și se întreabă care este cel mai sigur mijloc de transport pentru a călători.

Riscul de contaminare Covid, redus în avion

Un studiu publicat în iulie în jurnalul Clinical Infectious Disease a relevat existența unui risc crescut de transmitere a Covid-19 în trenuri. Potrivit cercetătorilor, locația scaunului și durata călătoriei cu o persoană infectată cu coronavirus ar putea face diferența și crește riscul de infecție. Dar călătoriile aeriene? Un studiu publicat pe 18 august în revista Jama Network Open afirmă că riscul de contaminare este scăzut.

Pentru a ajunge la această concluzie, virologii de la Spitalul Universitar din Frankfurt (Germania) au studiat cazurile de transmitere a Covid-19 dintr-un avion, la începutul epidemiei. Zborul Tel Aviv-Frankfurt studiat de cercetători datează din 9 martie. A durat 4:40 și a avut în total 102 pasageri, inclusiv un grup de 24 de turiști germani.

Grupul a fost în contact cu un manager de hotel care a testat pozitiv pentru coronavirus cu șapte zile înainte de călătoria cu avionul. Cu toate acestea, niciun membru al grupului nu a fost diagnosticat cu Covid-19 înainte de zbor și niciun gest de barieră, cum ar fi o mască, nu a fost aplicat în timpul călătoriei.

Autoritățile germane au fost informate că grupul a luat contact cu un administrator de hotel contaminat in Israel. Așa că au decis să testeze cei 24 de turiști când au ajuns la Frankfurt. Din cei 24 de turiști, șapte au fost pozitivi pentru Covid-19. Patru dintre cei șapte turiști au prezentat semne de coronavirus în timpul zborului, doi dintre ei au început să aibă simptome, iar un turist a fost asimptomatic.

Covid-19: doar doi pasageri au fost infectați după călătoria cu avionul

Patru-cinci săptămâni mai târziu, virologii au contactat pasageri. Din cei 78 de pasageri contactați de cercetători, 71 au răspuns, potrivit femmeactuelle.fr. Virologii au întrebat călătorii dacă au luat contact cu cineva cu Covid-19. De asemenea, pasagerii au fost obligați să raporteze dacă aveau simptome ale coronavirusului. Cercetătorii le-au cerut apoi să facă un test de screening. Din cele 71 de persoane testate, doar doi pasageri au fost pozitivi pentru coronavirus. Acești doi călători au fost așezați la două rânduri de persoana cu Covid-19.

Covid-19: transmisiile sunt posibile într-un avion

Potrivit cercetătorilor, riscul de transmitere a virusului într-un avion depinde de apropierea persoanelor bolnave și de alți factori, precum circulația pasagerilor și a echipajului, dar și de contactul între pasageri la îmbarcare. Virologii speculează că rata de transmisie ar fi putut fi chiar mai mică dacă pasagerii ar fi purtat o mască în timpul zborului.

„S-a observat deja că pasagerii așezați dincolo de perimetrul celor două rânduri pot fi contaminati, ceea ce indică o posibilă transmitere prin aer. Descoperirile noastre nu exclud transmiterea virusului într-un avion”, spun cercetătorii.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Cutremur major în Turcia. Seismul, cu magnitudinea 6,2 s-a resimțit în România
observatornews.ro
Un fost consilier, candidat la Primăria Tulcea s-a sinucis. Şi-a anunţat decizia într-un video, pe Facebook: "Vă rog să nu veniți la înmormântarea mea"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cât de fricos e Putin. A fost panică la Kremlin din cauza unui cadou
SportpeSurse
Gigi Becali nu dă doi bani pe moartea Papei Francisc. Reacție fără pic de compasiune
Playtech.ro
Primești 500 de lei de la stat dacă lași iarba să crească. Românii cu livezi nu știu de acest ajutor
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`