Prima pagină » International » Risc de holeră la granița României! Pericol major în zonele inundate
Risc de holeră la granița României! Pericol major în zonele inundate

Risc de holeră la granița României! Pericol major în zonele inundate

09 iun. 2023, 20:00,
în International

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că distrugerea barajului Kakhovka ar putea duce la un focar de holeră în regiunea devastată de inundații.

„Impactul sistemelor de canalizare de alimentare cu apă din regiune și al serviciilor de sănătate publică nu poate fi subestimat”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„OMS s-a grăbit să sprijine autoritățile și personalul medical în măsuri preventive împotriva bolilor transmise prin apă și să îmbunătățească supravegherea bolilor”.

Adresându-se joi reporterilor, Tedros a spus că în zonă au fost trimise provizii de urgență și că OMS și lucrătorii locali din domeniul sănătății se vor concentra asupra salubrității, cu scopul de a evita focarele de boli transmise prin apă, în special holera, potrivit themessenger.com

Holera este o boală rară și extrem de periculoasă

Holera este o boală rară și extrem de periculoasă care se răspândește de obicei în zonele cu tratarea inadecvată a apei, ceea ce duce la contaminare. Zonele inundabile pot fi un teren de reproducere pentru boală.

Vorbind la conferința de presă de joi, ofițerul tehnic al OMS Teresa Zakaria a spus că riscul unui focar de holeră este mare și că OMS lucrează cu Ministerul Sănătății din Ucraina pentru a asigura vaccinurile necesare, dacă este necesar.

„Încercăm să abordăm o gamă destul de largă de riscuri pentru sănătate asociate efectiv cu inundațiile, începând de la traume până la înec, până la boli transmise prin apă, dar și până la potențialele implicații ale întreruperii tratamentului cronic”, a spus ea.

Inundațiile cauzate de distrugerea barajului de marți sunt numite „un dezastru ecologic global”.

Ucraina și NATO au dat vina pe Rusia pentru atac, în timp ce Rusia a spus că ucrainenii l-au comis.

Bilanțul morților crește la 5 în regiunea inundată deținută de Ucraina

Numărul morților în urma inundațiilor din zonele Ucrainei controlate de guvern a crescut la cinci, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne pe Telegram.

Patru persoane au fost raportate decedate în regiunea Herson, se arată în comunicat.

„În regiunea Herson sunt, de fapt, inundate 48 de așezări, inclusiv: 34 (3.625 de case) – pe teritoriul controlat de Ucraina, 14 – pe teritoriul ocupat temporar”, se arată în comunicat.

2.412 persoane au fost evacuate. 4 persoane au fost ucise. 11 persoane au fost rănite în urma bombardamentelor în timpul evacuării. 13 persoane sunt încă dispărute.

În regiunea Mykolaiv, este înregistrat un deces. Un bărbat de 53 de ani care a refuzat să fie evacuat din apele inundațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`