Prima pagină » Actualitate » Risc de contaminare în Galați în urma inundațiilor severe! Ministrul Sănătății avertizează: Este esențial ca apa să fie
Risc de contaminare în Galați în urma inundațiilor severe! Ministrul Sănătății avertizează: Este esențial ca apa să fie

Risc de contaminare în Galați în urma inundațiilor severe! Ministrul Sănătății avertizează: Este esențial ca apa să fie

14 sept. 2024, 20:20,
în Actualitate

Inundațiile devastatoare din județul Galați au dus la contaminarea fântânilor din zonă, punând în pericol sănătatea locuitorilor. Autoritățile locale sunt în alertă și au demarat măsuri pentru dezinfectarea și testarea apei, esențiale pentru prevenirea riscurilor de contaminare. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că există un risc crescut de contaminare cu hepatita A, o boală transmisă pe cale digestivă, care afectează în mod special copiii. În plus, sunt posibile infecții cu alte bacterii periculoase.

„Am evaluat cantitățile de vaccin împotriva hepatitei A pentru a ne asigura că putem acoperi nevoile din zonele afectate, în special pentru copii”, a explicat Rafila, subliniind importanța vaccinării în prevenirea răspândirii bolii.

„Oamenii sunt deja obișnuiți să evite să consume apă contaminată, chiar și unde nu sunt inundații. O ploaie abundentă poate să ducă la contaminarea fântănilor, apa din fântâni trebuie dezinfectată și testată de autoritățile de sănătate publică înainte de recomandarea pentru consum. Așa că dacă se consumă apă, apă îmbutaliată sau cea furnizată de autorități pentru că sunt situații în care se furnizează cu cisternă. Ceea ce este important este că odată luată această apă de la autorități să fie păstrată în condiții igienice care să împiedice contaminarea ei”, a adăugat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *