Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Ridichea neagră, excelentă pentru detoxifiere! Iata care îi sunt beneficiile!
Ridichea neagră, excelentă pentru detoxifiere! Iata care îi sunt beneficiile!

Ridichea neagră, excelentă pentru detoxifiere! Iata care îi sunt beneficiile!

02 nov. 2020, 11:15,
BZI.ro, în Sanatate

Foarte populară în medicina pe bază de plante, ridichea neagră este una dintre legumele vedete ale tratamentelor de detoxifiere, datorită compușilor săi de sulf, benefici pentru sfera hepato-digestivă. Curata ficatul, stimulează producția de bilă și elimina toxinele acumulate în timpul digestiei. Iata care sunt beneficiile ridichii negre!

Bogată în fibre, această rădăcină îmbunătățește și tranzitul. Un pahar din sucul său acționează ca un laxativ natural. Cu toate acestea, nu toată lumea il poate suporta, deoarece poate provoca disconfort, cum ar fi arsuri la stomac. Ridichea neagră este, de asemenea, un concentrat de potasiu, calciu, magneziu, fier, minerale esențiale pentru funcțiile corpului (sistemul nervos, sistemul muscular etc.).

Un aliat al procesului de slăbit

Bogat în apă și cu 20 de calorii la 100 g, este un aliat al procesului de slăbit atâta timp cât nu se mănâncă cu unt! Cruda sau gătita, curățata și rasa sau tăiata felii, poate fi consumata în salate, condimentata cu piure de legume și pește. Pentru a-i înmuia gustul picant, gătitul este suficient, dar poate fi și pusa la macerat, timp de o oră, in stare crudă, presărându-o cu sare. Rămâne doar să-o clătiți si o puteti consuma fara probleme.

Ce contine ridichea neagră

Pentru a înțelege multiplele proprietăți medicinale ale ridichii negre, trebuie să începeți examinând compoziția sa. Mulți nutrienți pe care îi conține ne pot aduce beneficii imense pentru sanatate. Acest lucru se datorează faptului că rădăcina de ridiche neagră este alcătuită din izotiocianați și glucozinolați. Primii sunt compuși organosulfurici înzestrați cu puternice puteri antibacteriene, în timp ce glucozinolatul are proprietăți antifungice și anticarcinogene în mod special. În plus, planta conține rafanină, substanță chimică antiseptică, potasiu și vitamina C2.

Ridichea neagră: care sunt beneficiile sale pentru sănătate?

De mult timp ridichea neagră este renumită pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv, în special printr-o acțiune laxativă ușoară. Acesta este unul dintre beneficiile de baza ale acestei radacinoase! Planta este astfel recomandată persoanelor care suferă de tulburări digestive. Dar proprietățile medicinale nu se limitează la asta, deoarece ridichea neagră acționează și asupra secreției și eliminării bilei.

Prin urmare, are un rol hepatic pentru cei care au probleme cu ficatul. În plus, ridichea neagră subțiază mucusul bronșic, ceea ce o face indicata în caz de tuse cu spută. Este, de asemenea, un excelent aliat anti-oboseală datorită conținutului său ridicat de vitamina C2.

Cum să consumi ridiche neagră

Pentru a beneficia de proprietățile sale, se recomandă ridichea neagră consumata sub formă de suc. Puteti chiar să vă faceți propriul sirop. Pentru a face acest lucru, tăiați ridichea neagră în fasii după ce ați curățat-o. Presarati zahăr. După 24 de ore de macerare, obțineți un sirop perfect pentru calmarea tusei. De asemenea, trebuie să știți că ridichea neagră este consumată si crudă. În plus, rădăcina poate fi păstrată mult timp în frigider dacă este ambalată corect.

Riscul consumului de ridiche neagră

Deși nu se cunosc interacțiuni periculoase cu alte plante sau medicamente, ridichea neagră poate provoca reacții adverse la unii oameni. Mai mult, nu trebuie consumata în caz de obstrucție a căilor biliare, cum ar fi pietre. În plus, sucul de ridiche neagră poate provoca uneori arsuri la stomac și chiar efecte gastro-intestinale. Acest lucru se datorează parțial componentelor de sulf conținute. Aceste efecte secundare pot fi totuși atenuate prin amestecarea sucului de ridiche neagră cu ulei vegetal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *