Prima pagină » Actualitate » Rezultatul audierilor polițistului care a accidentat mortal o elevă de 13 ani. Bărbatul a fost lăsat liber, dar sub control judiciar
Rezultatul audierilor polițistului care a accidentat mortal o elevă de 13 ani. Bărbatul a fost lăsat liber, dar sub control judiciar

Rezultatul audierilor polițistului care a accidentat mortal o elevă de 13 ani. Bărbatul a fost lăsat liber, dar sub control judiciar

14 ian. 2022, 19:02,
BZI.ro, în Actualitate

Astăzi, 14 ianuarie 2022, polițistul care a lovit două fete pe trecerea de pietoni a fost audiat de către procurori. În urma accidentului, fata de 13 ani a decedat, iar cea de 11 a ajuns la spital.

La ieșirea de la audieri, bărbatul și-a ascuns fața și a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, iar unii dintre aceștia au afirmat că au fost loviți de către polițist când încerca să îi evite, fugind înspre un autovehicul care îl aștepta.

Procurorii au precizat anterior că că la momentul producerii accidentului nu era misiune şi conducea cu viteză peste limita legală, urmând a fi dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă. Maşina de politie avea semnalele luminoase în funcţiune, nu şi pe cele acustice, iar fetele erau pe trecerea de pietoni.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat pentru ucidere din culpă

”Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

El a precizat că maşina avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, că poliţistul nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate.

Acesta a explicat şi că se va dispune o expertiză pentru a se afla viteza cu care circula poliţistul la momentul producerii accidentului.

Poliţistul are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă

Joi, două fetiţe, cu vârste de 11 şi 13 ani, au fost lovite pe o trecere de pietoni pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei, iar una dintre ele a murit. O maşină de poliţie, care ar fi fost în misiune, a dat peste ele.

Pentru fata de 13 ani au fost aplicate manevre de resuscitare, însă victima nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

A doua victimă, o fată de aproximativ 11 ani, a suferit numeroase traumatisme, dar este în viaţă, fiind transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

”Pacienta este în stare stabilă, conștientă, cooperantă. Are fractură gambă. Rămâne internată pentru supraveghere și rezolvarea problemei ortopedice”, a transmis dr. Raluca Alexandru

Polițistul ar avea permisul de conducere înregistrat în Marea Britanie

Agentul care conducea autospeciala are permis de conducere înregistrat în Marea Britanie. În 2016, acesta a plecat la muncă în Marea Britanie, unde și-a preschimbat permisul de conducere. La întoarcere, nu a mai fost nevoit să îl preschimbe cu unul românesc, acesta fiind încă în perioada de valabilitate, chiar dacă această țară a ieșit din Uniunea Europeană.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, cu privire la permisul de conducere deținut de către polițistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări:

Bărbatul a obținut permisul de conducere în anul 2012, în România.

În anul 2016, bărbatul și-a preschimbat permisul în Marea Britanie.

Având în vedere Convenția de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *