Prima pagină » Coronavirus » Rezultatele unui studiu clinic: Vaccinul Novavax ar avea o eficacitate de 89%!

Rezultatele unui studiu clinic: Vaccinul Novavax ar avea o eficacitate de 89%!

29 ian. 2021, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Studiile clinice efectuate pentru vaccinul anti-COVID-19 al Novavax au arătat o eficacitate de 89,3%. Anunțul a fost făcut de compania americană de biotehnologie care produce serul.

CEO-ul companiei Novavax, Stanley Erck, a anunțat rezultatele studiilor de fază a treia, etapă în care au fost implicate peste 15.000 de persoane, potrivit AFP.

„NVX-CoV2373 are potenţialul de a juca un rol important în rezolvarea acestei crize globale de sănătate publică”, a declarat Stanley Erck.

Vaccinul Novavax, mai puțin eficient în lupta împotriva noilor tulpini. Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul Novavax ar fi mai puțin eficient împotriva noii tulpini a SARS-CoV-2 identificate în Africa de Sud și despre care oamenii de știință susțin că este mai contagioasă.

Boris Johnson, încântat de rezultatele studiului clinic privind Novavax

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că informațiile privind eficiența vaccinului Novavax reprezintă o veste foarte bună.

„Autoritatea noastră de reglementare a medicamentelor va evalua acum vaccinul, care va fi produs în Teesside (nordul Angliei, n. red.). Dacă va fi aprobat, avem o comandă de 60 de milioane de doze”, a scris pe Twitter Boris Johnson.

Probleme legate de livrările de vaccinuri

Uniunea Europeană a avertizat că va înăspri regulile privind exporturile de vaccinuri COVID, pe fondul unui anunţ făcut de AstraZeneca în legătură cu reducerea aprovizionării planificate către blocul de 27 de membri.

Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că UE „va întreprinde orice acțiune necesară pentru a-și proteja cetățenii”. Săptămâna trecută, AstraZeneca a declarat UE că se află în urmă cu privire la obiectivul său de aprovizionare din cauza problemelor de producție.

UE a fost criticată pentru distribuirea lentă a vaccinurilor, pe care le cumpără în numele tuturor statelor membre.

Acest lucru ar putea afecta, de asemenea, aprovizionarea către Marea Britanie a vaccinului Pfizer-BioNTech dezvoltat de SUA și Germania. Fabrica belgiană Pfizer furnizează Marea Britanie.

Guvernul britanic a declarat că este în „contact strâns” cu furnizorii de vaccinuri.

„Furnizarea noastră de vaccinuri și livrările programate vor sprijini pe deplin oferirea primei doze tuturor celor patru grupuri prioritare până la 15 februarie”, a spus o purtătoare de cuvânt a guvernului.

Mai puține doze de vaccin produse

Pfizer și BioNTech au decis să reducă numărul de flacoane de vaccin livrate țărilor europene, fapt care i-a obligat pe oficialii din domeniul sănătății din aceste țări să reducă rata vaccinării. Pfizer și BioNTech au anunțat diminuarea temporară a cantităților de vaccin livrate statelor membre ale Uniunii Europene, ca urmare a unor procese tehnice interne desfășurate cu scopul de a crește capacitatea de producție a vaccinului împotriva COVID-19.

Contractele Pfizer și BioNTech cu guvernele sunt pentru un număr stabilit de doze, iar companiile au răspuns la recomandările Autorității Europene a Medicamentului de a fi folosite șase doze în loc de cinci prin reducerea numărului de flacoane pe care le livrează.

Oficialii din domeniul sănătății din toată Europa au avertizat că acest proces este dificil și că schimbarea volumelor de livrare i-a lăsat în imposibilitatea de a completa programele de vaccinare. De asemenea, sunt probleme în livrarea vaccinului cauzate de reconfigurarea fabricii din Belgia, astfel încât să poată fi produs mai mult vaccin, iar cele două probleme au tensionat relația dintre companie și țările UE.

 

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Weekend compromis în România. Se strică rău vremea
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`