Prima pagină » National » Rezultatele tricolorilor la probele de canotaj de sâmbătă, de la Jocurile Olimpice 2024
Rezultatele tricolorilor la probele de canotaj de sâmbătă, de la Jocurile Olimpice 2024

Rezultatele tricolorilor la probele de canotaj de sâmbătă, de la Jocurile Olimpice 2024

27 iul. 2024, 21:40,
în National

Delegația României a avut în acțiune astăzi, 27 iulie, primii sportivi în cadrul probei de canotaj de la Jocurile Olimpice de vară Paris 2024. Înainte de aceștia, au mai participat canotorul Mihai Chiruță, care s-a calificat în sferturile de finală la simplu vâsle, și Andrei Muntean la gimnastică artistică, la paralele, unde a adunat 14,366 puncte.

Marian Florian Enache și Andrei Sebastian Cornea s-au calificat în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, potrivit News.ro. Enache și Cornea, campioni europeni en-titre, au încheiat pe primul loc seria a doua în care au evoluat, cu timpul de șase minute, 16 secunde și 47 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Norvegia, iar pe trei Croația.

„Suntem obișnuiți să concurăm pe ploaie, în orice condiții, nu ne-a deranjat nimic azi. Pista e bună, apa curată, pe noi ne interesează ce facem noi. Urmăm programul și ne vedem de treabă!”, a spus Florin Enache.

„Știm de ce am venit aici, nu ne pare rău că nu am putut merge la Ceremonia de Deschidere. Vrem multe, visăm departe, muncim și credem că putem! Ploaia e belșug!”, a declarat Andrei Cornea, debutant la Jocuri, conform COSR.

Tot la canotaj, echipajul de patru vâsle masculin format din Ioan Prundeanu, Florin Horodișteanu, Leontin Nuțescu, Andrei Lungu va evolua în recalificări, după ce a ocupat locul 5 în seria lor la Jocurile Olimpice de la Paris. Ioan Prundeanu (29 de ani), Florin Horodișteanu (25 de ani), Leontin Nuțescu (20 de ani), Andrei Lungu (23 de ani) au încheiat cursa cu timpul de cinci minute, 51 de secunde și 14 sutimi. Proba a fost câștigată de Olanda, urmată de Germania și Marea Britanie. Primele două echipe s-au calificat în finală.

În contextul canotajului feminin, echipajul de patru vâsle, format din Patricia Cireș, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău și Andrada Moroșan, a ocupat locul 4 în prima serie și va evolua, de asemenea, în recalificări. Patricia Cireș (22 de ani), Alexandra Ungureanu (23 de ani), Emanuela Ciotău (21 de ani) și Andrada Moroșan (25 de ani) au încheiat cursa în șase minute, 24 de secunde și 74 de sutimi. Locul 1 a fost ocupat de Olanda, pe doi a fost Ucraina, iar pe trei China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *