Prima pagină » Eveniment-Social » Rezultatele obținute la Simularea Evaluării Naționale 2023: Puțin peste jumătate dintre elevii ieșeni au promovat

Rezultatele obținute la Simularea Evaluării Naționale 2023: Puțin peste jumătate dintre elevii ieșeni au promovat

01 apr. 2023, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Puțin peste jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a din Iași au promovat ambele probe din cadrul Simulării Evaluării Naționale. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, recent a avut loc comunicarea rezultatelor obținute de tinerii care au participat la simularea probelor scrise

Datele centralizate de Ministerul Educaţiei pe baza rapoartelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Iași relevă următoarea situație: cei mai mulți dintre cei 7.579 de tineri prezenți au promovat la Limba și literatura română, un procent mult mai mic de promovabilitate fiind la Matematică. De asemenea, doar 6 elevi au obținut nota 10 la ambele probe.

Primele date despre rezultatele obținute de elevii din județul Iași la Simularea Evaluării Naționale

La nivelul județului Iași, în urma susținerii Simulării Evaluării Naționale de către 7.579 de elevi prezenți, din totalul de 8.154, au fost declarați promovați, la Limba și literatura română, 75.25 la sută, iar la Matematică – 59.20 la sută. La ambele probe, procentul promovabilității este de 55.17 la sută. Totodată, reprezentanții Ministerului Educaţiei reamintesc că obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Notele nu se trec în catalog

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi trecute în catalog. De asemenea, în mod obligatoriu, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanţelor şcolare.

Calendar Evaluare Națională 2023

La fel ca în ceilalți ani, va exista o singură sesiune pentru Evaluarea Națională. Elevii vor încheia cursurile pe data de 9 iunie 2023, potrivit structurii anului școlar 2022-2023, și vor susține prima probă pe 19 iunie. În intervalul 6-9 iunie 2023 va avea loc înscrierea la Evaluarea Națională. Pe data 19 iunie se va susține proba scrisă la Limba și literatura română. Ulterior, proba la Matematică  va avea loc pe 21 iunie. Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor va fi pe data de 28 iunie 2023, până la ora 14:00, urmând ca depunerea contestațiilor să aibă loc pe 29 iunie 2023, în intervalul orar 8:00 –12:00.

Între 29 iunie și 4 iulie este programată afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Comentarii
  • ELEV LPS IASI

    Notele de 10 și mediile inexplicabil de mari,se transforma in note de 2,3,4,5 pe cunoștințe reale la examene.Bravo profesorilor care pun note pe simpatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *