Prima pagină » Eveniment-Social » Rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul preuniversitar 2024
Rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul preuniversitar 2024

Rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul preuniversitar 2024

31 iul. 2024, 16:20,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Rezultatele finale obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2024 au fost publicate astăzi, 31 iulie, pe pagina web dedicată, titularizare.edu.ro.

La nivelul județului Iași, procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă, după soluționarea contestațiilor este de 52,53% (în creștere cu 2,30%, comparativ cu rezultatele inițiale – 50,23%), iar procentul notelor între 5 și 7 este de 34,66%. Astfel, procentul notelor peste 5 este de 87,19% (contestațiile au generat modificări de note pentru 359 dintre cei 365 de candidați care au solicitat reevaluarea lucrărilor).

Din promoția curentă 45,58% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

Doi candidați au obținut nota 10 (2 note maxime la limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv educative în grădinița de copii,). 909 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 601 candidați au note între 5 și 6,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1822 de candidați din totalul de 2084 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă.

În centrele de evaluare au fost notate 1732 de lucrări, întrucât: 86 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, lucrările a 3 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei, iar un candidat au fost eliminat din examen.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.

Precizăm că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *