Prima pagină » Local » Rezultatele finale de la Bacalaureat 2021 au fost afişate: Zece de 10 la Iași. Ce spun decariștii – EXCLUSIV

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2021 au fost afişate: Zece de 10 la Iași. Ce spun decariștii – EXCLUSIV

09 iul. 2021, 12:59,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Rezultatele finale de la BAC 2021 au fost afișate astăzi, 9 iulie 2021, la ora 13:00. Anunţul a făcut iniţial şi de ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu. În județul Iași, alți trei elevi au obținut media 10 la examenul maturității. În total sunt zece decariști. Liceenii noi sunt de la Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi şi Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani.

Întrebat dimineaţa de jurnaliști când exact vor fi publicate rezultatele finale de la Bacalaureat 2021, Cîmpeanu a răspuns „La ora 13.00 vor fi afișate rezultatele în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației. Tot la ora 13.00 vom organiza o conferință de presă pe această temă, la sediul Ministerului Educației.”

Reamintim că au fost depuse 56.000 de contestații, precum a anunțat ministrul Educației. Spre comparație, anul trecut au fost depuse 62.790 de contestații.

La Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.000 de elevi, față de 155.000 anul trecut.

Anul trecut, după contestații, a fost înregistrată o creștere cu 1,6 puncte procentuale a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat. Ministerul Educației a anunța că 64.5% dintre elevii prezenți la examenele bacalaureatului au promovat probele, după modificarea notelor în cadrul contestațiilor, față de 62.9% înainte de contestații.

Rezultate finale Bacalaureat 2021

Rezultate finale Bacalaureat 2021 BUCUREȘTI
Rezultate finale Bacalaureat 2021 ALBA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 ARAD
Rezultate finale Bacalaureat 2021 ARGEȘ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 BACĂU
Rezultate finale Bacalaureat 2021 BIHOR
Rezultate finale Bacalaureat 2021 BISTRIȚA-NĂSĂUD
Rezultate finale Bacalaureat 2021 BOTOȘANI
Rezultate finale Bacalaureat 2021 BRAȘOV
Rezultate finale Bacalaureat 2021 BRĂILA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 BUZĂU
Rezultate finale Bacalaureat 2021 CĂLĂRAȘI
Rezultate finale Bacalaureat 2021 CARAȘ-SEVERIN
Rezultate finale Bacalaureat 2021 CLUJ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 CONSTANȚA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 COVASNA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 DÂMBOVIȚA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 DOLJ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 GALAȚI
Rezultate finale Bacalaureat 2021 GIURGIU
Rezultate finale Bacalaureat 2021 GORJ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 HARGHITA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 HUNEDOARA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 IALOMIȚA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 IAȘI
Rezultate finale Bacalaureat 2021 ILFOV
Rezultate finale Bacalaureat 2021 MARAMUREȘ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 MEHEDINȚI
Rezultate finale Bacalaureat 2021 MUREȘ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 NEAMȚ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 OLT
Rezultate finale Bacalaureat 2021 PRAHOVA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 SATU MARE
Rezultate finale Bacalaureat 2021 SĂLAJ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 SIBIU
Rezultate finale Bacalaureat 2021 SUCEAVA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 TELEORMAN
Rezultate finale Bacalaureat 2021 TIMIȘ
Rezultate finale Bacalaureat 2021 TULCEA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 VÂLCEA
Rezultate finale Bacalaureat 2021 VASLUI
Rezultate finale Bacalaureat 2021 VRANCEA

ZECE de ZECE la Iași. Iată declarațiile decariștilor

Cei zece elevi care au primit nota maximă au ținut să transmită câteva rânduri încărcate de emoții și mândrie. Lavinia Maria Comandaru, elevă la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași s-a arătat fericită de alegerile sale de până acum. De asemenea a transmis faptul că nu s-a așteptat la o astfel de medie, însă eforturile s-au concretizat.

„Pot spune că liceul a reprezentat o etapă extrem de importantă în maturizarea mea, iar Bacalaureatul a dus la definitivarea acestei experiențe. Am avut parte de un colectiv minunat și de profesori care mereu ne-au stimulat să fim cea mai bună versiune a noastră. Consider că am făcut cea mai bună alegere atunci cănd am ales acest liceu, deși voi urma o cu totul altă specializare. Nu mă aşteptam la această medie, dar pot spune că tot efortul a meritat pe deplin”, a transmis eleva Lavinia Maria Comandaru.

Singurul decarist din mediul rural ieșean. Răzvan este foarte recunoscător

Răzvan Iuliuan Mogîldea, singurul elev decarist din mediul rural ieșean, a transmis faptul că Bacalaureatul nu este un simplu examen, ci este momentul în care trebuie să te detașezi de emoții și griji. Acest elev a rămas focusat și astfel rezultatul s-a văzut înzecit. Decaristul le mulțumește tuturor celor care l-au încurajat și susținut.

„Bacalaureatul nu este doar un simplu examen, ci reprezintă într-adevăr examenul maturității. Este momentul în care trebuie să ne detașăm de emoții și griji, astfel încât să rămânem focusați pe obiectivul nostru principal. Pentru mine Bacalaureatul a însemnat emoții, pregătire intensă, dar și nostalgie, deoarece se încheie o etapă unică în viață, liceul. Datorită profesorilor am reușit această performanță, iar în acest mod doresc să le transmit mulțumirile și recunoștința pe care le-o port pentru ajutorul și încurajările acordate.

Sfatul meu pentru viitorii elevi ce vor susține acest examen este de a se pregăti din timp și de a-l considera ca pe un moment oportun ce deschide noi căi către următoarea etapă a vieții. Eforturile mele s-au canalizat asupra obținerii notei maxime, însă consider că experiența este mult mai importantă și relevantă”, a transmis elevul Răzvan Iuliuan Mogîldea.

Ștefan Dan, elev de 10 de la Colegiul Național Iași, după contestații

Ștefan Dan este un elev care a reușit performanța de a obține media 9.98 la examenul de Bacalaureat 2021, însă după contestații acesta a luat nota maximă. Ieșeanul a ținut să precizeze că pe parcursul anilor de liceu el nu și-a propus ca obiectiv obținerea notei 10 la Bac, ci doar a muncit și s-a autodepășit

„Consider că seriozitatea este factorul cel mai important când vine vorba despre pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. Pentru mine, ea a însemnat o muncă susținută pe tot parcursul liceului, fără însă a avea ca țintă obținerea unui 10 la Bacalaureat. Notă bună de astăzi este o răsplată a sârguinței, atenției, motivației și a încercării continue de a mă autodepăși. Aș dori să le mulțumesc profesorilor mei de la Colegiul Național pentru implicarea lor, pentru modul în care m-au format, pentru că ne-au motivat și ne-au susținut întotdeauna pe mine și pe colegii mei.

Fără efortul dumnealor nu cred că am fi reușit să obținem aceste rezultate frumoase. Acest examen este doar un început și privesc cu încredere și entuziasm spre viitor, gata să încep o nouă etapă, aceea de student la matematică”, a transmis Ştefan Dan, elev din cadrul Colegiului Naţional Iaşi.

Alina Ioana Vițel, elevă la Colegiul Național Iași: „Le sunt recunoscătoare profesorilor care ne-au coordonat”

O altă elevă de la Colegiul Național Iași a obținut media 10 la examenul maturității. Alina Ioana Vițel susține că pentru a câștiga trebuie să avem acel lucru în minte.

„Văd examenele naționale ca prilej de a intra în concurență cu noi înșine. Dacă avem acest lucru în minte, atunci cu siguranță vom ieși câștigați. Pentru mine, a contat foarte mult faptul că nu mi-am lăsat pasiunile deoparte, că am continuat să public recenzii în revista Alecart și să mă implic în clubul de dezbateri al școlii (CN Dezbate).  Bacalaureatul nu trebuie privit cu încrâncenare, ci asemenea unui punct de trecere, depinzând de noi cum reușim să îl depășim.

Le sunt recunoscătoare profesorilor care ne-au coordonat, pentru pregătirile suplimentare pe care le-au făcut, pentru faptul că nu au văzut notele drept etalon al inteligenței, ci au fost mereu nepărtinitori. Pentru faptul că nu au încercat să ne predea materia după șabloane, nu și-au pierdut umanitatea și nu ne-au permis nici nouă să ne-o pierdem, domniile lor sunt cei care merită, mai mult decât noi, aprecierea. Sper să nu uit niciodată să-mi admir colegii care, chiar dacă nu au urcat pe podium, au avut să-mi ofere atât de multe, copleșindu-mă cu generozitatea și frumusețea gândurilor lor!”, a transmis Alina Ioana Viţel, de la Colegiul Naţional Iaşi.

Miruna Savin, elevă de 10 la BAC

Mirusa Savin, o altă liceeancă care a obținut zece pe linie la cele trei examene de la BAC 2021. Tânără mulțumește tuturor profesorilor care au coordonat-o și îndrumat-o.

„Să obţii media 10 în examenul de bacalaureat nu poate fi considerat ceva întâmplător, ci trebuie să depui un efort constant pe parcursul întregului liceu (chiar şi atunci când ţi se pare că mai ai mult timp până la finalul clasei a XII-a) . Cred că cel mai important lucru este să ştii exact ceea ce îţi doreşti, iar apoi să munceşti pentru a-ţi atinge scopul şi să nu te mulţumeşti cu nimic mai prejos.
Am avut norocul de a lucra cu nişte profesori deosebiţi, care m-au sprijinit mereu, au crezut în mine şi m-au încurajat de fiecare dată când am întâmpinat vreun obstacol şi cărora le mulţumesc din suflet. Cel mai mult sunt recunoscătoare familiei mele, căreia niciodată nu i-aş putea mulţumi suficient pentru cât de mult m-a susţinut şi pentru fiecare moment în care mi-a ridicat moralul. Cred că aşteptările tuturor erau mari, ceea ce m-a făcut să simt o anumită presiune, dar ştiu că eu nu m-aş fi putut mulţumi cu o notă care nu mă reprezintă.

Este imposibil să nu te confrunţi cu anumite adversităţi şi piedici, care te demoralizează, dar important este să fii bine pregătit şi să nu îţi pierzi concentrarea şi încrederea în propriile forţe, pentru că tu ştii cel mai bine de ce eşti capabil. Deşi a fost un an complet ieşit din comun, consider că şcoala online a fost un avantaj pentru mine, pentru că am putut să mă concentrez pe materiile pentru examen şi am avut libertatea de a-mi gestiona timpul aşa cum mi-a fost necesar.

Acum simt că aş putea să reuşesc orice îmi propun şi mă bucur nespus că am trecut cu succes de această etapă din viaţa mea şi că mă pot îndrepta spre următoarea. În continuare, îmi propun să studiez la Facultatea de Informatică din Iaşi”, a transmis Miruna Savin, XII A.

Colegiul Național Negruzzi din Iași se mândrește cu doi de 10 la BAC 2021

Mădălina Răileanu, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași a spus că a contat enorm de mult atmosfera din școală. Eleva se arată impresionată de tot parcursul școlar.

„Mă numesc Mădălina, am 18 ani, sunt din Târgu Frumos și am învățat la Colegiul Național ‘C. Negruzzi’ Iași în anii de liceu. Începutul a fost provocator, dar am beneficiat de susținerea familiei și a colectivului de profesori. Totodată, din clasa a X-a m-am înscris într-o asociație de voluntariat care mi-a dat oportunitatea sa mă descopăr și să organizez proiecte pentru comunitatea din care fac parte, într-un mediu foarte primitor și alături de oameni minunați. Pentru bacalaureat nu am făcut nimic special, m-am axat mult pe studiul la Limba Română pentru că, deși am parcurs toate operele literare din programă, nu am rezonat întotdeauna cu temele și perspectivele literare propuse de autorii canonici.

Cred că programa pentru bacalaureatul la română ar trebui să fie gândită în concordanță cu vremurile actuale, să includă și autori din generațiile tinere, să existe trimiteri și deschideri către teme de interes pentru adolescenții de astăzi. Eu am fost foarte norocoasă deoarece atât la limba română, cât și la istorie, am avut posibilitatea de a interfera cu profesori deosebiți, oameni foarte deschiși, care să-mi vorbească și despre subiecte care nu sunt abordate foarte des în programă și acest fapt a fost, cu siguranță, un plus care m-a ajutat să înțeleg mai bine perioadele, curentele, structurile literare și operele artistice vizate de formatul examenului.

De asemenea, a contat mult atmosfera din școală, m-au impresionat proiectele, activitățile, dialogurile deschise, susținerea unui stil intelectual și a libertății de exprimare. Studiul individual este important, dublat, însă, de modelarea, interpretarea, decodarea sensurilor alături de profesori dedicați. Pentru că sunt atrasă de literatură, limbi străine, culturi și civilizații interesante, intenționez să urmez cursurile Facultății de Litere și Limbi Străine de la UAIC”, a transmis eleva Mădălina Răileanu, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Ilinca Lazăr, negruzzistă de 10

Ilinca Lazăr, o altă decaristă de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”. Această este conștientă de faptul că experientețele acumulate în timpul liceului și nu numai vor deschide un orizont cert pentru dezvoltarea ei ulterioară.

„Sunt „negruzzistă” de 12 ani și îmi asum cu mândrie acest statut. Am avut șansa să întâlnesc dascăli minunați, ce mi-au insuflat dragostea de carte și pasiunea pentru limbi străine și geografie (în mai 2021, împreună cu echipa Colegiului, am obținut premiul al II-lea la Concursul Național Geomondis). De asemenea, școala mi-a oferit oportunitatea de a ma implica în proiectul internațional World School 2019, o experiență culturală inegalabilă, un proiect educational și cultural unic în România.

Pot afirma cu certitudine că rezultatele obținute se datorează pregătirii alături de profesori excepționali, determinării și, nu în ultimul rând, susținerii necondiționate din partea părinților! Pregătirea pentru acest examen de maturitate a însemnat un program intensiv de studiu, urmat cu rigurozitate și perseverență, nu doar în clasa a XII-a.
Planurile mele de viitor se îndreaptă către domeniul Advertising-Marketing, pe care îl voi studia la București, din toamnă, conștientă fiind de faptul că experiențele din anii de liceu, proiectele, dezbaterile, activitățile extracurriculare au deschis un orizont cert pentru devenirea mea ulterioară”, a transmis eleva Ilinca Lazăr, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Carson Alexia, elevă de nota 10, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă

Carson Alexia, eleva de nota 10 de la Colegiul Naţional Emil Racoviţa a ţinut să spună cum care a fost experienţa prin care a trecut în momentul în care a dat Bacalaureatul 2021. Aceasta a afirmat, pentru BZI.RO, faptul că intenţionează să urmeze cursurile Facultătiii de Litere a Universităţii ” Alexandru Ioan Cuza” din Iași?

Liceul a însemnat pentru mine o transfigurare de perspective, o experiență definitorie a vieții mele de până acum. Am pornit în căutarea unui fir al Ariadnei pe care să îl pot desfășura ca Tezeu, pe măsură ce înaintez prin labirintul vieții, ca să nu mă pierd, și cred că l-am găsit în oamenii pe care i-am cunoscut – colegi, profesori și personal nedidactic deopotrivă. Sunt oameni care m-au învățat să stau cu capul pe spate minute în șir când se văd toate constelațiile pe cer, să zâmbesc colegilor când intru dimineața în clasă, să îmi pun constant întrebări, să nu mă opresc niciodată din învățat. Coasa mea cu două tăișuri este formată din toate cunoștințele pe care le-am acumulat la profilul de științe ale naturii, fie ele din cărți sau din afara lor.

Deși doresc să îmi schimb domeniul de studiu, urmând Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea Limbă și literatură engleză-germană, cunoștințele de biologie, chimie și fizică dobândite sunt neprețuite pentru înțelegerea profundă a lumii în care mă aflu și pentru parcursul meu prin labirintul vieții. În viitor doresc să ajung de cealaltă parte a catedrei, drept profesor, pentru că sunt hotărâtă să las ceva valoros în urmă și să contribui la un proces educațional cât mai calitativ. Acolo se află nucleul schimbării în mai bine, iar eu vreau să fac parte din el.

Faptul că eforturile mele au fost încununate de notele pe care le-am obținut la examenul de bacalaureat îmi reamintește să fiu recunoscătoare față de mediul în care am lucrat, sprijinită de părinți și profesori fără de ajutorul cărora nu aș fi ajuns aici. Nu cred că există o rețetă secretă pentru această performanță pentru că ea nu este deloc secretă – munca începută din timp, făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile celor mai înțelepți decât mine a fost cheia succesului. Bineînțeles că se adaugă acel dram de noroc și prezență de spirit din zilele examenului care nu sunt foarte ușor de controlat, dar cred că în această privință m-a ajutat experiența acumulată prin participarea la numeroase alte competiții, fiindcă am dobândit putere de concentrare, atenție, stăpânire de sine.

Încă nu am cunoscut Minotaurul din mijlocul labirintului meu, dar experiența dobândită pe parcursul liceului m-a înarmat cu tot ce am nevoie pentru a continua să lupt pentru visurile mele.
Carson Alexia, clasa a XII-a D.

Alina Duca, elevă de 10 după contestații

„Mă simt onorată și totodată sunt foarte bucuroasă pentru rezultatul maxim obținut în urma contestației în cadrul examenului de bacalaureat. Este rezultatul muncii mele asidue și al cadrelor didactice care mi-au îndrumat pașii în acești patru ani de liceu, respectiv domnului diriginte, profesor de matematică, Paul-Emil Pintilie, doamnei profesor de limba și literatura română Baciu Simona și doamnei profesor de informatică Coșniță Emilia-Felicia.
Sunt onorată că am fost elevă a acestui liceu de renume din orașul Pașcani și doresc să mulțumesc tuturor pentru susținere și aprecieri.
În continuare doresc să urmez cursurile facultății de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”, a transmis eleva Alina Duca, de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani.

Laura Maria Beșliu: „Le mulțumesc părinților pentru efortul depus pentru educația mea”

„Mă numesc Beșliu Laura-Maria și sunt elevă a Colegiului Național “Emil Racoviță” Iași de 8 ani, motiv pentru care privesc școala drept un loc formativ, esențial pentru persoana care sunt astăzi, atât din punct de vedere intelectual, cât și personal. Le datorez acest rezultat, in primul rând, doamnelor profesor de la clasă, al căror efort și implicare m-au ajutat enorm. Am avut norocul de a avea parte de profesori dedicați, care ne-au pregătit pentru acest examen în așa o măsură încât, în ziua fiecărei probe, m-am simțit încrezătoare și calmă. De asemenea, doresc să îi mulțumesc sincer doamnei profesor cu care am făcut pregătire pentru proba la “Limba și literatura română”, al cărei ajutor a reprezentat un plus semnificativ. Le mulțumesc părinților pentru efortul depus pentru educația mea, această notă este și meritul lor.

Pentru mine, bacalaureatul a fost o etapă normală, primul dintr-un șir lung de examene pe care sper ca le voi trece cu brio. Consider că cel mai important aspect, „secretul”, este atitudinea pozitivă. Știu că examenul pare înfricoșător, fiind o prezență constantă pe parcursul liceului. Nu cred ca aș fi putut obține acest rezultat dacă nu aș fi abordat examenul cu atitudinea potrivită.

Am învățat constant, în ritmul propriu, pentru a nu îmi încărca ultimele luni ale anului școlar. Câte puțin în fiecare zi a făcut o diferență imensă.

Pe viitor, doresc să studiez la Facultatea de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”. Încă din gimnaziu am știut că doresc să urmez o carieră in acest domeniu, așadar notele la bacalaureat au contat enorm pentru mine”, a transmis Laura Maria Beșliu, de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *