Prima pagină » Local » Rezultatele anchetei epidemiologice de la Aeroportul Iaşi. Iată situaţia Covid-19 de la regia aeroportuară
Rezultatele anchetei epidemiologice de la Aeroportul Iaşi. Iată situaţia Covid-19 de la regia aeroportuară

Rezultatele anchetei epidemiologice de la Aeroportul Iaşi. Iată situaţia Covid-19 de la regia aeroportuară

02 oct. 2020, 11:14,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Anca Burniche, reprezentant al Aeroportului Iași, a transmis rezultatele anchetei epidemiologice de la aerogara ieșeană. Astfel, două dintre cele trei persoane angajate la regia aeroportuară au contractat virusul Covid-19 din cadrul familiei, iar una de la serviciu. Burniche a mai precizat faptul că nu au mai fost luate alte măsuri suplimentare în afară de cele comunicate joi, 1 octombrie 2020.

„În urma informațiilor apărute în spațiul mediatic cu privire la un posibil focar de coronavirus la aeroportul Iași face următoarele precizări: în prezent există trei angajaţi ai regiei pozitivi cu virusul SARS-CoV-2. În urma celor două anchete epidemiologice desfășurate de reprezentanții direcției de Sănătate Publică Iași s-a constatat că două dintre această persoane s-au infectat din cadrul familiei iar una de la serviciu.

Nu au fost dispuse măsuri suplimentare în afara celor deja comunicate pentru evitarea răspândirii de coronavirus. Personalul Tesa din cadrul Regiei urmând să își desfășoară activitatea respectând normele de protecție. Aşa cum am mai precizat în cadrul Regiei au loc acțiuni de dezinfecție personalului i se ia temperatura și sunt distribuite măști, mănuși și dezinfectant astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță.”, a declarat Anca Burniche, reprezentant Aeroportul Iași.

Directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a fost diagnosticat cu Covid-19

Aeroportul Internaţional Iaşi a fost lovit de COVID-19. Trei persoane din cadrul regiei aeroportuare au contractat coronavirusul, printre aceştia fiind chiar directorul Cătălin Bulgariu. Acesta s-a îmbolnăvit de COVID-19 după ce a intrat în contact cu două persoane angajate la Serviciul Juridic, ambele infectate. În prezent, directorul aerogării ieşene se află la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi pentru a primi tratament. NU este primul caz de COVID-19 de la Aeroportul Iaşi de când a izbucnit pandemia de COVID-19.

Surse din Partidul Social Democrat Iaşi susțin că ieri Cătălin Bulgariu, directorul aerogării ieșene ar fi participat la o şedinţă internă de partid. La întâlnirea de partid ar fi fost printre alţii Maricel Popa, Doru Pănescu, dar și alți parlamentari PSD.

Trei angajați ai Aeroportului Internațional Iași

În cadrul regiei autonome Iaşi, trei persoane au fost depistate cu virusul SARS-COV-2. Reprezentantul Aeroportului Internațional Iași a ținut să precizeze faptul că în prezent acestea nu se află la locul de muncă, fiind în autoizolare sau respectând măsurile impuse de reprezentanţii DSP Iaşi, care au desfăşurat şi ancheta epidemiologica cu privire la cele trei cazuri. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi angajaţi ai Aeroportului Iaşi, spaţiile destinate lucrului au fost dezinfectate, iar angajații au primit măşti, mănuşi şi dezinfectant, astfel încât, răspândirea virusului Covid-19 în cadrul regiei să poată fi stopată.

„În momentul de față pe Aeroportul Internaţional Iaşi au fost depistat trei persoane care sunt purtătoare a virusului SARS-COV-2. Aşteptăm ca reprezentanţii DSP Iaşi să desfăşoare ancheta epidemiologică în cadrul regiei de transport. În această perioadă au fost distribuite din nou măşti, mănuşi, li s-a luat temperatura tuturor angajaţilor în momentul în care aceştia s-au prezentat la serviciu.

După efectuarea anchetei epidemiologice vom putea comunica şi celelalte măsuri care se impun în vederea stopării răspândirii de coronavirus în incinta Aeroportului Iaşi, în rândul personalului TESA. Într-adevăr, una din persoanele care au fost depistate cu coronavirus este directorul general al Aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, şi alţi doi colegi din rândul personalului TESA.”, a declarat Anca Burniche, reprezentant Aeroportul Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *