Prima pagină » Actualitate » Rezultatele alegerilor din SUA: De câte voturi ale electorilor mai au nevoie Donald Trump și Joe Biden pentru a câștiga
Rezultatele alegerilor din SUA: De câte voturi ale electorilor mai au nevoie Donald Trump și Joe Biden pentru a câștiga

Rezultatele alegerilor din SUA: De câte voturi ale electorilor mai au nevoie Donald Trump și Joe Biden pentru a câștiga

04 nov. 2020, 15:02,
George Cristian în Actualitate

Noaptea alegerilor din SUA este pe punctul de a se transforma în săptămână electorală. Iată ce trebuie să se întâmple pentru ca Joe Biden și Donal Trump să câștige

Sondajele dinaintea zilei alegerilor au sugerat posibile rezultate, de la o victorie confortabilă pentru Joe Biden, până la o victorie îngustă a lui Donald Trump, unde pierde votul popular național, dar are încă o dată suficiente state pentru a câștiga în colegiul electoral.

După un numărătoarea voturilor care s-a întins de aseară (nr. ora SUA) până la primele ore ale dimineții, există o potenţială victorie a celor doi. Balanţa votului se poate înclina în orice moment în favoarea unuia dintre cei doi.

Donald Trump şi-a anunţat deja victoria

Donald Trump a declarat deja victoria și și-a acuzat adversarii că au comis fraude electorale. . Există încă milioane de voturi votate legal în curs de numărare. O cursă națională se reduce la doar o mână de state: Arizona, Georgia, Wisconsin, Michigan și Pennsylvania.

Cine va câștiga votul electorilor din statele cheie din SUA?

Arizona pare să fie în tendință spre Biden, ceea ce înseamnă că democratul ar trebui să câștige două dintre cele așa-numite state cheie: – Wisconsin, Michigan și Pennsylvania – pentru a obține victoria.

În Pennsylvania au mai rămas peste 1,4 milioane de buletine de vot prin poștă și ar putea dura câteva zile pentru a le intabula pe toate. De asemenea, marile orașe din Michigan (Detroit) și Wisconsin (Milwaukee) încă nu au raportat pe deplin și vor înclina puternic spre democrați.

Între timp, Georgia este un wildcard. Ceea ce părea să se îndrepte spre o victorie confortabilă a lui Trump mai devreme marți a ajuns într-o zonă neutră. Rezultatele din Atlanta, prietenos cu Biden, au fost, destul de improbabil, întârziate de o conductă de apă spartă într-o locație de numărare a voturilor.

Iată situaţia voturilor în statele cheie ale SUA

Wisconsin (10 electori)

Joe Biden 49,6%

Donald Trump 48,9%

Michigan (16 electori)

Joe Biden 49.1%

Donald Trump 49.4%

Pennsylvania (20 de electori)

Joe Biden 43,1%

Donald Trump 55.8 %

North Carolina (15 electori)

Joe Biden 48,7%

Donald Trump 50,1

Georgia

Joe Biden 48,3%

Donald Trump 50,5%

 

Nevada (6 electori)

Joe Biden 49.2%

Donald Trump 48,6%

**Menționăm faptul că, pentru a câștiga, candidatul trebuie să ajungă la numărul total de 270 de electori.

Scorul electoral obținut până la ora 15.00 (ora României)

Donald Trump 213

Joe Biden 225

Cum se numără voturile?

Majoritatea buletinelor de vot – de hârtie sau digitale – sunt numărate de mașini. Însă lucrătorii de la sondaj trebuie să verifice buletinele de vot pe care aparatele nu le procesează. După închiderea sondajelor, datele privind votul vor fi transferate către un sediu central al alegerilor – o primărie sau o locație similară.

Uneori, acest lucru se face electronic. Dar în altă parte, dispozitivele de memorie care dețin datele de vot trebuie să fie livrate fizic sau rezultatele citite prin telefon. Odată livrate voturile, acestea vor începe adesea să apară pe site-ul oficial al unui stat.

În alte cazuri, jurnaliștilor li se comunică rezultatele de către oficialii electorali de stat și raportează aceste rezultate.

Când s-au numărat suficiente voturi din întreaga țară pentru a determina un avantaj imbatabil, organizațiile de știri numesc un candidat la președinție câștigător pentru acel stat.

Aceste rezultate neoficiale sunt certificate doar săptămâni mai târziu, când sunt confirmate de oficialii statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024