Prima pagină » Eveniment-Social » Rezultatele admiterii la liceu în Iași! Iată care a fost cea mai vânată specializare în funcție de ultimele medii de intrare, în 2024, de la colegiile de prestigiu
Rezultatele admiterii la liceu în Iași! Iată care a fost cea mai vânată specializare în funcție de ultimele medii de intrare, în 2024, de la colegiile de prestigiu

Rezultatele admiterii la liceu în Iași! Iată care a fost cea mai vânată specializare în funcție de ultimele medii de intrare, în 2024, de la colegiile de prestigiu

25 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Ieri, 24 iulie 2024, absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională au aflat la ce liceu au intrat în urma repartizării computerizate

În județul Iași, cele mai mari dintre ultimele medii de admitere sunt înregistrate la specializarea Științe ale naturii. Astfel, cea mai mare este 9,50 la Colegiul Național Iași. A doua cea mai vânată specializare este Matematică-Informatică.

Științe ale naturii a fost cea mai vânată specializare la nivelul județului Iași

În urma repartizării computerizate la licee, la nivelul județului Iași, primele două specializări cele mai vânate au fost Științe ale naturii de la Colegiul Național Iași și Matematică-informatică de la aceeași unitate de învățământ, unde ultima medie de intrare, în 2024, a fost 9,50, respectiv 9,47. Colegiul se regăsește și în topul primelor 50 de specializări din România.

La Colegiul Naţional Iași, ultima medie de intrare a fost 9,22 la specializarea Filologie. Cea mai mare dintre ultimele medii de admitere de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iași a fost 9,45 la specializarea Științe ale Naturii, iar la Filologie a fost 9,00.

La specializarea Științe ale naturii din cadrul Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, ultima medie de admitere a fost 9,37, iar la Filologie 9,02. La Colegiul Național „Mihai Eminescu”, ultima medie de la Științe ale naturii a fost 9,27, iar la Filologie a fost 8,05.

Având în vedere mediile menționate anterior, putem spune faptul că Științe ale naturii a fost cea mai vânată specializare la nivelul județului Iași în anul 2024.

Peste 60 de elevi din județul Iași au rămas nerepartizați, iar șase dintre ei au medii peste 7

În funcție de ultimele medii de admitere la liceu 2024, topul celor cinci unități de învățământ din județul Iași este următorul: Colegiul Naţional Iași, cu media 9,22, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, cu media 9,02, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iași, cu media 9,00, Liceul de Informatică „Grigore C. Moisil” Iași, cu 8,97 și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, cu 8,40.

La nivelul județului Iași, au rămas nerepartizați 62 de elevi, dintre care șase au medii peste 7. Anul acesta, admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, fără a lua în considerare media generală din clasele V-VIII, care a fost folosită doar pentru departajare, în cazul mediilor egale.

A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august 2024, conform ordinului de ministru.

Comentarii
  • Nu stiu de unde ati scos topul vostru, dar statisticile arata altceva. Cantemir nu are nicio specializare in top 10 si l-ati pus pe locul 5. Sunt altele mai sus de el: Eminescu, Alecsandri.
    Dar cu ziaristii vostri… vai de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`