Prima pagină » Eveniment-Social » Rezultate finale la Evaluarea Națională 2021! Cu ce medii s-ar putea intra în liceele și grupurile școlare din Iași
Rezultate finale la Evaluarea Națională 2021! Cu ce medii s-ar putea intra în liceele și grupurile școlare din Iași

Rezultate finale la Evaluarea Națională 2021! Cu ce medii s-ar putea intra în liceele și grupurile școlare din Iași

25 iun. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Ieri, 24 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Matematică) – sesiunea 2021. La nivelul județului Iași, din totalul de 6.031 de elevi înscriși, au fost prezenți 5.601 de candidați (93 la sută), iar 430 au fost absenți. Nu au existat tentative de fraudă și nu a fost eliminat niciun candidat. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Față de anul trecut, mediile de intrare în clasa a IX-a ar putea crește cu peste 10 sutimi

Joi, 24 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Matematică) – sesiunea 2021. La nivelul județului Iași, din totalul de 6.031 de elevi înscriși, au fost prezenți 5.601 de candidați (93 la sută), iar 430 au fost absenți. Nu au existat tentative de fraudă și nu a fost eliminat niciun candidat. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută astăzi, vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. De precizat că, la nivelul județului Iași nu sunt elevi înscriși pentru aceasta probă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen)

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Pentru mii de elevi și de părinți din Iași urmează o vară plină! Unul dintre cele mai importante momente va fi cel legat de Admiterea 2021

Pe de altă parte, pentru mii de elevi și de părinți din Iași urmează o vară plină! Unul dintre cele mai importante momente va fi cel legat de Admiterea 2021 și repartizarea computerizată în clasa a IX-a. Dincolo de toate acestea, interesul crescut este legat de mediile care vor fi la intrarea în clasa a IX-a. Ca în fiecare an, la unitățile de elită vor fi cele mai mari note. Având în vedere că anul trecut a fost unul atipic, un reper de luat în seamnă este cel de după derularea Evaluării Naționale din 2019. Atunci, ultimele medii avute de elevi la acest test la colegiile și liceele de elită din Iași au fost: Colegiul „Național” – 9.47, „Costache Negruzzi” – 9.10, „Emil Racoviță” – 9.58, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” – 8.78, Liceul „Dimitrie Cantemir” – 8.32, Colegiul Național „Mihai Eminescu” – 8.71 sau Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” – 8.03.

Aici, după repartizarea computerizată, ultimele medii de intrare au crescut cu până la zece sutimi. Pe de altă parte, în anul 2018, la Colegiul „Național”, ultima medie de intrare la specializarea Matematică-Informatică a fost de 9.69, iar la Științe ale Naturii – 9.56. La Colegiul Național „Emil Racoviță”, specializarea Matematică-Informatică – ultima medie de intrare a fost 9.55, la Colegiul „Costache Negruzzi”, la aceeași specializare – 9.50.

Având în vedere aceste repere, este foarte probabil ca anul acesta să fie o scădere cu până la jumătate de punct, având în vedere bulversarea anului educațional și că elevii au fost nevoiți să învețe de acasă mare parte din semestrul al II-lea. În plus, raportat tot la datele de acum doi ani, 2.23 a fost ultima medie de intrare la specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din orașul Târgu Frumos; 2.67 la specializarea Electric de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” din Municipiul Iași; Colegiul Tehnic „Ion Holban” cu 2.90 la profilul Economic; 3.00 la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, la specializarea Producție media; specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din orașul Pașcani, cu 3.06.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *