Prima pagină » Local » Rezultate deosebite obținute de elevii ieșeni la etapa națională a olimpiadelor din aria curriculară Tehnologii

Rezultate deosebite obținute de elevii ieșeni la etapa națională a olimpiadelor din aria curriculară Tehnologii

05 mai 2022, 00:01,
Ana Crețu, în Local

În perioada 18-22 aprilie 2022, a avut loc etapa națională a olimpiadelor din aria curriculară Tehnologii, precum și etapa națională a concursurilor pe meserii pentru învățământul profesional.

Din judeţul Iaşi au participat 34 de elevi care, în urma participării lor s-au întors cu 6 premii pentru locul I, două premii pentru locul II, patru premii pentru locul III, patru mențiuni și două premii speciale.

Având în vedere că au fost discipline diverse și implicând un număr mare de persoane, Olimpiada s-a desfășurat în mai multe județe ale țării: Alba, Bacău, Botoșani, Covasna, Dolj, Harghita, Hunedoara, Galați, Maramureș, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Vrancea și municipiul București. Elevii ieșeni au obținut rezultate excepționale.

Care sunt premiile obținute de elevii ieșeni la olimpiada din aria curriculară Tehnologii

Elevii au avut rezultate deosebite, iar munca și efortul acestora a fost apreciat

Elevii au avut rezultate deosebite, iar munca și efortul acestora a fost apreciat

La Olimpiadele din aria curriculară Tehnologii, elevii ieșeni au obținut următoarele mai multe premii importante. Premiul I, la Educație tehnologică și aplicații practice, a fost luat de eleva Ilinca Maria Banu, clasa a VIII-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, coordonată de prof. Ioana Corina Rotaru.

Același rezultat l-a avut și Alexandra – Mihaela Faraon la Agricultură – cultura plantelor, elevă în clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, coordonată de prof. Elena Cătărău‚ prof. Maria Zbanț şi prof. Vasile Cătărău.

Premiul I, pentru Agricultură – creşterea animalelor, l-a primit și Elena Teodorescu, din clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic ”Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, coordonată de prof. Gabi Grosu şi prof. Ion Pădure. La Economic, administrativ, comerț, Nicolae Mihailov, clasa a XII-a, a luat locul I, el este de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, coordonat de prof. IulianaȚugui şi prof. Irina Asiminei.

Premiul I, Mecanică, Valentin Costin, clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, coordonat de prof. Maricica Matei‚ prof. Mihaela Toma, prof. Liviu Ifrim‚prof. Tiberiu Sutic și prof. Cornel Matei. Premiul I, Turism şi alimentaţie, Olga Ermurache , clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iaşi, coordonată de prof. Mariana Mereuță‚ prof. Mihaela Gall ‚ prof. Irina Bălășanu şi prof. Nicoleta Scripcariu.

Premiul II a fost luat de Indiana Grecu la Industrie textilă şi pielărie , clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iaşi, coordonată de prof.  Carmen Caramarcu‚ prof. Elena Chiriac şi prof. Florentina Lache. Tot pentru premiul II a fost evaluat Alexandru-Costin Marin de la Electronică, automatizări, telecomunicaţii din clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași, coordonat de prof.Dana  Punei ‚ prof. Corina Vornicu‚ prof. Nadia Șerban, prof. Ghiță Trandafir şi prof. Adrian  Tomuș.

Rezultatele deosebite sunt reprezentate de efortul și seriozitatea participanților

o eleva si o profesoara la festivitatea de decernare a premiilor

Având în vedere că au fost discipline diverse și implicând un număr mare de persoane, Olimpiada s-a desfășurat în mai multe județe ale țării

În perioada 18-22 aprilie 2022, a avut loc etapa națională a olimpiadelor din aria curriculară Tehnologii, precum și etapa națională a concursurilor pe meserii pentru învățământul profesional.

Premiul III, Industrie alimentară-analize produse alimentare,  Toader Ștefan Zbarnea T.V, clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic ,,Petru Poni” Iași, coordonat de prof. Petronela Cazacu şi Valentina Cantea. Același premiu la olimpiada Industrie alimentară, a fost luat de Claudia Moroșan T. din clasa a XII-a,   de la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu ” Iași, coordonat de prof. Carmen Inculeț ‚ prof. Oltea Viusenco şi prof.Roxana Bobeică. Premiul III, Agricultură – creşterea animalelor,Nicoleta Achiroai, clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic ”Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, coordonată de prof. Gab Grosu şi prof. Ion Pădure.

Premiul III, Protecţia mediului, Cristina Abaza, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, coordonată de prof. Daniela Roca‚ prof. Vasilica Serghieşi prof. Corina Condrea. Menţiune, Agricultură – cultura plantelor,Elena-Diana Todirașcu C. din clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic ”Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, coordonată de prof. Elena Cătărău‚ prof. Maria Zbanț şi prof. Vasile Cătărău. Menţiune în Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, a primit Vadim  Stoler, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, coordonat de prof. Andreia Amarandei şi prof. Carmen Botez.

doi elevi care au primit diplome

La concursul  pe meserii pentru învățământul profesional, elevii ieșeni au obținut mai multe rezultate

Au fost acordate mai multe mențiuni și premii speciale

doi elevi cu diplome stau alaturi de profesoare

De la nivelul judeţului Iaşi au participat 34 de elevi care, în urma participării lor s-au întors cu 6 premii pentru locul I

Menţiune pentru Economic, administrativ, comerț, a primit Lucian Vlăduț State, clasa a XI-a, de la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu ” Iași, coordonat de prof. Daniela Amăriuței‚ prof. Mihaela Pintilie  şi prof. Mihaela  Vieru. Menţiune, Industrie alimentară- industrie alimentară, Anda Elena Mândru C. din clasa a XI-a, de la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu ” Iași, coordonată de prof. Carmen Inculeț‚ prof. Oltea Viusenco şi prof. Roxana Bobeică. Premiu special, Fabricarea produselor din lemn, Larisa-Elena Flutur, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, coordonată de prof. Doinița Bulgaru şi prof. Laurențiu Săndulache.

La concursul  pe meserii pentru învățământul profesional, elevii ieșeni au obținut mai multe rezultate.

Premiul III, Ospătar(Chelner), vânzător în unități de alimentație, Mihai Gabriel Tudose M, clasa a XI-a, de la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu ” Iași, coordonat de prof. Silvia Mistreanu‚ prof. Mihaela Rogojină şi prof.Carmen Stoleru.

Menţiune, Mecanic –auto, Petru Sebastian Chirica, clasa a XI- a, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, coordonat de prof. Florin Liviu Balaban şi Mihai Zimbreanu.

Menţiune, Bucătar, Elena Moisuc, clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, coordonată de prof. Mona Apetrei şi prof. Mariana Ifrim.

Premiu special, Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, Andreea Cătălina Hugeanu, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi, coordonată de prof. Ionela  Rotaru‚ prof. Maricela Nechita şi prof. Elena Anicenco. Elevii au avut rezultate deosebite, iar munca și efortul acestora a fost apreciat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *