Revolut vrea să ofere credite imobiliare! Neobanca britanică Revolut intenționează să investească 100 de milioane de euro în Franța, în 2024 și 2025, și dorește să vândă credite pentru locuințe. Iată care este motivul.
Revolut vrea să ofere credite imobiliare!
Cu trei milioane de clienți, Franța este în prezent a doua piață ca mărime a Revolut, după Marea Britanie. Fintech-ul britanic câștigă aproximativ 100.000 de clienți pe lună în Franța. Pentru a continua această dezvoltare, a alocat o sumă de aproximativ 100 de milioane de euro, care acoperă recrutarea a câteva zeci de angajați, investiții în publicitate și extinderea gamei de produse.
Revolut lucrează la lansarea, anul viitor, a produsului de economisire favorit al Franței, Livret A, precum și a unui credit pentru locuințe complet online și automatizat. Revolut este prezentă în Europa datorită autorizației obținute în Lituania și a sucursalelor din principalele sale țări, precum Franța, care îi permit să emită conturi cu Iban local. A înregistrat vânzări de peste 1 miliard de euro pe un an în 2022.
Profitul net de anul trecut, care nu a fost încă publicat, ar trebui să fie de peste 300 de milioane de euro, iar cel pentru 2024 mai mare. Piața serviciilor bancare online este foarte disputată în Franța, unde există numeroase filiale ale băncilor tradiționale.
Ce trebuie să știe utilizatorii Revolut
Revolut a postat recent pentru utilizatori informații despre cum se pot proteja de fraudele bancare și a prezentat modalitățile utilizate de fintech-ul britanic pentru a reduce efectele acestor amenințări cibernetice. Revolut a abordat într-un mod proactiv prevenirea fraudelor și a implementat noi funcționalități de securitate, incluzând metode precum autentificarea biometrică sau alertele pe fluxul de plată și a acordat prioritate educării clienților. Anul trecut, Revolut a introdus în aplicație un modul de educație antifraudă, punând la dispoziția clienților informații utile pentru a se proteja de escrocheriile din mediul digital.
„Protejarea clienților noștri de amenințarea în creștere a escrocheriilor, la nivel global, este esențială pentru Revolut. Datele noastre exclusive fac lumină asupra peisajului în evoluție al fraudei și sunt un punct de plecare util pentru a informa utilizatorii și a pune la dispoziția lor cunoștințele de care au nevoie pentru a rămâne vigilenți. Cu sistemele noastre avansate de detectare a fraudelor și angajamentul față de inovație, dăm putere clienților noștri să-și protejeze finanțele și să navigheze în lumea digitală cu încredere.”, a declarat Woody Malouf, Head of Financial Crime la Revolut.
O altă problemă este aceea a banilor cash. Se discută tot mai des despre dispariția banilor cash și adoptarea plăților online. Băncile sunt cele care grăbesc sfârșitul numerarului, prin închiderea multor sucursale, lăsând zone întregi doar cu bancomate și internet pentru operațiunile bancare. Una dintre multele critici aduse dispariției numerarului este că mulți oameni vor fi afectați, mai ales persoanele în vârstă și cei cu dizabilități. O altă problemă ține de riscurile de securitate tot mai mari, cum ar fi atacurile cibernetice și alte forme de infracțiuni cibernetice. Analiștii economici sunt de părere că numerarul nu va dispărea atât de ușor, chiar dacă banii cash pierd teren în multe locuri ale lumii.