Prima pagină » Titlurile zilei » Revoltător! Copiii sunt hrăniți cu ciorbe înăcrite și salam la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Părinții cumpără mâncare de la fast-food – FOTO

Revoltător! Copiii sunt hrăniți cu ciorbe înăcrite și salam la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Părinții cumpără mâncare de la fast-food – FOTO

09 sept. 2023, 02:00, 39 ,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Bătaia de joc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a atins cote maxime. Copiii sunt hrăniți cu ciorbe înăcrite, care arată îngrozitor și care îți întorc stomacul pe dos, dar și salam. Deși se consideră că, într-o unitate medicală, mâncarea trebuie să fie de cea mai bună calitate, nu este cazul și la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova. Părinții nu au de ales și merg să cumpere mâncare de la restaurantul de peste drum sau comandă la fast-food

Ciorbă înăcrită, o bucată de carne crudă, aruncată la mișto peste o lingură de orez. Așa arată prânzul copiilor de la Spitalul „Sf. Maria”. Mai mult decât atât, acesta a fost servit timp de o săptămână la ore târzii, anume după ora 14:00, timp în care cei mici au fost obligați să reziste cu oul, un crenvurști sau o bucată de salam și paharul de ceai pe care le-au primit dimineață, la micul dejun.

Copii hrăniți cu ciorbe înăcrite și salam

 poză cu mâncarea din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

Deși se consideră că într-un spital, mâncare trebuie să fie de cea mai bună calitate, nu este cazul și la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova

Anul acesta, o armată de oameni a tăiat panglica unei unității medicale care nu este funcțională în totalitate. S-a sărbătorit finalizarea lucrărilor la Spitalul „Sf. Maria” cu prăjituri, șampanie, întrebarea este dacă cei care au puterea peste acest spital au gustat din ciorba tulbure, din salamul sau crenvurstul, din oul sau din carnea crudă pe care cei mici sunt obligați să le consume? Copiii nu au de ales, pentru că majoritatea părinților nu-și permit să cumpere mâncare în fiecare zi.

Condițiile și cadrele medicale nu mai aduc alinare în momente dificile, iar părinții fac tot posibilul pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui aspect. Ieri (n.r. – 8 septembrie 2023), reporterii BZI au surprins cum rudele copiilor internați aduceau pungi cu mâncare. Fratele unuia dintre copii s-a deplasat personal până la McDonald`s pentru a-i aduce ceva de mâncare celui mic. Copilul nu mâncase nimic toată ziua pentru că bucata de salam de la micul dejun nu a fost pe placul său, iar prânzul întârziase ore bune. Părinții sunt nevoiți să plătească din propriul buzunar pentru servicii gratuite și esențiale pacientului.

Părinții sunt disperați. Managerul nu este interesat de soarta pacienților

poză cu mâncarea din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

Ciorbă înăcrită, o bucată de carne crudă aruncată la mișto peste o ligură de orez. Așa arată prânzul copiilor de la Spitalul „Sf. Maria”

Până și pușcăriașii au un meniu mai diversificat decât cel de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Ce se întâmplă în stomacul unui copil care este hrănit doar cu ouă și salam? Ce efecte are salamul asupra unui corp fragil, care se luptă deja cu o boală, o intervenție chirurgicală? Pare a fi unitatea medicală a nimănui, pentru că cei care au puterea de a rezolva aceste lucruri se fac că nu observă. PNL, formațiunea politică din care face parte așa-zisul manager, bioinginerul Alina Belu, a desemnat în funcții oameni care să răspundă prezent atunci când partidul are nevoie, nu pentru interesul pacienților și personalului.

Alina Belu, managerul spitalului „Sf. Maria” din Iași, este mai preocupată să amenințe, să umilească și să-i trateze cu superioritate pe medicii din unitatea medicală pe care o conduce, în loc să găsească soluții pentru creșterea calității actului medical, a hranei și spațiilor de cazare pentru micuții pacienți. Managerul este preocupat de propria imagine și ignoră problemele grave din unitatea medicală.

Părinții se confruntă cu mai multe probleme pe lângă nepăsarea conducerii. Aceștia sunt disperați, copiii lor sunt hrăniți cu ciorbe înăcrite. Cei mici plâng de foame, din acest motiv sunt obligați să meargă la restaurantul de peste drum sau să comande la fast-food.

Comentarii
  • "e prosti" tare natia asta

    romania

  • Sunt doua feluri de mâncare, una care da pacienților și alt fel comanda specială care e trimis prim curieri la membrii CA și la notabilitățile de la CJ. Totul decontează zilnic biochimista din banii pentru hrana copiilor. E strigător la cer ce poate face nefericita asta cu sprijinul habotnicilor din CJ și in special CA care girează toate matrapazlâcurile biochimistei. Așteptăm DNA să facă lumină!

  • Da… asa e in Romanica, prima si prima data in spital, la urgente , personalul medical trebuie sa se ocupe prima data de minoritati. care are gura mai mare probabil are prioritate, in conditiile in care parintii nu participa activ la consolidarea bugetului de stat,.Dar asta este o alta problema in care “candidatii eligibili” o speculeaza tot mai frecvent in ziua de azi… parerea mea este ca spitalele de la noi de aici nu deservesc scopului pentru care au fost menite…
    Si anume : fiecare cetatean al Romaniei are dreptul la serviciii medicale gratuite …
    A fost facut vre-un studiu in sensul asta de … nush cum ii zice … directia nationala de statistica… probabil
    – mancarea in spitale… cel mai probabil fiecare mic pacient trebuie avuta mare grija ce consuma in functie de afectiunea pe care o are… salamul este exclus (exista cineva competent ca sa nu zic destul de compentent sa se gandeasca la situatia asta?) ……….
    In concluzie ar fi mult mai multe de spus, dar de ce trebuie “urmasii urmasilor nostri” sa se lupte pentru a se … putea bucura de plaiul pe care s-au nascut?
    Probabil nu permite bugetul…
    Nu aruncati cu pietre
    Doar o parere

  • La Spitalul Sf MARIA nu se respecta legislația privind achizițiile publice,toate achizițiile fiind directe și direcționate către firmele de casa. Personalul de la achiziții nu a făcut în ultimii doi ani nici o procedura ( licitație deschisa)

  • Care arata groaznic ?? Unii nu au asa ceva nici acasa…. hai sictir cu fituica voastra !! CE? Au fost golanii de Asiminonesei pe la spital si li s-a dat ciorba ?? Nu aveau saorma ?? HAI SICTIR !

  • La acest spital abuzuril se țin lanț. Nu se respecta absolut nici o legislație, achizitiile se fac preferential. Cei de la achiziții nu cunosc procedurile, fac doar achiziții directe fără a respecta legea. Madam Belu o habarnista dar și o inconstienta ii forțează pe salariați sa facă astfel de ilegalității spunând peste tot ca are aprobarea consiliului de administrație unde președinte ar fi o persoană experta in achiziții . Cine piate opri această mascarada pusă la cale de Belu și președintele consiliului de administrație care patronează și legiferează toate neregulile ???

  • Cum e posibil ca de luni de zile, copiii care ajung cu fracturi la Spitalul Sf. Maria să fie trimiși pentru efectuarea radiografiilor la Neuro sau la clinici sau spitale private ?? Va spun in cunoștința de cauza, nu se dorește sa reparația aparatului RMN deoarece este pusă la punct de BeluGa și președintele CA o mafie prin care pacienții sa fie dirijați spre Cabinete particulare pentru a face RMN-uri la prețuri f mari . Dacă ar fi reparat RMN-ul de la Sf Maria atunci radiografiile ar fi gratis. Ne reamintește acestă suveica de perioada COVID când se aduceau măști neconforme, biocid diluat și se făceau analize preferențiale la policlinici particulare pe milioane de lei. BeluGa spune peste tot ca președintele CA e uns cu toate alifiile și are o minte brici când e vorba de achiziții și capacele vin fără număr, fără număr … Deștepți bărbați !

  • Medic de gardă

    Acum 1 an când CJ-ul a fost înștiințat de faptul ca biochimista Belu nu pune in aplicare un ordin de ministru , iată ce declara cel care avea sa devină președinte CA la Sf Maria poziție din care girează frauda peste fraudă :
    Ziarul de Iaşi” a luat legătura şi cu un alt membru al CA, Dănuţ Pilă, care a confirmat că decizia nu a fost una susţinută de toţi membrii CA. „Nu a fost o unanimitate privind demisia, aici sunt anumite criterii care trebuie îndeplinite, cum ar fi cele de performanţă, şi cei de la CJ sunt cei mai îndreptăţiţi pentru a stabili dacă va fi sau nu înlocuită doamna manager”
    Cred ca e clar pentru toată lumea ce sistem mafiot a fost pus la cale la Sputalul de copii.
    Dr Marin Burlea se întoarce in mormânt când vede in ce hal a ajuns aceasta unitate medicală.

  • Iată ce face cuplul Belu&Pilă la Sf Maia , HĂRȚUIRE-HAITUIRE-ABUZURI DE PUTERE .
    O asistentă din cadrul Spitalului de Copii `Sfânta Maria” din Iași a câștigat în instanță decizia de reîncadrare pe funcție după ce a fost concediată abuziv de managerul Alina Belu. Gabriela Ciolpan a fost dată afară pentru că a avut curajul să o înfrunte pe Alina Belu sesizând mai multe nereguli și deficiențe în administrarea unității medicale. Asistenta medicală s-a trezit cu mai multe delațiuni la adresa sa scoase din sertar de către managerul Belu. A fost cercetată disciplinar pentru fapte inventate și i s-a desfăcut contractul de muncă. Apărările sale au fost ignorate complet de Comisia de Disciplină. A fost o execuție! A dat în judecată Spitalul Sf. Maria și a câștigat reintegrarea și plata salariilor retroactiv. Managerul Belu a refuzat să pună în aplicare decizia instanței mai bine de un an de zile. Într-un final s-a ajuns la executarea silită a unității medicale. Gaura generată de acest abuz al Alinei Belu depășește 300.000 de lei, bani pe care managerul vrea să-i plătească din bugetul unității și nu din buzunarul celor care au încălcat legea. Belu sfidează și încalcă legea pentru că beneficiază de protecția conducerii Consiliului Județean Iași. Consiliul de Administrație al Spitalului acoperă aceste abuzuri ale managerului și a devenit complice la toate ilegalitățile ce se petrec în această unitate medicală.

  • Demisia gunoiului menajer Alinutza de la conducerea spitalului și dosar penal !!! Acum are Volvo de 100.000 euro și înainte mergea cu caruta .

  • Reprezentant firma aparatura medicala

    Se apropie sfârșitul acestei impostoare. De trei ani ocupa o funcție fără a avea pregătirea necesara, dar și fără a avea cele mai elimentare noțiuni de management în domeniul sanitar. În spital medicii ii spun „jumătate de neuron”.

  • – Alinuta, ce intelegi tu prin „numar complex”? o intreaba profesorul de matematica.
    Alinuta sta un pic si cugeta, apoi raspunse, chicotind:
    – Tot tacamul?…

  • Stiu sigur ca legat de manangement, totul se face strict pe baza de spaga/pile/craci.
    Concursurile de angajare sunt doar formale,aproape ca-ti spun pe fata: .
    Era una absolventa din Constanta cu privata si picioare de 2 metrii, eu m-am prins cand a trecut derectorul ca-i amanta sa. Pe ce post ? Manager Control ceva de genul, adica cam cel mai tare.

  • Pacat insa ca la acest spital sunt doctori supercalificati, condusi de nemernici pe baza de politica corupta la modul criminal.

  • Filetsubacoperire

    Să vă uitați și să filmați toți, tavanul, jegul, igrasia, mucegaiul, mizeria, tot tot…ras de fața pământului trebuie, intri sănătos și nu știu dacă mai ieși !!

  • Primul care trebe sâ guste din lâturile din spital e bam bam kostelu sponsorizat și șleata ciordelistâ rujatâ a mea –mai au pușin și ciordeliști îi vor duce doru tâtucului gohowernator eșuat care iau pus la ciordit populimea de 10 ani–ha ha ha ghinion

  • Alinuța xxx

    In patul cui prestează ,Alinuța ?o face atât de bine ??sau sunt mai multi ? Cine o menține în funcție ?

  • Cel mai tare articol ar fi despre tura de noapte de la ATI. Închiși pe dinăuntru toată noaptea, unele se fac că dorm. Pe maciuci. Iar alții chiar dorm. Pe bani.

  • Dezastruuul.Vreti să știți mai multe?Contactatimă!Sânt o mama care merg de un an și jumătate la acest spital fără nici un tratament.Poate așa va afla și ministrul sănătătii care dacă stau bine și mă gândesc locul lui nu este la Ministerul sănătătii!!!

  • Nu mai prestează în niciun pat, e prea bătrână, la menopauză, uitați-vă la moaca ei are 50de ani ! Ciordește de la spital și dă paraîndărăt la Chiricaca care dă mai departe la partid… Dar deocamdată DNA și Curtea de Conturi nu se bagă, trebuie bani că vin alegerile, după alegeri dacă iese cine trebuie dar nu va ieși, vor începe și dosarele…

  • Mamăăă Cazacule…nu ai tu putere sa opresti aceste articole la adresa sugativei dumitale Alina “Cimitir”? Sau poate nu o mai suje cum trebe? Oricum Danga si Alexe mai “dau” in ea. Tu ce faci, lingi dupa ei? O saruti patimaș, asa-i? Iti place gustul de sperma de pe buzele ei

  • Haideți sa va spun care este situatia . Licitația pentru asa zisa mancare a fost data cui trebuia . Mancarea este un dezastru , de mai multe ori personalul medical a avut probleme digestive din cauza mâncării . Sunt bani aruncați pe niste laturi

  • Cum de ii vin zilnic 3 pachete de mâncare președintelui CA și la alti membri ? E clar ca asta e paran- dărătul. Fi-va -r nația de râs ANIMALELOR care furați din hrana copiilor

  • Pentru reprezentant aparatura medicala

    Doamna Belu a terminat bioinginerie medicala in cadrul facultatii de medicina Grigore T Popa, specializarea management și informatică medicală. Are tot dreptul de a fi manager, doar cei care termina o astfel de facultate sunt îndreptățiți să conducă spitale, nu juriști, economiști, medici. Ei, bioinginerii trebuie să conducă. In Canada și SUA, bioingineria este pe locul 2 catalogata la nivel național. Bioingineria este cercetare, dar nu mulți știu așa ceva. Bravo celor care au terminat bioingineria cu specializarea in management.

  • La papusoi cu toti bioenginerii, la Canada nu la , noi muncim nu gandim !

  • Gogule, se vede cât ai muncit pe băncile școlii. Învață cum se pune virgula și după aceea scrie comentarii.

  • Bravo Bogu !
    La papusoi !

  • probabil doamna a deranjat pe cineva si acum plateste,! stie cineva pe cine a suparat Bela ? asteptam raspunsuri ! eu stiu asa ca nu este greu

  • Alinuta unde ai ajuns. Eu te-am trimis după seminte la magazinul de după colt și ru ai ajuns manager? Nu era mai bine pe secția, ATI unde o frecai la rece și din când în când mai ungeai cu vaselina câte în cap de piesa? De ce te-ai cocoțat atât de sus Alinuta? Ai grija la coborâre ca este foarte periculos.

  • Doamna Belu… Dumnezeu nu doarme şi nici nu bate cu parul, atenţie că ceea ce faceţi…. Aia ve-ţi primi

  • Nu se va intampla nimic spectaculos atata timp cat este protejata si de buna ei prietena de echipa, CODRINA
    Prietenii stiu de ce.

  • Cadru universitar GT Popa

    Cadrele medicale de la Spitalul de Copii Sf. Maria nu-și primesc integral drepturile salariale, deși unitatea medicală primește lunar banii care au această destinație de la Casa de Sănătate .
    Este vorba despre indemnizațiile cuvenite cadrelor universitare de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași care au integrare clinică cu jumătate de normă la unitatea medicală
    Pentru aceasta activitate trebuie să beneficiem legal de o indemnizație lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcției de medic.
    Belu ajutata de unul Pila omul lui Alexe din CA își permit sa nu aprobe și sa deturneze banii.
    Ne-am uitat pe declarațiile de avere și am văzut ca acest Pilă e un îmbuibat de securist pensionar care mai e și salariat .
    Băi vericule, ce legătura ai dumneata cu actul medical?
    Este depusă o reclamație la parchet împotriva abuzurilor incalificabile comise de cuplul Belu & Pilă.

  • 🌈 Isabela, profesor

    @Cadru universitar GT Popa
    septembrie 10, 2023 la 7:21 am

    Care cadru universitar? Aia e scoală superioară de medicină?!? Hhaaaa,haa,haaa….facultatea X si 0 ( zero). Nici nu sunteți in top 500 cele mai bune universitati din lume.

    Pe ce loc se afla scoala dvs in topul celor mai bune 500 universitati din lume? Pe locul 1400+ 😂

    Nu meritati salar mare, nici sporuri…doar salariul minim la nivel de ramură + o eugenie in fiecare zi ca sa nu mai mâncați GRATIS din mâncare bolnavilor. Sau gratis la cantina universitații.

  • Cadru medical

    Bela spune peste tot ca i se fâlfâie și i se rupe de doctorii de la Sf Maria. E sub protecția lui domn Cotel de la județ care prin CA și președintele acestuia moș băsină Pilă o protejează . Nu contează ce spun fraierii , președintele Pila e om influent, are informații prompte din dosarele de la DNA și DICOT sau alte parchete și poate dosi dosarele pana la prescriere. Mai mult spune Bela, acest PILÂ nu ezită sa dea informații privind declarațiile martorilor din dosare și o învață cum sa scape de persoanele incomode de la Sf Maria!

  • Cunoscator intern

    La acest spital s au facut achizitiile de echipamente medicale (CT, RMN, radiologie) cu dedicatie de la siemens. A luat Belu spaga incat se putea echipa inca un spital. Toate echipamentele ar trebui sa fie montate si functionale! Luati si va interesati. Au fost siemens date pe blat. Cele mai proaste si mai radiante echipamente. Nu a contat ca sunt radiati copii! A contat spaga catre manager!

  • Mai,baieti,ia mai cautati și la alți domni manageri…tot așa prieteni cu “pilă”….😉

  • Prieten apropiat

    Sunteți prea rai cu Aluna Beluga. Orice răutate are o limita, dar comentariile sunt ieșite din comun. Aceasta femeie nu are copii? Dacă citește aceste comentarii ce se întâmpla? Alina pentru binele tău și a celor dragi, ar fi mai bine sa te duci acasă de urgenta. Sa nu cumva sa faci greșeală sa te legi de spital sau sa faci alta tâmpenie când va veni ziua sa te dea pe făraș afara.

  • urata femeie

  • Care prietena Codrina ???

    Citesc de prietena Codrina ?cumva cea de la recuperare ?cu barbatul care taie frunza la caini ?cu copilul cu probleme la școala cu fata primarului ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *