Prima pagină » National » Revoltator! Copiii a doua familii de romani, LUATI de politia din Irlanda pentru ca erau mai blonzi ca parintii

Revoltator! Copiii a doua familii de romani, LUATI de politia din Irlanda pentru ca erau mai blonzi ca parintii

24 oct. 2013, 16:23,
Echipa BZI.ro în National
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:397474;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Politia din Irlanda este acuzata de rasism de catre doua familii de romani, dupa ce ofiterii au luat copiii de langa parinti, din cauza ca micutii erau blonzi, iar parintii acestora, nu. Situatia a fost declansata de cazul Mariei, fetita blonda gasita in Grecia, care nu era copilul celor care o ingrijeau.

Luni, oamenii legii s-au dus la locuinta unei familii de etnie roma din sud-estul Dublinului si au solicitat actele pentru fetita lor de doi ani, care era blonda. Acestia au prezentat pasaportul emis de autoritatile din Romania, dar oamenii legii din Marea Britanie au sustinut ca nu este suficient si au emis un ordin de indepartare a copilului de familie. Micuta a fost luata si dusa intr-un centru pentru copiii din Dublin. Dupa efectuarea unor teste ADN s-a stabilit ca micuta era, intr-adevar, copilul familiei.

Un lat caz revoltator este cel al baietelului Iancu Munteanu, care locuieste, impreuna cu familia in orasul Athlone. Tot in ziua de luni, politistii au venit la locuinta familiei cu un ordin de indepartare a minorului in varsta de 7 ani. A doua, dupa ce a fost confiramt faptul ca minorul este copilul familiei, acesta s-a intors la familia sa. „Am data asigurari politiei ca in familie mai avem rude blonde si cu ochii albastri, dar nu ne-au crezut. Sotia mea nu a dormit toata noaptea, iar surioara lui a plans de frica sa nu fie luata si ea”, a spus Iancu Munteanu, tatal baietelului, pentru presa britanica.

Acum, avocatul familiei din Dublin, Waheed Mudah, a acuzat ca politia a actionat fara nici o baza legala, ci pe criterii rasiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *