Prima pagină » Actualitate » REVOLTATOR! Asa ceva s-a petrecut la hotelul Institutului de Oncologie din Iasi. Bolnavii de cancer nu isi revin din starea de soc

REVOLTATOR! Asa ceva s-a petrecut la hotelul Institutului de Oncologie din Iasi. Bolnavii de cancer nu isi revin din starea de soc

12 iul. 2017, 20:21,
Magda Olteanu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:613466;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Femeia dorea sa o cazeze pe mama sa, operata de cancer de colon, la hotel pe perioada efectuarii sedintelor de radioterapie @ Ce spune patronul hotelului

A trecut mai bine de un an de cand la Iasi s-a inaugurat hotelul de trei stele pentru cazarea bolnavilor de cancer din alte judete care fac tratament la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iasi. Dupa cum a declarat la inaugurare managerul IRO Iasi, ec. Mirela Grosu, pacientii nu platesc nimic. Doar apartinatorii trebuie sa achite un tarif de 45 lei pe noapte.

Fiica unei paciente diagnosticata cu cancer de colon, din Barlad, judetul Vaslui, a sunat la hotelul situat in cartierul Tatarasi pentru a o caza pe mama sa, pe perioada tratamentului de radioterapie. Convorbirea dintre Oana Cojocaru, fiica bolnavei si receptionera hotelului, a avut loc marti, 11 iulie 2017, intre orele 11:00-12:00. Ceea ce a urmat este de neconceput. Fiicei i s-a cerut sa achite pentru cazarea mamei cate 45 lei/zi, in conditiile in care bolnava beneficiaza de gratuitate.

Citeste si : S-a deschis hotelul pentru bolnavii de cancer de la Institutul de Oncologie Iasi

„Ieri (marti-n.r.) am sunat la hotel pentru a obtine o cazare pentru mama care trebuie sa faca radioterapie. A fost operata pentru cancer de colon si medicii au trebuit sa-i faca anus contra naturii. La telefon a raspuns doamna Carmen care mi-a spus ca trebuie sa plateasc pentru mama cate 45 lei/zi. De asemenea, doamna Carmen m-a informat ca nu este gratuita cazarea pentru bolnavi. Am intrebat-o ce conditii ofera acest hotel pentru bolnavi. Este prima data cand apelez la serviciile lor. Ma interesa daca mama are posibilitatea sa-si spele lenjeria intima, ciorapi. Doamna Carmen mi-a spus ca nu exista aceasta posibilitatea si poate spala doar in chiuveta. Nu pot sa ma deplasez zilnic la Iasi ca sa-i aduc schimburi. Nu exista nici posibilitatea de a lua masa acolo, dupa cum am fost informata. Va imaginati pe caldura asta sa mearga mama sa manance in alta parte. Ar fi trebuit sa se asigure un minim de confort pentru pacienti. Tot doamna Carmen mi-a spus ca domnul director trebuie sa-si scoata investitia. M-au speriat informatiile pe care le-am primit si nu pot sa cred ca asa stau lucrurile. Trebuie sa ma duc sa platesc la Institutul de Oncologie pentru mama si sa aduc chitanta la hotel. Acest hotel a fost facut ca o afacere? Mi se pare anormal sa plateasca bolnavii”, a declarat Oana Cojocaru, fiica bolnavei.

„Tarifele sunt la medicul de la IRO”

Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au sunat la hotelul unitatii medicale pentru a se interesa de tariful pe care trebuie sa il achite bolnavii care vor sa se cazeze si receptionera i-a spus sa mearga la medicul de la IRO. Apelul telefonic a fost efectuat la ora 13:43, la numaru de telefon; 0332/408.402.

„Tarifele sunt la medicul la care este in tratament bolnavul, la medicul de la IRO. Toate informatiile le gasiti la medic. Intrebati-l pe el”, a spus receptionera care nu a dorit sa-si spuna numele.

„Pacientii nu platesc nimic”

Pe data de 1 iunie 2016, managerul IRO Iasi, ec. Mirela Grosu, declara: „Pacientii nu platesc nimic. Pentru apartinatori se percepe un tarif de 45 lei pe noapte. Spatiul ofera cazare pacientilor din alte judete care nu au posibilitatea sa plateasca cazare la un hotel sau pensiune din oras. Acolo vor fi cazati pacientii care se pot deplasa. La IRO Iasi, 40 la suta dintre bolnavi sunt din judetele Moldovei sau din alte zone ale tarii”. Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia un punct de vedere de la managerul Institutului Regional de Oncologie, dar acesta nu a putut fi contactat.

Citeste si : Pericol de moarte la Institutul de Oncologie Iasi. Sanctiuni dure pentru cei care au lasat sa se intample asta

„Cred ca exista o mica confuzie”

Administratorul hotelului, cotat cu 3 stele este SC Ecoedil Management SRL din Iasi, firma care apartine lui Catalin Cristian, fost consilier local din partea PSD Iasi. Acesta a concesionat spatiul pentru perioada de 7 ani si 7 luni. Firma incaseaza lunar de la IRO cate 45 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare bolnav cazat la hotel, la care se adauga si alte sume de bani achitate de apartinatori. Cheltuielile de intretinerea hotelului sunt suportate de SC Ecoedil Management SRL. Ieri, patronul hotelului a recunscut ca este posibil ca personalul de la receptie, sa aiba probleme de comunicare.

Citeste si : Dormiti bine, doamna manager? Nu vi se rupe sufletul cand ii priviti pe acesti bolnavi? Este revoltator ce se intampla la aceasta unitate medicala etalon din Iasi

„Bolnavii nu platesc nimic. Cred ca exista o mica confuzie. Noi cazam bolnavii trimisi de institut. Apartinatorii platesc 45 lei/zi. Noi nu incasam nimic de la bolnavi sau apartinatori. Pacientii se prezinta la cazare cu o dispozitie de cazare eliberata de medicul de la IRO unde scrie cate sedinte trebuie sa efectueze, adica perioada de cazare, iar apartinatorii vin cu chitanta dupa ce au platit tot la institut. Noi avem doua receptionere. Este posibil sa fi informat gresit pacienta. Peste tot exista probleme cu personalul. O sa discut cu ele sa vad ce s-a intamplat. Noi asiguram sala de mese si conditii unde pacientii isi pot spala schimburile”, a declarat Catalin Cristian.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *