Prima pagină » Local » Revolta părinților împotriva managerului Alina Belu s-a mutat pe internet. „Totul se rezumă la șpagă, la obiecte sau la cafele” – FOTO

Revolta părinților împotriva managerului Alina Belu s-a mutat pe internet. „Totul se rezumă la șpagă, la obiecte sau la cafele” – FOTO

23 sept. 2023, 02:00, 5 ,
Cristina Doroftei în Local

Mai mulți părinți și-au exprimat nemulțumirea, postând recenzii negative pe site-ul celui mai mare spital de pediatrie din România. Oamenii sunt revoltați de comportamentului îngâmfat pe care managerul Alina Belu îl are atunci când aceștia încercă să se lămurească când vine vorba despre copiii lor. Pentru că nu au fost ascultați, au hotărât să-și publice nemulțumirile pe rețelele de socializare, pentru a înștiința și alți părinți

Jignirile se îndreaptă către conducerea spitalului, în timp ce unii dintre medici sunt apreciați. Pe lângă toate acestea, oamenii se plâng de mâncarea care lasă de dorit, de atmosfera tensionată, de faptul că pleacă mai dezorientați decât au venit, în ceea ce privește diagnosticul sau tratamentul copilului, dar și că sunt tratați cu indiferență de managerul Alina Belu.

„Personalul de la acest spital nu știe să se comporte cu pacienți, vorbesc foarte urât. În loc să te susțină, mai mult te demoralizează. Directoarea spitalului se dă cineva care le știe pe toate, dar este o persoană îngâmfată și încrezută. Poate, dacă am avea persoane care să ne ajute să avem încredere în ei și în spital, că ne vor face bine, am fi mai mulțumiți, dar, din nefericire, totul se rezumă la șpagă, la obiecte sau la cafele. Doar așa poți fi băgat în seamă”, se arată în recenzia publicată de Petre Chirica.

Mai multe recenzii negative pentru Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași

poză cu bioing. Alina Belu

Oamenii sunt nemulțumiți din cauza comportamentului îngâmfat pe care managerul îl are atunci când aceștia încercă să se lămurească când vin evorba despre copilul lor

Managerul Alina Belu și-a atras asupra sa ura părinților care vin la Spitalul „Sf. Maria” din Iași în speranța că micuții vor primi tratamentul corespunzător. Aceștia se lovesc de indiferența și nesimțirea unui manager care ar trebui să fie în slujba pacienților și părinților acestora.

„Spitalul are destule părți rele, de la înghesuiala din saloane, până la mâncarea servită. Am fost internată în ianuarie într-un salon în care se aflau deja două mame cu doi copii și încă o fetiță. Fiindcă nu au fost destule paturi am fost nevoită, eu și încă o fată, să dormim în paturi de bebeluși. Fata care venise odată cu mine avea probleme la un picior și ca să nu aibă probleme trebuia să doarmă în fund ca să poată avea piciorul întins. Infirmierele au un mod de a servi mâncarea dezastruos, fără mănuși și, dacă se mai întâmplă să scape un deget în ciorbă, se șterg de uniformă și aia e, nu primești altă mâncare”, adaugă o mamă.

Medicii sunt terorizați

poză cu bioing. Alina Belu

Pentru că nu au fost ascultați, acești au hotărât să-și publice neumulțiumirile pe rețelele de socializare, pentru a înștiința și alți părinți

Părinții și-au dat seama că spitalul este o oază de comunism, așa cum afirmă cineva. Până și medicii știu acest lucru, aceștia muncesc sub stres, deoarece nu se știe când bioinginerul Alina Belu se trezește că are o problemă cu unul dintre ei. Pe secția de oncologie, în decursul zilei de ieri, reporterii BZI au surprins două asistente care discutau despre comportamentul pe care Alina Belu îl are.

„Bagă frica în ăștia noi veniți și le spune că își vor pierde serviciul. Dar nu este chiar așa, pe cine crede ea că sperie”, afirmă una dintre asistente.

Mai mult decât atât, Alina Belu le pune pumnul în gură părinților care cer ajutor. În urma unei discuții pe care reporterii BZI au avut-o cu o mamă al cărei copil a fost internat la Spitalul „Sf. Maria”, managera a luat foc și a sunat-o imediat. Au curs întrebări și amenințări care au trezit frica în femeie. În prezent, acesta se teme că, dacă își internează din nou copilul la spitalul respectiv, îl vor ignora și în cel mai rău caz vor refuza să-l trateze.

Acesta nu este un caz singular. Un tată disperat, pentru că în unitatea medicală nu a găsit niciun aparat de radiologie funcțional pentru fetița sa cu mâna ruptă, s-a adresat managerului Belu. Aceasta i-a spus pe un ton arogant că, dacă are probleme, să se adreseze poliției. Un alt părinte a fost nevoit să sune la Ministerul Sănătății pentru că managera l-a tratat cu indiferență și aroganță.

Reamintim faptul că un alt medic de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, al cărui nume îl vom proteja deocamdată, a dat notă explicativă managerului pentru că a îndrăznit să vorbească cu presa despre o afecțiune. Mai mult, Alina Belu i-a cerut să scrie că tot ce a declarat sunt minciuni, ceea ce a stârnit revolta medicului respectiv. Atât părinții, cât și doctorii își doresc ca acest manager terorist să-și revizuiască comportamentul sau să plece, însă aceasta este bine pusă la adăpost de Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, și Dănuț Pilă, președintele Consiliului de Administrație.

Cu toate acestea, oamenii au început să se trezească, din acest motiv, mai multe recenzii negative au apărut pe site-ul spitalului.

Comentarii
  • Capul răutăților in Sf Maria este evident președintele CA – Pilă fără de care nu ar putea biochimista sa facă nimic. Vine acest domn Pilă și sta cu orele prin biroul ei sfătuind-o să facă tot felul de presiuni pe salariați, sa își atragă o parte, sa ii sperie pe cei nou angajați astfel încât sa fie formate falii între salariați iar cei incomozi sa fie izolați. Lucram la o adresa informativa pe care o vom trimite la Ministerul Transporturilor pentru a ne preciza f clar statutul
    acestui domn Pilă, ce program are, cum e pontat zilele in care sta la manager in birou. Dacă primim informația o sa informam CJ și mass – media

  • Cadru medical

    Bioinginera și cei doi președinți Alexe și Pilă trebuie Trași la răspundere pentru neregulile grave din spital. Sigur Alexe îl bagă la înaintare pe Pilă care nu tine cont de nimic, de nici o lege, de moralitate si bun simt aprobând tot ce ii trece prin cap managerii ca sa fraudeze banul public. Cum bine spune dr Pertea acest Pilă dă si sfaturi despre cum pot fi aduși la ordine prin represiuni personalul nefidel.

  • Ce articol mai este si asta … asta este atacat la persona …cat despre cadrele medicale de acolo sa puna mana sa isi faca datoria … nu trebuie sa fie terorizati , ca de asta sunt platiti

  • Dacă tot e la moda cazul Buzatu, hai să-l întrebam pe Pila Presed CA SF MARIA ce caută in biroul președintelui CJ VASLUI însoțit fiind de prof Boisteanu de la Univ Agricolă și fost grangur PSD ??? Ii lăsam pe Boușteani și PILA sa răspundă și apoi vom spune noi ce cautău.

  • Portar CJ VASLUI

    Pai îl recunosc pe PILA din poze, ii curgeau balele săptămânal pe la CJ și stătea prin barurile de lângă clădirea prefecturii pana primea semnal ca poate intra. Pila era însoțit de persoane dubioase de multe ori ii făceam control corporal. Ce discuta la președinte nu știu, dar nu cred ca era luat in serios in 2-3?minute era dat afara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *