Prima pagină » Local » Revoltă la UMF Iaşi! Studenţii şi cadrele didactice de la UMF Iaşi obligaţi să încalce ordinul de Guvern. Medici: „Vom ajunge mai rău că în Italia” – UPDATE
Revoltă la UMF Iaşi! Studenţii şi cadrele didactice de la UMF Iaşi obligaţi să încalce ordinul de Guvern. Medici:

Revoltă la UMF Iaşi! Studenţii şi cadrele didactice de la UMF Iaşi obligaţi să încalce ordinul de Guvern. Medici: „Vom ajunge mai rău că în Italia” – UPDATE

11 mart. 2020, 10:40,
BZI.ro, în Local

UPDATE: S-a finalizat şedinţa de Senat la UMF Iași. Studenţii și-au declarat nemulțumirea în fața rectorului. Aceștia nu vor participa la niciun stagiu desfășurat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Rectorul instituției nu a înțeles de ce studenții au reacționat în acest fel, deși rectorul trebuia să fie prima persoană care trebuie să ia măsuri în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului.

Știre inițială

Marţi, 10 martie, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație s-a decis ca Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi să nu se suspende stagiile, seminariile şi laboratoarele pe tot parcursul zilei. Este singura universitate care şi-a continuat activitatea în condiţiile în care toate facultăţile de medicină din toată ţara şi-au suspendat stagiile, întocmai pentru a nu intra în contact cu posibili cărăuşi de virus.

S-a stabilit ca toate cadrele didactice să fie programate pentru a susține stagiile, seminariile și laboratoarele.

În cadrul celor trei clădiri ale UMF s-au reluat ieri stagiile: cădirea UMF, Farmacia şi clădirea sediulului de pe strada Anastasie Panu, fostă UPA.

Medicii au fost ameninţaţi că dacă nu se fac stagiile nu li se vor da salariile. Studenţii au venit la stagii pe întreaga serie (un exemplu ar fi: 80 de persoane într-o încăpere de câţiva metri pătraţi). Studenţii vin la seminarii și laboratoare deoarece absențele nu se pot motiva, ci trebuiesc plătite.

Așadar, se vine în contradacție cu toate măsurile şi regulile de prevenţie care s-au luat până acum. Conducerea UMF arată neinteres, punând în pericol sănătatea medicilor, dar şi studenţilor.

Medicii afirmă faptul că: „Studenţii sunt asimptomatici, dar sunt cărăuşii virusului. Este o bătaie de joc. În această situaţie, în care nu se respectă regulile clare stabilite de prevenţie vom ajunge mai rău că în Italia. Este un semnal de alarmă foarte serios.”

Cine îi permite conducerii UMF să pună în pericol viaţa studenţilor şi cadrelor didactice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *