Prima pagină » Local » Revoltă în PNL la Iaşi! Deputatul Alexandru Kocsis îl urmează pe Ludovic Orban şi se dezice de Florin Cîțu
Revoltă în PNL la Iaşi! Deputatul Alexandru Kocsis îl urmează pe Ludovic Orban şi se dezice de Florin Cîțu

Revoltă în PNL la Iaşi! Deputatul Alexandru Kocsis îl urmează pe Ludovic Orban şi se dezice de Florin Cîțu

27 oct. 2021, 13:21,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Deputatul din cadrul Partidului Naţional Liberal, Alexandru Kocsis, a transmis astăzi, 27 octombrie 2021, în plenul Parlamentului, faptul că se retrage din grupul PNL. De asemenea, deputatul de Iaşi va activă o perioadă că parlamentar neafliliat. Mai mult decât atât, Kocsis nu va demisiona din PNL, dar nu doreşte să gireze deciziile actualei conduceri a liberalilor.

„Bun, eu nu am avut nicio antipatie față de Florin CÎțu. Am avut încrederea că Ludovic Orban ar fi fost un lider mai bun. Acum, majoritatea a ales în condiţiile în care a văzut o țară întreagă că s-au desfăşurat acele alegeri. Despre ce se întâmpla acum nu pot decât să parafrazez un clasic în viață, ca simplu membru al PNL, și să vă spun că urmăresc cu atenţie şi îngrijorare cum PNL pare să se îndrepte către un zid. Cu promisiunea celor 8 ani de guvernare lansată de proaspătul ales Florin Cîțu, astăzi pare o glumă neseriosă”, a transmis Alexandru Kocsis în urmă cu o lună.

Şi un senator PNL a demisionat. Ovidiu Iosif Florean îi calcă pe urme lui Ludovic Orban

Având în vedere faptul că Ludovic Orban şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL, mai mulţi membrii îl urmează. Senatorul PNL, Ovidiu Iosif Florean, a demisionat de la Senatul PNL și va rămâne senator neafiliat.

Florean a arătat că la baza hotărârii lui a stat atitudinea majorităţii colegilor, care din obedienţă pentru preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, au girat dezastrul crizei sanitare.

”Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor. Preşedintele Klaus Iohannis l-a susţinut pătimaş pe domnul Florin Cîţu”, a spus senatorul, precizând că toate aceste decizii au dus la destrămarea coaliţie de guvernare, la căderea Guvernului şi la criză politică şi sanitară. ”În perioade de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, la noi a fost sacrificat poporul”, a mai declarat Florean, arătând că atât preşedintele cât şi premierul au ajuns la cote de încredere încredibil de mici.

”Doresc să vă informez că astăzi mi-am depus demisia din grupul parlamentar PNL, rămânând senator neafiliat. Din obediență față de președintele Iohannis au girat această criză sanitară, criză economică. Domnul președinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat și într-un mod pătimaș pe domnul Cîțu. Până și parteneriatul Cîțu-Iohannis s-a încheiat la 3 săptămâni de la Congres. În vremuri de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, dar la noi poporul a fost sacrificat pentru un amărât de capital de imagine pentru domnii Cîțu și Iohannis. Domnule Iohannis, domnule Cîțu ați reușit în aceste 4 luni să distrugeți speranța românilor. V-aș recomanda să angajați un inginer ca să vă învețe ce înseamnă măsura”, a spus Florean.

Ludovic Orban și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL

Reamintim faptul că ieri, 26 octombrie 2021, Ludovic Orban, și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL.

„Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României. Obligația morală pe care o am față de cetăţenii români care au avut încredere în PNL şi în mine ca președinte. Nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în obligaţiile morale decât de a mă despărţi, temporar de colegii mei din PNL. S-a creat o criză politică artificială, într-o explozie a preţurilor, a pandemiei, cetăţeanul roman a fost lăsat fără Guvern, oferindu-se un circ uriaş. Nu pot fi părtaş la acest circ politic. Eu sunt un om care are conştiinţă, care îşi iubeşte țara şi care ţine neapărat, prin această mică de protest, să tragă un semnal de alarmă. Nu îmi dau demisia din PNL”, a transmis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *