Prima pagină » Titlurile zilei » Revoltă în blocul din Bucium construit de afaceristul Gheorghe Manău! ”Parcă e o casă de la țară cu fir tras direct de la stâlpul de curent” – FOTO

Revoltă în blocul din Bucium construit de afaceristul Gheorghe Manău! ”Parcă e o casă de la țară cu fir tras direct de la stâlpul de curent” – FOTO

22 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Gheorghe Manău are probleme cu clienții care au cumpărat apartamente în blocul de pe Strada Petre Vancea, din Bucium. Proprietarii spun că nu pot încheia contracte individuale cu furnizorii de energie. Administratorul blocului prezintă lunar o factură universală

Proprietarii din blocul de locuințe colective de pe Strada Petre Vancea (Bucium), nr.17, sunt nemulțumiți de modul în care dezvoltatorul, Gheorghe Manău, a abordat problema contractelor cu firmele furnizoare de utilități. În 2022, cele 35 de apartamente din blocul amintit nu beneficiază de un contract individual pentru consumul de curent electric. Facturile sunt achitate după ”ureche”, în baza unor calcule făcute de administratorul ”Urbica”.

”În 2016 am preluat un apartament de 54 de metri pătrați pentru care am achitat 40.000 de euro. De atunci nu există niciun contract pentru energie. Nu putem să facem individual. Asociația «Urbica» face o factură universală și împarte cheltuielile la apartamentele din bloc. Acolo, investitorul trebuia să monteze un transformator, ca să putem încheia contracte. Au fost probleme la un moment dat. Instalația dintr-un apartament a luat foc din cauza suprasarcinii. Parcă e o casă de la țară cu fir tras direct de la stâlpul de curent. Domnul Manău nici nu mai răspunde la telefon. El a construit cu banii clienților. Am făcut sesizări la Delgaz și la Protecția Consumatorilor, aștept un răspuns”, a precizat un proprietar din blocul lui Gheorghe Manău, construit prin intermediul societății Agim SRL, unde are calitate de unic asociat.

Nu este prima dată când dezvoltatorii din zona Bucium au fost reclamați.

Revoltă în blocul din Bucium și din cauza locurilor de parcare

Alt proprietar a arătat că dezvoltatorul imobiliar a îngrămădit locurile de parcare chiar în apropierea geamurilor de la parterul blocului.

”Blocul nu mai este în garanție de doi ani, nu știu ce se mai poate face. Consumul este calculat de «Urbica» și este împărțit la proprietari. Eu m-am ocupat de scara asta, dar acum nu mai fac asta. Investitorul nu a rezolvat problema cu parcările. Parcările au fost trasate chiar sub geamurile proprietarilor de la parter. Asta este o problemă ce nu a fost rezolvată”, a precizat Valentin Stamate, proprietarul unui apartament de la parterul blocului.

În ceea ce privește activitatea societății Agim SRL, în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei, profit de aproape 400.000 de lei, datorii de 8,2 milioane de lei, cu un număr de 5 angajați. Contactat de reporterii BZI, Gheorghe Manău a precizat că nu era de datoria lui să monteze un transformator pentru blocul amintit.

”Acum 9 ani nu trebuia niciun transformator pentru numărul de apartamente de acolo. Pe mine nu m-a contactat nimeni să le dau explicații. În ceea ce privește locurile de parcare, eu nu am vândut niciun loc. Ei și-au împărțit cum au vrut. Sunt care au și două locuri de parcare. Cine a fost mai tare și-a pus numărul de la apartament pe locul de parcare. Eu nu am avut nicio implicare”, a precizat Gheorghe Manău.

În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul afaceristului Michael Nseir, care a construit ilegal în zona Bucium.

Gheorghe Manău a construit 3 blocuri cu 156 de apartamente

Patronul societății Agim SRL are mai multe investiții în proiecte imobiliare. În 2018, Primăria Iași a autorizat un proiect în zona Bucium, în apropiere de ”Plopii fără Soț”. Beneficiarul declarat este Agim SRL. De precizat că afaceristul Gheorghe Mănău este cunoscut ca apropiat al fostului deputat Relu Fenechiu, încarcerat pentru fapte de corupție. Când proiectul a fost autorizat, nu s-a luat în calcul una dintre principalele probleme ale Municipiului: traficul rutier. Proiectul lui Manău prevede construirea a trei corpuri de imobile cu regimul de înălțime D+P+6E+Eth. Cel trei corpuri sunt unite în formă de ”U”. În total vor fi introduse în circuit un număr de 156 de apartamente. Unitățile locative vor fi cu 1, 2 și 3 camere.

În condițiile în care sunt familii care dețin și două autoturisme, traficul ar urma să preia un surplus de cel puțin 300 de mașini. Noul cartier va beneficia de 186 de locuri de parcare, 80 în demisol și 106 în suprateran. Dezvoltatorul a declarat că, în acest moment, majoritatea apartamentelor au fost tranzacționate. Revolta din blocul de pe Bucium, construit de afaceristul Gheorghe Manău, va continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`