Șapte jucători din Liga Națională de Rugby (NRL) din Australia vor boicota un meci cheie din cauza deciziei echipei lor de a purta un tricou pe care sunt insemnele LGBT.
LGBT face referire la promovarea bisexualității, a relațiilor de tip gay etc. Bisexualitatea reprezintă o orientare sexuală care se manifestă prin actracția estetică și sexuală simultană pentru femei și bărbați.
Pe tricourile unei echipe din Australia apar insemnele LGBT
Unii jucători de la clubul din Australia, pe care apar insemnele LGBT, spun că nu au fost consultați și se opun acestei mișcări din motive religioase și culturale, relatează presa locală. Manly Warringah Şea Eagles va fi prima echipă din competiție care a îmbrăcat vreodată un kit care promovează incluziunea LGBT în acest sport.Președintele clubului spune că este dezamăgit, dar le respectă dorințele.
„Nu vrem ca acești jucători să fie proscriși, dar, ca club, sărbătorim și sprijinim pe toată lumea. Nu îi vom forța să joace, dar ne angajăm în fața tricoului și ne angajăm pentru incluziune. ”, a declarat Scott Penn pentru Sydney Morning Herald.
Premierul Anthony Albanese l-a lăudat pe Manly pentru poziția sa.
„Este important în societatea australiană să-i respectăm pe toți pentru cine sunt”, a spus el.
Înseamnă că lui Manly îi vor lipsi jucători cheie când se vor confrunta joi cu Sydney Roosters – un joc care le-ar putea modela șansele de a ajunge în finala LNR. Conform regulilor LNR, jucătorii din aceeași echipă nu pot purta tricouri diferite. Fostul star de la Manly, Ian Roberts – primul fost jucător NRL care a devenit homosexual – spune că decizia celor șapte jucători „îi frânge inima”, informează bbc.com.
„Este trist și incomod”, a spus el pentru Daily Telegraph din Sydney.
Poziția jucătorilor a stârnit o reacție online. Tricoul s-a epuizat la mărimi pentru adulți în doar două zile.
„Ceea ce mă înfurie (și o face întotdeauna) este că jucătorii vor boicota un curcubeu, dar nu vor boicota niciodată un coechipier dacă a fost acuzat de violență împotriva femeilor sau de orice alt comportament condamnabil din punct de vedere moral pe care toți ar fi de acord că nu îl suportă”, a scris Pam. Whaley.
În altă ordine de idei, mișcarea LGBT este una de amploare la nivel internațional. În toată lumea, inclusiv România, fiind organizate constant parade de promovare și de susținere a diversității.
Sportivii din Australia s-au mai opus unor asemenea mișcări
Nu este prima dată când un sportiv australian se opune purtării unui tricou LGBT. Anul trecut, jucătoarea feminină AFL Haneen Zreika a ratat un meci după ce a refuzat să se îmbrace cu tricoul din motive religioase. Au ieșit puține vedete sportive australiene. Roberts și alții spun că homofobia rămâne o problemă importantă în rândul fanilor și jucătorilor din competițiile de top ale țării.
Fotbalistul de la Adelaide United, Josh Cavallo – care a apărut în octombrie – a denunțat abuzurile îndreptate asupra lui de mulțimi în legătură cu sexualitatea să. În 2015, Israel Folau – care a jucat în liga de rugby, uniunea de rugby și fotbal australian la cel mai înalt nivel – a fost concediat în mod controversat de Rugby Australia pentru că a făcut postări anti-gay pe rețelele de socializare.
Totuși, așa cum LGBT promovează dreptul de a fi cum consideri tu că trebuie din punct de vedere sexual, același LGBT ar trebui să înţeleagă faptul că nu poate obliga jucători din Australia să poarte pe tricouri insemnele mișcării. Cu toţii avem dreptul de a ne respecta credințele religoase, sau nu.
Da de ce e trist si incomod ? vedetiva naibii de placerile voastre in dormitor !, nu va mai afisati obligatoriu , lasciv si ostentativ pe strazi ca nici eu nu ami calaresc nevasta ori nu umblu in chiloti tanga pe Stefan cel Mare, daca e so luam si pe partea religioasa ori a unei societati evolutive si viabile …..
Nu cred ca este vreun roman hetero care sa nu fi fost agasat de agresivitatea ostentativa cu care homosexualii isi etaleaza pacatul. Pentru ca asta este : un pacat meschin si sordid, ca un rahat in patrunjel. De ce o fac atunci? De ce arata cu degetul spre rahat si-i pun confetti in cap? Simplu. Pentru ca vor sa-l faca maret, important, si ei sa fie importanti odata cu el.
concursul pentru cea mai buna definitie a corectitudinii politice a fost castigat de concurentul care a descris-o ca fiind : „o doctrina ilogica, promovata politic si sustinuta de o minoritate deliranta, care in esenta pretinde ca este posibil sa apuci un rahat de partea lui curata”
bancu-i vechi da’ bun. si de actualitate.
… „un rahat in patrunjel” – cea mai adevarata caracterizare pentru legebete … he, he …
Peste tot, o impunere homo !