Prima pagină » National » Revenire spectaculoasă pentru lotul feminin de gimnastică. După 12 ani de pauză, tricolorele vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris
Revenire spectaculoasă pentru lotul feminin de gimnastică. După 12 ani de pauză, tricolorele vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Revenire spectaculoasă pentru lotul feminin de gimnastică. După 12 ani de pauză, tricolorele vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris

20 iun. 2024, 22:20,
BZI.ro, în National

Revenire spectaculoasă pentru lotul feminin de gimnastică. După 12 ani de pauză, tricolorele vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Sălile de antrenament au fost dotate recent cu aparatură modernă, iar costumele sportivelor, realizate de un designer francez, sunt gata.

15 fete talentate, muncitoare și ambițioase, fac parte din echipa olimpică de gimnastică a României. Cinci dintre ele vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris, care încep luna viitoare.

„Au un tonus foarte bun, au o dorință fantastică, sprijinită de noi toți, vor lupta, asta sunt sigură, că vor lupta pentru că își doresc, este visul lor”, spune Carmencita Constantin, președinte Federația Națională de Gimnastică.

Un vis care poate deveni în realitate nu peste noapte, ci după mii de zile de antrenamente.

Până de curând, gimnastele noastre s-au descurcat cu ce au avut: aparate vechi, modele scoase din muz din alte țări, fără vreun ajutor de la stat, ci doar din donații.

Sălile de pregătire pentru loturile naționale și olimpice au fost dotate cu aparate noi

La Jocurile Olimpice de la Paris, tricolorele vor impresiona publicul cu exercițiile lor, dar și cu ținutele.

Costumele gimnastelor românce au fost create de un designer francez.

„Designer-ul a făcut un studiu efectiv cultural despre valorile României. M-a impresionat cât de mult a acumulat tiparul foarte bun al constumului de gimnastică, în care fetele se simt foarte sigure și foarte bine”, a mai spus Carmencita Constantin, președinte Federația Națională de Gimnastică.

Tricolorele se descurcă impecabil atât în sala de pregătire, cât și în studioul de înregistrări. Echipa națională de gimnastică și-a lansat propriul imn.

De-a lungul istoriei, gimnastica a fost disciplina la care România a obținut cele mai multe medalii olimpice. 72 în total, dintre care 25 de aur. Și de această dată, întreaga Românie le așteaptă pe gimnaste să aducă aurul de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *