Prima pagină » International » Reunirea Națională, prin Marine Le Pen, propune strategii de alianțe cu deputați din alte partide
Reunirea Națională, prin Marine Le Pen, propune strategii de alianțe cu deputați din alte partide

Reunirea Națională, prin Marine Le Pen, propune strategii de alianțe cu deputați din alte partide

02 iul. 2024, 20:00,
BZI.ro, în International

Reunirea Națională, prin Marine Le Pen, propune strategii de alianțe cu deputați din alte partide pentru a obține o majoritate absolută în turul al doilea al alegerilor legislative, scrie francetvinfo.fr.

Jordan Bardella continuă să facă apel la o „majoritate absolută” din partea alegătorilor, ca modalitate de a-și mobiliza electoratul, dar Marine Le Pen pare să se pregătească să fie nevoită să găsească noi aliați pentru a ajunge la 289 de deputați. Este ceea ce a lăsat să se înțeleagă Marine Le Pen marți, 2 iulie.

„Nu putem accepta să intrăm la guvernare dacă nu putem acționa”, a insistat Marine Le Pen pe France Inter, nedorind să „ne trădăm alegătorii”.

RN ar căuta să atragă „un anumit număr de deputați”

Dar ea a spus că, dacă partidul său s-ar apropia de o majoritate absolută, de exemplu cu 270 de deputați, RN ar căuta să atragă „un anumit număr de deputați, de exemplu diverși deputați de dreapta, diverși deputați de stânga sau chiar membri ai republicanilor care și-au exprimat o apropiere de RN în trecut”, referindu-se la cei câțiva deputați LR care au votat deja în favoarea unei moțiuni de cenzură depuse de grupul de extremă dreapta.

„Nu voi fi un al doilea prim-ministru”.

„Dacă vom avea, la acel moment, o majoritate, vom merge”, a explicat Marine Le Pen.

O poziție care face obiectul unor dezbateri în interiorul partidului. Un strateg susține contrariul: „Dacă ne lipsește un singur ales de majoritate, vom fi la mila bunăvoinței unui deputat de 289, care ar balansa majoritatea”, explică el. Doar grupul RN și grupul aliatului oficial Éric Ciotti ar fi de încredere, în opinia sa.

În cazul unei victorii a taberei sale, ea nu intenționează să intre în guvern

Marine Le Pen și-a clarificat, de asemenea, viziunea post 7 iulie. În cazul unei victorii a taberei sale, ea nu intenționează să intre în guvern sau să caute peronul Adunării, ci va rămâne președinta grupului său, care ar deveni majoritar în Adunare. „Nu voi fi un al doilea prim-ministru”, insistă Marine Le Pen, care spune că are „respect” pentru Jordan Bardella.

Pe de altă parte, ea ne asigură că guvernul lui Jordan Bardella este „pregătit”. „Va fi complet, competent, format din oameni din RN, oameni care au participat la bătălia electorală și oameni din societatea civilă”, a declarat ea, subliniind în special că persoana desemnată pentru Ministerul Economiei are cunoștințe în domeniul finanțelor publice și al afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *