Prima pagină » Culinar » Rețete ușoare de mâncare, gata în treizeci de minute. Află care sunt cele mai delicioase preparate 

Rețete ușoare de mâncare, gata în treizeci de minute. Află care sunt cele mai delicioase preparate 

07 iun. 2022, 12:59,
BZI.ro, în Culinar

Printre rețetele ușoare de mâncare se numără dovlecii cu pinoli și musacaua de cartofi cu pește. Cele două preparate sunt gata într-un timp foarte scurt și aveți nevoie de doar câteva ingrediente. 

Preparatele la cuptor sunt printre cele mai sănătoase și gustoase mâncăruri. Acestea se gătesc rapid și sunt foarte sățioase. O rețetă pe care trebuie să o încercați este și cea de dovlecei parmezan.

Rețete ușoare de mâncare – Dovlecei cu pinoli la cuptor

Dacă sunteți în căutarea unei rețete ușoare de preparat, dovlecii cu pinoli la cuptor sunt alegerea ideală. În doar 30 minute, mâncarea este gata și aveți nevoie de doar câteva ingrediente ce sunt la îndemâna oricui. Se vor alege doi dovlecei mai mici deoarece au coaja subțire și nu trebuie curățată. De asemenea, aceștia sunt potriviți pentru a fi gătiți pe grătar sau la cuptor. Legumele se vor spăla și se vor tăia rondele de circa un centimetru. Se condimentează cu sare, se stropesc cu o lingură de ulei și apoi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dovlecii se vor coace la 220 grade, timp de 15-20 minute. 

În cazul în care observați că se rumenesc inegal, după primele 10 minute se pot întoarce. Între timp, într-o tigaie se va adăuga o lingură, două de ulei și se vor prăji 150 grame de pinoli până se rumenesc. Peste acestea se vor pune trei căței de usturoi striviți și se călesc până ce simțiți un miros plăcut. După ce sunt copți, se adăugă în tigaie și dovleceii împreună cu o linguriță de oțet de vin alb sau de cidru și se amestecă totul până ce legumele sunt acoperite de ulei. La final, se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă câteva verdețuri. Pentru aromă se vor pune zece frunze de busuioc, două fire de mărar și cinci frunze de mentă tocate. Mâncarea se poate servi cu o lingură, două de iaurt grecesc sau ca și garnitură. Aceasta se poate consuma călduță sau rece, după cum preferați. 

Musaca de cartofi cu pește, un preparat simplu și gustos

O altă rețetă la fel de simplă și gustoasă este musacaua de cartofi și pește la cuptor. Pentru prepararea acesteia veți avea nevoie de o ceapă roșie, două gălbenușuri, 50 grame de unt, 800 grame de pește, 3 morcovi, o jumătate de litru de lapte, 100 mililitri de roșii și 800 grame de cartofi. Pentru condimentarea mâncării se va folosi zeama de la o lămâie verde, un praf de sare, un praf de condimente pentru pește, două foi de dafin, un praf piper și o legătură de cimbru verde. Peștele va fi spălat și curățat, apoi se va tăia în bucăți potrivite. Cu ajutorul unui prosop absorbant, se va șterge de apă. Ulterior, se va stropi cu zeama de la lămâie și va fi acoperit de condimente.

Într-o oală se va pune morcovul tăiat rondele, ceapa roșie tăiată felii, sucul de roșii, foile de dafin, cimbrul și boabele de piper împreună cu peștele și vor fi toate acoperite cu apă. Se lasă la fiert pentru 40-45 minute și se mai amestecă din când în când. Când este gata, se va lăsa peștele să se răcească, apoi se va desface de pe oase cu atenție, astfel încât bucățile să fie întregi. Între timp se vor fierbe cartofii în apă cu sare. Când sunt gata, vor fi pisați împreună cu untul și laptele cald. Într-un vas termorezistent se va pune un strat de cartofi, unul de pește, morcovul fiert, un alt strat de cartofi și un alt strat de pește. Ultimul strat va fi de cartofi și va trebui uns cu cele două gălbenușuri mixate bine. Preparatul se va lăsa la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute.

Rețetele ușoare de mâncare sunt ideale pentru acele persoane mai puțin pricepute în ale gătitului. Un alt preparat sănătos este și conopida cu usturoi și carne de vită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *