Prima pagină » Culinar » Rețete tort de casă – Cum să pregătești rapid un desert spectaculos

Rețete tort de casă – Cum să pregătești rapid un desert spectaculos

04 feb. 2022, 13:32,
în Culinar

Deși avem câte o cofetărie la fiecare colț de stradă, mereu la îndemână, multă lume preferă delicioasele rețete de tort de casă. Gospodinele sunt puse pe treabă și au venit cu fel și fel de idei noi și rețete inedite. 

De obicei, torturile sunt servite la zile de naștere, diferite feluri de aniversări. Acest desert este folosit ca un simbol de apreciere și sărbătoare. Totuși, acest lucru nu ne oprește din a-l servi în orice moment dorim, atunci când ni se face poftă.

diferite tipuri de desert pe masa

Acest desert este folosit ca un simbol de apreciere și sărbătoare.

Cum se prepară tortul de biscuiți?

Fiecare dintre noi își amintește dulciurile pe bază de biscuiți pe care le adoram în copilărie. Aveam biscuiții simpli, sau cu cacao/lămâie sau popularul salam de biscuiți. 

Chiar dacă acum biscuiții nu mai sunt atât de „în vogă”, tortul de biscuiți poate face furori. Este un tort simplu și destul de ieftin de preparat. 

În mod evident, vom avea nevoie neaparat de biscuiți simpli. Pentru această rețetă putem folosi în jur de 600 de grame de biscuiți. Cel mai indicat este ca aceștia să fie simpli. Ne mai trebuie și nucă, zahăr, cacao, unt pentru compoziție. Pentru exteriorul tortului va fi nevoie de smântână pentru frișcă, zahăr pudră dar și puțină cacao. 

Puteți începe prin a pregăti biscuiți. Aceștia trebuie rupți în bucățele potrivite. Aveți grijă să nu fie nici prea mari, nici prea mici. Astfel, putem dezechilibra compoziția tortului. Și nucile trebuie mărunțite, apoi prăjite ușor pentru un gust mai interesant. 

tort de biscuiti

Fiecare dintre noi își amintește dulciurile pe bază de biscuiți pe care le adoram în copilărie

Următorul pas este să amestecăm într-un vas zahărul cu cacao și să le omogenizăm folosindu-ne de apă. Această compoziție trebuie pusă puțin pe foc după ce adăugăm și untul. 

Crema aproape lichidă pe care am pregătit-o, va fi turnată peste biscuiții împreună cu cojile de nucă, numai atunci când atinge temperatura camerei. Amestecăm puțin, cât totul să se așeze cum trebuie. Compoziția trebuie turnată, mai apoi, într-o tavă rotundă cu pereți ce se pot detașa. O vom lăsa la frigider în jur de o oră. 

 Pentru exterior, trebuie să batem bine smântâna cu zahărul pudră. După ce scoatem amestecul din frigider îl putem acoperi cu un strat de frișcă. Pe deasupra, presărăm cacao. 

felie tort de biscuiti

Tortul este gata de servit

Rețete tort de casă: Cel mai simplu tort fără coacere!

Tortul cu fructe și smântână nici măcar nu necesită coacere! Este un tort dulce, însă multitudinea de fructe va echilibra gustul. 

Tot ce avem nevoie pentru acest tort constă în smântână fermentată de 30% grăsime, și fructele pe care le preferați. Cele mai recomandate sunt afinele și zmeura, din care se mai pot obține și alte deserturi delicioase. Pe lângă aceste ingrediente cheie vom mai avea nevoie și 30 de grame de gelatina și niște zahăr (în jur de 200 de grame). 

Dacă folosiți fructe congelate, asigurați-va că le scoateți cu ceva timp înainte, pentru a fi pregătite de preparare. 

Puteți începe prin a pune într-un bol gelatina și îl amestecați cu niște apă rece. Acesta se va umfla în decursul a 15 minute. Pentru a fi siguri că gelatina s-a dizolvat complet, puneți compoziția pe foc puțin, însă nu o fierbeți! Aceasta trebuie lăsată la răcit. 

Într-un bol separat, puneți smântâna cu esența și zahărul. După ce totul se omogenizează bine, adăugați gelatina treptat în timp ce amestecați.  Când totul este gata trebuie adăugate fructele. 

Ca și la rețeta anterioară, ne vom folosi de o tavă cu margini detașabile. Turnați compoziția finală, apoi nivelați-o. Pentru decor se pot pune câteva fructe pe deasupra. Tava va trebui să stea la frigider câteva ore (aproximativ 3 ore), după care tortul poate fi servit!

Acestea sunt două dintre cele mai ușoare rețete de tort de casă și reprezintă visul oricărei gospodine. 

tort de smantana cu zmeura

Tortul cu fructe și smântână nici măcar nu necesită coacere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *