Prima pagină » Culinar » Rețete sănătoase și rapide pentru cină. Preparate delicioase și sățioase!

Rețete sănătoase și rapide pentru cină. Preparate delicioase și sățioase!

25 iul. 2024, 09:30,
BZI.ro, în Culinar

Rețetele sănătoase și rapide pentru cină sunt cea mai bună opțiune pentru a vă menține silueta în formă maximă, ba mai mult cina grea nu lasă organismul să se odihnească pentru că la mijloc intervine și necesitatea de a digera, de aceea, ceva sănătos și rapid pe seară e bine venit.

Rețete sănătoase și rapide pentru cină fără grabă, așa am putea rezuma ceea ce ne dorim să se întâmple în bucătăriile noastre. Cu toții vrem să pregătim o cină rapidă, sănătoasă dar cu gust, ca să nu încheiem ziua cu o masă plictisitoare.

Idei de rețete sănătoase și rapide pentru cină

Pentru a dormi bine, masa de seară trebuie să fie programată devreme. Totodată, trebuie să fie echilibrată și ușoară, în limita a circa 600 kcal. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie banală și neatrăgătoare.
De multe ori, însă, suntem lipsiți de idei și ajungem să repetăm aceleași feluri de mâncare. Sunt momentele în care pregătirea cinei pare o povară, oare ce să mai facem de mâncare…așa că aceste rețete sănătoase și rapide pentru cină vin în ajutorul nostru pentru a ne face seara mai ușoară.

Prima rețetă se numește piccata și este un pui cu lămâie servit cu cartofi și salată verde. Pieptul de pui tăiat felii subțiri, pulpe sau aripi, pentru cine preferă, se trec ușor prin făină. Se rumenește în ulei de măsline la foc mediu și se dă deoparte. În aceeași tigaie se adaugă puțin vin alb, suc de lămâie și câteva capere, eventual încă pușin ulei. Sucul de la o lămâie e suficient pentru 3 – 4 porții. Rețeta originală prevede unt, dar uleiul este preferabil pentru sănătate. Se lasă sosul 2 – 3 minute să se amalgameze aromele apoi se adaugă carnea împreună cu sarea și piperul și se mai lasă 2 – 3 minute.

Orezul gratinat cu legume și bacon este o altă rețetă simplă pentru cină rapidă și la îndemână. Legumele se pot alege după gustul personal. O bună combinație este: ceapă, morcovi, mazăre, ciurperci, opțional ardei tăiate toate mici de circa 1 – 2 cm, mazăre sau fasole verde. Călim legumele în ulei de măsline la foc vioi. După câteva minute se adaugă cuburile de bacon, se mai învârte puțin și se adaugă orezul. Se completează cu apă sau supă de legume și se lasă la foc mic până când orezul începe să absoarbă apa, dar nu complet. Se pune la final parmezan ras și se adaugă sare și piper, după gust.

Rețete gustoase cu legume proaspete

Din niște vinete gustoase puteți face vinete gratinate în evantai, cu roșii și mozzarella, acestea se taie pe lung fără a le tăia cotorul, astfel încât feliile să poată forma un fel de evantai. Se presară cu puțină sare și se lasă să se scurgă din ele. Apoi se dau la cuptor cu felii de roșii și mozzarella între ele și se stropesc cu ulei. Pentru un plus de aromă, feliile de vinete se pot aromatiza cu usturoi. Pentru o masă completă, alături de vinete se pot așeza câțiva cartofi copți. Se dau împreună la cuptor până sunt gata, circa jumătate de oră.

Crema de linte și ciuperci cu spanac și orez picant este o combinație reușită de proteine vegetale, verdețuri, carbohidrați și puține grăsimi. Fierbeți lintea circa 20 de minute, până e fiartă complet. În acest timp, căliți ciurpercile champignon tăiate felii subțiri cam 5 minute. Când ambele sunt gata, se unesc și cu un mixer vertical se fac cremă, aromatizând, după gust, cu ulei de măsline, piper și sare.
În aceeași, tigaie în care am călit ciupercile călim și frunzele de spanac cu puțin unt 2 – 3 minute, până se înmoaie dar rămân relativ crocante.

Salată de paste integrale cu năut, roșii, castraveți, mozzarella și dressing de avocado. Se fierb pastele, se scurg și se răcesc. Sunt preferabile paste scurte, tip fusilli, penne, farfalle. Năutul se fierbe și se răcește sau se decongelează, dacă a fost fiert înainte. Roșiile și castraveții se taie cuburi  mici, se presară cu sare și se lasă să se scurgă.
Curățăm fructul de avocado copt bine și îl blenduiți cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper, pătrunjel și puțin iaurt. Amestecați toate ingredientele și adăugați dressingul cu avocado. Potriviți cu sare și piper.
Astfel, vă puteți inspira din aceste preparate pentru câteva rețete sănătoase și rapide pentru cină, nu durează mult pentru a fi preparate și sunt și foarte gustoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024