Prima pagină » Culinar » Rețete inedite cu icre de păstrăv. Cum să le pui în valoare într-un preparat
Rețete inedite cu icre de păstrăv. Cum să le pui în valoare într-un preparat

Rețete inedite cu icre de păstrăv. Cum să le pui în valoare într-un preparat

10 nov. 2023, 09:00,
în Culinar

Deoarece icrele de păstrăv sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și delicat, ele nu au neapărat aceeași versatilitate în bucătărie precum alte tipuri de icre. Există totuși atât de multe moduri de a te bucura de savoarea icrelor de păstrăv, iar în continuare îți vom prezenta câteva sugestii de bucate prin care le poți pune în valoare. Gândiți-vă la icrele de păstrăv ca la verișorul mai delicat al altor icre care au o aromă de pește ceva mai intensă.

Omletă cu icre de păstrăv

Pentru 4 porții din acest preparat aveți nevoie de 6 linguri unt nesărat, 250 grame icre de păstrăv, 2 căței de usturoi tocați, 1 lingură pătrunjel tocat, sare kosher, piper proaspăt măcinat,1 lingură suc de lămâie, 6 ouă mari și 4 linguri smântână grasă.

Încălziți 3 linguri de unt într-o tigaie mică până când devine spumos. Adăugați icrele de păstrăv și gătiți-le ușor timp de un minut sau două, până când își schimbă nițel culoarea. Adăugați usturoiul, pătrunjelul, sarea și piperul, amestecați cu grijă și gătiți încă un minut. Adăugați sucul de lămâie și gătiți încă 30 de secunde. Scoateți tigaia de pe foc și lăsați-o deoparte.

Spargeți ouăle într-un castron mic, adăugați smântâna și amestecați-le. Încălziți restul untului într-o tigaie mare până când începe să spumeze. Turnați amestecul de ouă în tigaie, reduceți focul la minim și amestecați ușor cu o lingură de lemn. Continuați să gătiți până când ouăle încep să se formeze în bucăți. Adăugați icrele de păstrăv și continuați să gătiți încă un minut sau două, până când ouăle devin pufoase. Condimentați după gust.

Cavatelli cu ricotta și sos cu icre de păstrăv

Pentru prepararea pastelor de casă aveți nevoie de 450 grame brânză ricotta, 2 ouă întregi, 2 linguri ulei de măsline extra virgin, 2 căni de făină italiana de grâu tip „00”,1.5 căni de semolină, 2 linguri sare kosher, făina semola din grâu dur pentru presărat deasupra. Sosul se prepară din 2 căni de Parmigiano Reggiano răzuit, 4 linguri unt nesărat, 4 linguri ulei de măsline extra virgin, 2 linguri boabe de piper negru ușor zdrobite, 3 linguri icre de păstrăv, 3 linguri mărar tocat și sare kosher după gust.

Combină toate ingredientele pentru prepararea aluatului pentru paste într-un robot de bucătărie și amestecă-le timp de 12 minute. După ce ai terminat de frământat, întinde aluatul pe masă și înfășoară-l în 3 straturi de folie de plastic, apoi lasă-l să se odihnească timp de o oră. Taie aluatul în 4 bucăți și rulează fiecare bucată într-o foaie cu diametrul de aproximativ 1.30 centimetri. Taie sfoara în bucăți de aproximativ 1.30 centimetri lungime și rulează-le pe o paletă pentru gnocchi sau pe partea din spate a unei furculițe pentru a crea cutele. Așează pastele cavatelli pe o tavă presărată cu semola. Depozitează-le în frigider sau congelator până când vei avea nevoie de ele.

Pentru prepararea sosului, fierbe apă cu sare după gust într-o oală încăpătoare. Într-o tigaie mare, adaugă untul, uleiul de măsline și piperul negru și gătește la foc mediu până când piperul negru devine aromat. Adaugă 2 căni de apă de la paste la tigaie și scoate de pe foc. Adaugă cavatelli în apa care fierbe, și gătește-le timp de 2-3 minute sau până când încep să plutească. Adaugă cavatelli în tigaie cu puțină apă pentru paste, unt, ulei și piper. Continuă să gătești la foc mediu până când apa începe să se reducă și să se îngroașe, adăugând apă suplimentară dacă este necesar. După ce apa s-a redus și a început să aibă o consistență de sos, adaugă parmezan, icre de păstrăv și mărar. Opriți focul și amestecați pentru a se combina aromele. Gustați pentru a verifica daca sunt necesare condimente și sare suplimentară, iar apoi sunt gata de servit.

Salată de cartofi cu icre de păstrăv crocante

Această salată de cartofi are o textură cremoasă datorită uleiului de măsline și ouălor, și o aromă senzatională conferită de tonul și icrele de păstrăv folosite. Pentru a o prepara, veți avea nevoie de 3 cartofi mari curățați, 3 morcovi mari, tăiați pe jumătate pe orizontală, 1 cană de mazăre congelată, 5 ouă mari, 1/2 cană de ulei de măsline extra virgin, plus mai mult pentru stropit, 1 lingură suc proaspăt de lămâie, sare kosher, 300 grame de ton în ulei, 110 grame de icre de păstrăv.

Într-un vas de dimensiuni medii, acoperiți cartofii și morcovii cu apă rece. Lăsați să fiarbă la foc iute, apoi reduceți la foc moderat până când morcovii sunt fragezi, aproximativ 10 minute. Cu ajutorul cleștilor, transferați morcovii pe o farfurie pentru a se răci. Continuați să fierbeți cartofii până devin fragezi, aproximativ 20 de minute, adăugând mazărea în ultimele 30 de secunde de fierbere. Scurgeți și lăsați cartofii să se răcească până când pot fi manipulați, aproximativ 10 minute. Tăiați cartofii și morcovii în bucăți de 2,50 centimetri.

Între timp, într-un alt vas de dimensiuni medii, acoperiți 4 ouă cu apă rece și aduceți-le în punctul de fierbere. Acoperiți vasul, îndepărtați-l de pe foc și lăsați ouăle să stea timp de 8 minute. Scurgeți și răciți ouăle sub jet de apă rece, iar apoi curățați-le și tăiați-le în bucăți de dimensiuni mici.

Într-un bol mare, cu ajutorul unui mixer, bateți oul rămas cu 1 lingură de ulei de măsline, sucul de lămâie și 1/2 linguriță de sare până la omogenizare. Adăugați treptat celelalte 7 linguri de ulei de măsline la viteză mare până obțineți o emulsie. Amestecați ușor cartofii, morcovii și mazărea și condimentați cu sare. Adăugați tonul și ouăle tăiate. Transferați salata într-un vas, stropiți cu ulei de măsline, adăugați icrele de păstrăv deasupra și serviți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *