Icrele de lump (lumpfish) reprezintă unul dintre înlocuitorii mai accesibili pentru caviar. Acestea sunt o sursă bogată de vitamina B12, benefică pentru menținerea sănătății celulelor sanguine și nervoase. Totuși, se recomandă consumul cu moderație din cauza conținutului ridicat de sare. Icrele de lumpfish pot fi consumate ca atare sau integrate în diverse rețete și preparate culinare.
Salată cu icre de lump și pește afumat
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 3 linguri de icre de lumpfish, 3 linguri de apă mineral, 200 ml ulei de floarea-soarelui, zeama de la o lămâie, sare după gust, 200 g pește afumat (macrou, hering sau păstrăv), 1 ceapă roșie potrivită.
Amestecați icrele într-un castron cu o lingură de ulei până se omogenizează, adăugând pe parcurs o lingură de apă minerală, iar apoi turnați zeama de lămâie, continuând amestecarea. Peștele afumat se curăță de piele și oase, apoi se taie cubulețe. Ceapa decojită se taie mărunt și se adaugă în castronul cu icre. Asezonați cu sare și zeamă de lămâie, iar apoi serviți pe o felie de pâine pufoasă.
Salată de cartofi cu ton și icre de lumpfish
Aceasta este o rețetă mai sățioasă care se prepară din 800 g cartofi fierți în coajă, 200 g ton din conserve, 150 g măsline, 3 ouă fierte tari, 1 ceapă roșie tăiată julien, 3-4 linguri de caviar de lumpfish, 4-5 linguri ulei de măsline, 3-4 linguri zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
Într-un bol de salată, adăugați cartofii fierți, tăiați cuburi, împreună cu tonul din conservă scurs, măslinele, ceapa tăiată julien și ouăle tăiate în sferturi. Asezonați cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper. La final, adăugați și icrele de lumpfish, amestecați și este gata de servire.
Aceste salate sunt nu doar delicioase, ci și sănătoase, oferind o varietate de arome și texturi pentru a satisface până și cele mai mofturoase preferințe.
Semisferă din brânză proaspătă și verdețuri
Cea de-a treia rețetă este un aperitiv elegant, perfect alături de biscuiți crocanți, țelină proaspătă sau chiar felii de castraveți. Poate fi pregătit anticipat și păstrat la rece. Fiind o opțiune calorică, se potrivește de minune alături de un fel principal mai ușor, și un desert răcoros cu cremă și căpșuni. Veți avea nevoie de 150 g de brânză Philadelphia, 3 linguri de smântână acră, ½ ceapă roșie tocată mărunt, 70 g de icre de lump.
Combinați brânza Philadelphia, smântâna acră și ceapa astfel încât să obțineți un amestec omogen. Transferați compoziția într-un bol, acoperiți-l cu folie de plastic, întoarceți bolul cu fundul în sus pe o farfurie și îndepărtați folia de plastic. Obțineți astfel o semisferă netedă. Răspândiți icrele cu grijă deasupra compoziției pentru un aspect și un gust spectaculos.
Aperitiv din chifle, icre si rosii
Cel de-al doilea aperitiv este colorat și creează o combinație perfectă între chifle, legume și caviar negru de lumpfish. Fiind benefic pentru inimă, adăugarea de lumpfish la acest aperitiv aduce diverse beneficii pentru sănătate fără a fi costisitor pentru talia sau portofelul tău. Aveți nevoie de 2 chifle mini de burger, 1 lingură de unt, 4 linguri de caviar negru de lumpfish, 4 felii de roșii, ierburi proaspete, piper proaspăt măcinat, ulei de măsline.
Rumeniți pâinea în toaster până când devine aurie. Ungeți feliile de pâine cu unt. Întindeti unt pe fiecare felie de pâine, iar apoi cate o lingură de caviar negru de lumpfish, și adăugați deasupra feliile de roșii. Presărați cu ierburi proaspete tocate și stropiți uniform cu ulei de măsline.