Prima pagină » Culinar » Rețete de sosuri pentru carne. Cum să pregătești o friptură fragedă și gustoasă

Rețete de sosuri pentru carne. Cum să pregătești o friptură fragedă și gustoasă

27 apr. 2023, 12:20,
în Culinar

Multe gospodine folosesc cele mai bune rețete de sosuri pentru carne. Atunci când vrem să facem o friptură delicioasă, trebuie să pregătim mai întâi un sos care să completeze perfect savoarea preparatelor din carne. Iată cum să pregătești o friptură fragedă și gustoasă cu un sos aromat.

Rețete de sosuri pentru carne

Dacă vrem să pregătim acasă o friptură fragedă, suculentă, gustoasă și aromată, trebuie să facem și un sos delicios. Când vine vorba de delicioasele sosuri pentru friptură, gospodinele se întrec în tot felul de rețete indite. Pe lista preferințelor se află sosul de portocale, sosul de fructe de pădure, sosul de ciuperci sau sosul de roșii în stil italian.

Sosul de roșii în stil italian se potrivește pentru orice fel de carne și are o savoare aparte. Sosul de poate găti cu roșii proaspete sau în suc propriu, din conserve. Secretul constă în faptul că roșiile se curăță de coajă sau de pieliță pentru a obține la final un sos fin și cremos. Pentru sosul de roșii în stil italian vom avea nevoie de 300 g de roșii bine coapte, 3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de zahăr, sare și piper după gust, oregano și busuioc proaspăt.

Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune usturoiul tocat la călit apoi se adaugă oregano. Se adauă și roșiile tocate mărunt sau date prin răzătoare și se lasă totul la fiert la foc potrivit amestecând ușor. După aceea se adaugă zahărul și un pic de sare. La final se condimentează cu un pic de piper măcinat și busuioc mărunțit apoi se amestecă foarte bine și se ia sosul de pe foc. Acest deliciu se asezonează perfect cu o friptură de pasăre sau de porc.

La fel de bine putem face un sos alb și dacă vrem să gătim niște paste. Rețetele de sosuri sunt diverse și pot fi adaptate după tipurile de mâncare.

Trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune sosuri pentru friptură

Delicioasa friptură trebuie servită cu un sos aromat. De aceea, multe gospodine țin cont de secretele marilor bucătari și pregătesc niște sosuri aromate. Pe placul multora este sosul de ghimbir, care se potrivește perfect cu carnea de pui la cuptor, dar la fel de bine merge la pește și la preparatele din carne la grătar.

Pentru sosul de ghimbir vom avea nevoie de 2 linguri de zahăr brun, 3 linguri de soia, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de ghimbir, 1 ardei roșu, piper, 1 lingură de ulei, 1 lingură de semințe de susan.

Mai întâi se toacă usturoiul. Se amestecă într-un bol zahărul brun împreună cu sosul de soia, ghimbirul, piperul măcinat și uleiul. Se pune usturoiul împreună cu ardeiul iute într-o tigaie și se adaugă ulterior amestecul lichid. Se lasă sosul la foc până capătă o consistență cremoasă. După ce se răcește, se adaugă semințele de susan. Se pune puiul în tavă la cuptor apoi când este aproape gata se îmbracă puiul în sosul aromat de ghimbir. Un alt sos potrivit pentru friptură este sosul de miere și muștar sau sosul barbecue. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de tipul de carne și de preferințe.

Dacă vrem să pregătim acasă o friptură delicioasă și fragedă, trebuie să facem mai întâi niște sosuri pentru carne, care să ofere preparatului un plus de savoare. Cu siguranță ne vom încânta papilele gustative cu o friptură suculentă și aromată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *