Prima pagină » Culinar » Rețete de sărățele din foietaj: Cu sos de roșii, telemea sau bacon și cașcaval

Rețete de sărățele din foietaj: Cu sos de roșii, telemea sau bacon și cașcaval

23 oct. 2023, 11:17,
BZI.ro, în Culinar

Sărățelele din foietaj sunt o rețetă perfectă pentru un weekend prelungit, când aveți mult timp la dispoziție pentru a viziona filme și a vă bucura de liniște și relaxare în propriul cămin. Următoarele aperitive se pot prepara în doar 15 minute, iar saleurile rezultate se desfac în foi subțiri, și sunt rumene și crocante la exterior!

Sărățele din foietaj cu sos de roșii

Ingredientele pentru rețeta de sărățele rapide din foietaj constau din 1 pachet de foi de foietaj (400 gr), 1/2 conservă de roșii, 1/2 linguriță de oregano, 1/2 linguriță de boia de ardei, piper, puțin chili (după gust), mix de semințe, un praf de sare. Începeți prin a lăsa foaia de aluat de foietaj să se dezghețe. Dacă folosiți aluat de foietaj congelat, lăsați-l să se dezghețe pe masa din bucătărie la temperatura camerei. Nu este nevoie să fie decongelat complet, puteți începe să lcurati cu acesta deși este rece, important e să se decongeleze. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și tăiați-l în fâșii. Ungeți fâșiile de foietaj cu sos de roșii.

Pentru a pregăti sosul de roșii, amestecați conținutul unei jumătăți de conservă de roșii trecute prin blender, împreună cu oregano, boia de ardei, piper și chili, și apoi fierbeți amestecul până când se reduce un pic din cantitate. Presărați semințe peste fâșii și așezați tava în cuptor timp de 10 minute, la 180 de grade Celsius. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească complet. Presărați din nou semințe deasupra. Aceste sărățele din foietaj cu sos de roșii sunt o gustare delicioasă, crocantă și perfectă pentru a însoți o sesiune de uitat la filme.

Sărățele din foietaj cu telemea

Pentru a prepara delicioasele sărățele cu telemea trebuie să folosiți 250 grame aluat foietaj, 200 grame telemea sărată, 2 gălbenușuri, 2 linguri lapte. Presărați masa de lucru cu făină și întindeți aluatul foietaj într-un strat subțire. Bateți gălbenușurile cu laptele și întindeți acest amestec pe întreaga suprafață a aluatului folosind o pensulă de patiserie. Radeți brânză deasupra aluatului folosind o răzătoare cu ochiuri mici. Suprapuneți jumătate de aluat peste cealaltă jumătate și presați ușor pentru a le lipi.

Tăiați aluatul în fâșii înguste pe lățime, astfel obținând până la 15 fâșii. Ungeți deasupra cu gălbenuș de ou bătut. Opțional, puteți presăra semințe de chimen sau susan deasupra. Răsuciți fiecare fâșie și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la foc mare și coaceți sărățelele până când devin frumos rumenite.

Aperitivele din foietaj cu bacon și cașcaval

Aperitivele din foietaj cu bacon și cașcaval sunt o opțiune delicioasă de gustare și sunt cele mai gustoase savurate imediat după preparare. Ingredientele necesare constau din 1 foaie de foietaj, 100 grame cașcaval, 8 felii subțiri de bacon, 1 ou, sare, semințe (mac, floarea soarelui, susan).

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius și pregătiți o tavă acoperită cu hârtie de copt. Dacă folosiți foaie de foietaj congelată, asigurați-vă că o decongelați în prealabil. Tăiați foaia de foietaj în fâșii cu o lățime de aproximativ 1,5 cm și o lungime de 10-12 cm. Dimensiunile sunt aproximative și le puteți ajusta după preferința. Tăiați fiecare felie de bacon pe lungime în 2-3 fâșii mai subțiri, și radeți cașcavalul. Pe fiecare fâșie de aluat așezați o fâșie subțire de bacon și presărați cașcaval deasupra. Apoi rulați fiecare fâșie, învârtind capetele în direcții opuse.

Nu vă îngrijorați dacă unele bucăți de cașcaval cad sau dacă spiralele nu ies perfecte. Așezați spiralele de foietaj în tava pregătită, lăsând un spațiu între ele, deoarece vor crește în timpul coacerii. Ungem spiralele cu ou bătut și presărăm sare (preferabil sare grunjoasă) și semințe deasupra. Coaceți aperitivele în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de aproximativ 25 de minute (timpul poate varia în funcție de cuptor, asigurați-vă că acestea sunt rumenite). Aceste sărățele din foietaj cu sos de roșii, cu telemea sau bacon și cașcaval sunt idei de aperitive care merg de minune la petreceri în familie, întâlniri cu prietenii sau la picnicuri în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *