Când ai poftă să mănânci ceva gustos fără să fii nevoit să petreci mult timp în bucătărie, îți recomandăm să încerci rețete simple cu paste. Ai opțiuni variate, în funcție de preferințe, și masa de prânz sau cina este gata.
Acestea sunt cele mai bune, simple și rapide rețete de paste din diverse combinații de ingrediente, numai bune de încercat atunci când stai acasă și trebuie să pregătești prănzul ori masa de seară. În plus, oferta de paste făinoase este atât de diversă, încât toate gusturile pot fi satisfăcute.
Rețete de paste simple
Primul preparat este o rețetă de paste cu somon și sos de iaurt, astfel că se fierb pastele, se scurg și apoi se clătesc. Somonul se face la tigaie, la cuptor sau pe grill, iar când este gata trebuie mărunțit un pic și se pune în oala cu paste fierte și bine scurse de apă. Se mai adaugă iaurtul grecesc, 2 – 3 căței de usturoi pisați mărunt, sare piper, zeama de lămâie, pătrunjel verde tocat mărunt. Se amestecă totul și se servește cald.
Rețeta clasică de paste cu sos de roșii și busuioc nu are cum să nu fie pe placul tuturor. Se fierb 300 de grame de paste și se scurg fără să fie clătite. Separat, se face un sos de spaghete clasic, apoi se pun pastele în sos și se amestecă, se lasă puțin la odihnit și apoi se servesc.
Pentru pastele cu roșii și broccoli se fierb pastele și apoi se scurg, fără a fi clătite. Separat, se facem un sos de roșii simplu în care se va pune spre final broccoli tocat mărunt. Broccoli nu trebuie fiert, ci doar înăbușit în sosul de roșii. Se adaugă și pastele apoi se servește cald, fiind una dintre cele mai bune rețete cu paste din lume.
Dacă vreți să faceți paste cu pesto și parmezan trebuie să fierbeți pastele și să le scurgeți, fără să le clătiți. Peste pastele fierbinți, se va adăuga sosul pesto și se amestecă bine pentru ca acesta să se combine perfect cu toate pastele. Apoi se rade pe deasupra parmezan, se adaugă și busuioc și se servește masa.
De ce este bine să mănânci paste de trei ori pe săptămână
Multe persoane sunt tentate să reducă consumul de paste, din cauza cantității mari de carbohidrați. Însă, se pare că pastele consumate de trei ori pe săptămână aduc numeroase beneficii organismului.
Aparent, femeile aflate la menopauză, care consumă paste moderat, prezintă un risc redus de accident vascular cerebral, o digestie și energie mai bună, comparativ cu femeile care consumă mai puține paste sau deloc.
În afară de faptul că femeile care au mâncat mai multe paste au avut o digestie mai bună și mai multă energie, în momentul în care acestea au înlocuit cartofii și pâinea albă cu paste, riscul de diabet și de accident vascular cerebral a scăzut.
Cercetătorii americani au arătat că de cele mai multe ori, pastele, în special cele pe bază de grâu integral, au un indice glicemic scăzut și o sarcină glicemică mai mică, care nu determină creșterea zahărului în sânge la fel de mare ca alte alimente cu o încărcătură glicemică mai mare, precum cartofii albi.
Astfel că, atunci când nu mai știți ce să faceți de mâncare, puteți oricând încerca una dintre aceste rețete de paste simple.