Am adunat câteva rețete de mâncare rapide pentru vă ușura procesul de preparare a prânzului sau cinei, astfel încât să aveți timp și pentru alte activități zilnice. Acestea sunt rețete necomplicate, care nu vor provoca dureri de cap începătorilor, și care au un număr mic de ingrediente și putini pași, perfecte pentru zilele aglomerate din timpul săptămânii.
Rețete de mâncare rapide. Budincă de orez cu ton în sos Mornay
Profitați la maximum de sosurile cumpărate din magazin și obțineți rapid mâncare pe masă cu această budincă de orez cu ton gata în 10 minute. Aveți nevoie de 425 g de ton în suc propriu, 150 g (1 cană) amestec de legume congelate, un borcan de 490 g de sos Bechamel cumpărat, 80 ml (1/3 cană) smântână grasă, 450 g orez brun fiert, 2 fire de ceapă verde, 120 g (1 1/2 cana), amestec de brânză rasă în prealabil (cheddar, mozzarella și parmezan), 25 g (1/2 cană) pesmet panko, ulei de măsline extravirgin.
Puneți tonul, legumele, sosul Bechamel și smântâna într-o cratiță la foc mediu-mare. Amestecați din când în când, timp de aproximativ 2 minute sau până când se încălzește. În timp ce amestecul cu ton se gătește, puneți orezul în cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau până când se încălzește ușor. Tăiați ceapa verde, iar apoi încorporați jumătate în amestecul de ton.
Preîncălziți cuptorul la maxim. Întinde uniform orezul la baza unui vas pătrat de 1,5 litri. Deasupra adaugați amestecul de ton. Peste, se presară mixul de brânzeturi și pesmetul. Stropiți cu ulei de măsline și coaceți timp de 2 minute sau până când blatul devine auriu. Se servește presărată cu ceapa verde rămasă.
Supă toscană cu tortellini
Simplă dar aromată, această supă va deveni o rețetă de bază în perioada iernii. Drept ingredinte veți utiliza 1 lingură ulei de măsline, 3 cârnați italieni. O cutie de 800 g roșii tăiate cubulețe, 1L (4 căni) bulion de pui, un pachet de 325 g tortellini umplute cu pesto, o cutie de 400 g fasole roșie, 80 g baby spanac, parmezan ras în prealabil pentru servire.
Încingeti uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați cârnații și acoperiți. Prăjiți-i, întorcându-i ocazional, timp de 5 minute sau până când sunt gata (vor mai fierbe și în supă, deci nu trebuie să fie complet pătrunși în acest moment).
Între timp, combinați roșiile și bulionul într-o oală încăpătoare și puneți-o pe aragaz la foc mare. Se acoperă și se lasă până când dă în clocot. După ce amestecul de roșii a dat în fiert, clătiți și scurgeți fasolea. Adăugați tortellini și fasolea în amestecul de roșii, și fierbeți timp de 4 minute sau până când pastele sunt al dente, după care asezonați. Tăiați cârnații felii și adăugați-I în amestecul de roșii. Adăugați spanacul și amestecați până se înmoaie. Se pune în boluri și se presară cu parmezan.
Supă cremă de dovleac
Legumele pre-tocate ne ajuta să economisim din timpul de preparare, iar baconul conferă o aromă mult mai apetisantă clasicei supe cremă de dovleac. Pentru această rețetă se utilizează 1 kg cuburi de dovleac congelat, 1L (4 căni) bulion lichid de pui
80 g (1/2 cană) cubulețe de bacon, 70 g (1/2 cană) ceapă congelată tocată, 3 linguri chimen măcinat, 80 g feta, năut prăjit ușor sărat și cimbru lămâios pentru servit.
Puneți dovleacul și bulionul într-o oală încăpătoare la foc mare. Acoperiți și aduceți la fierbere. Gătiți pentru 4 minute sau până când dovleacul devine fraged. Între timp, gătiți baconul într-o tigaie la foc mediu-mare timp de 3 minute sau până când începe să devină crocant. Transferați-l pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a se scurge. Adăugați ceapa în tigaie și căliți, amestecând, timp de 2 minute sau până când se înmoaie. Adăugați chimenul și gătiți timp de 30 de secunde sau până când simțiți că și-a eliberat aroma.
Peste dovleacul din oală se adaugă amestecul de ceapă. Folosiți un blender pentru a omogeniza legumele până capătă consistența dorită. Se pune în boluri pentru servire, iar deasupra se sfărâmă feta și se presară slănină, năut și cimbru.