Prima pagină » Culinar » Rețete cu vinete. Cele mai gustoase moduri de a prepara această legumă

Rețete cu vinete. Cele mai gustoase moduri de a prepara această legumă

27 nov. 2023, 10:03,
în Culinar

Dintre toate legumele și produsele proaspete disponibile, vinetele par să fie unul dintre cele mai controversate ingrediente. Mulți oameni au avut experiențe nefericite preparând rețete cu vinete, căci acestea pot deveni ușor prea spongioase, prea amare sau prea moi.

Rețete cu vinete. Omletă crocantă

Pentru această rețetă, ingredientele trebuie să fie pur și simplu amestecate într-un castron. Amestecul este apoi turnat într-o tigaie pentru a fi gătit. Vei avea nevoie de 3 ouă, 1 vânătă medie, 1/4 linguriță de pudră de usturoi, 1/4 linguriță de sare, 1/4 piper negru măcinat și 4 linguri de ulei de măsline.

Bate ouăle într-un castron mare. Adaugă sare, piper negru măcinat și pudră de usturoi. Continuă să bați până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Folosește o furculiță pentru a face mici găuri pe toată suprafața vinetei. Coace vânăta fie în cuptor la 200 grade Celsius pentru 20-25 de minute, fie în tigaie până când coaja se prăjește.

Lasă vânăta să se răcească, iar apoi curăță pielea și taie codița. Așează vânăta într-un platou și piseaz-o ușor cu o furculiță. Transferă vânăta mărunțită în castronul cu ouă bătute, și amestecă până ce vânăta este bine încorporată în celelalte ingrediente. Între timp, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Odată ce uleiul s-a încins, toarnă amestecul în tigaie. Continuă să gătești la foc mic spre mediu timp de 3-5 minute.

Întoarce omleta cu vânătă folosindu-te de o farfurie. Fă acest lucru ridicând tigaia și înclinând-o spre farfurie până când conținutul alunecă în aceasta (poți folosi și o spatulă). Asigură-te că partea gătită este în jos. Acum, ține farfuria cu o mână și tigaia cu cealaltă. Acoperă farfuria cu tigaia și apoi o întorci rapid în așa fel încât partea de sus a omletei (care încă nu este gătită) să atingă baza tigăii, și las-o să se prăjească timp de 3 minute. Transferă omleta pe o farfurie și servește-o cu parmezan sau cu sosul tău preferat.

Pizza din vinete cu conținut scăzut de carbohidrați

Această rețetă presupune folosirea rondelelor de vinete pe post de aluat de bază pentru pizza. Rondelele de vinete coapte au un conținut scăzut de carbohidrați și nu au gluten, și pot fi associate cu o mulțime de alte ingredient delicioase, pentru o gustare sau o masă ușoară. Când sunt coapte, vinetele devin moi, dar sunt suficient de robuste pentru a susține umplutura de pizza, ceea ce le face opțiunea perfectă de pizza fără gluten și cu conținut scăzut de carbohidrați pentru iubitorii de legume.

Pentru prepararea acestor mini pizza vei avea nevoie de 1 vânătă, tăiată în felii de ½ inch, sare kosher, ulei de măsline extra virgin, 170 grame de ciuperci albe feliate, 2 căni de spanac proaspăt, 1 cană sos marinara (sau sos de spaghetti făcut în casă) și 283 grame de mozzarella proaspătă.

Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Condimentează vânăta cu sare kosher pe ambele părți (aproximativ 1 linguriță). Dacă ai timp, lasă vânăta deoparte și las-o să „transpire” timp de aproximativ 20-30 de minute, apoi șterge picăturile de apă și orice sare în exces. Dacă nu ai timp, poți să condimentezi ușor vânăta cu sare kosher și să treci la următorul pas. Pregătește o tavă mare și unge-o cu ulei de măsline extra virgin. Așează felii de vânătă într-un singur strat, iar apoi unge generos partea de sus a fiecărei felii cu ulei de măsline extra virgin. Coace pe mijlocul cuptorului preîncălzit, timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când vânăta s-a înmuiat, întorcând-o pe cealaltă parte la jumătatea acestui timp.

Între timp, într-o tigaie, încălzește aproximativ 1 lingură de ulei de măsline extra virgin. Gătiți ciupercile la foc mediu-mare timp de aproximativ 5 minute, amestecându-le în mod regulat până când capătă puțină culoare. Adaugă spanacul și amestecă-l puțin până când se înmoaie. Condimentează cu puțină sare kosher. Când vânăta este gata, scoate-o din cuptor și așază pe fiecare felie câte o lingură de sos marinară și o felie de mozzarella proaspătă. Dă cuptorul pe modul grill și pune tava înapoi în cuptor. Coace foarte puțin, urmărind ca brânza să se topească (aproximativ 1-2 minute). Scoate vinetele din cuptor, așază amestecul de ciuperci și spanac peste feliile de vânătă, iar apoi servește una dintre cele mai bune rețete cu vinete pe care o poți face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`