Prima pagină » Culinar » Rețete cu năut. Feluri de mâncare ușor de gătit pentru un prânz delicios

Rețete cu năut. Feluri de mâncare ușor de gătit pentru un prânz delicios

23 feb. 2023, 10:55,
în Culinar

La fel ca toate leguminoasele, există mai multe rețete cu năut. Acest aliment este bogat în proteine și carbohidrați și conține niveluri ridicate de potasiu, magneziu, calciu și fosfor. De aceea, mâncărurile din năut sunt consistente și sănătoase.

Dacă nu ați încercat nimic altceva decât humus, nu uitați să urmăriți rețetele noastre și să adăugați produse noi în dieta dumneavoastră. Boabele de năut fierte sunt delicioase ca atare, dar pot fi folosite și pentru a prepara boluri și diferite salate.

Rețete năut. Instrucțiuni pentru gătitul acestei leguminoase

Pentru a pregăti năutul trebuie să clătiți boabele de fasole sub apă rece. Umpleți năutul cu apă în proporție de 1:3. Lăsați-i timp de cel puțin 8 ore. Cel mai simplu este să faceți acest lucru seara și să o lăsați peste noapte. Nu uitați că năutul înmuiat crește în volum de 2-3 ori.

Dimineața, scurgeți apa și clătiți din nou năutul. Numai că acum este momentul să îl fierbeți. Puneți năutul într-o oală și umpleți cu apă rece, aceasta trebuie să acopere complet boabele. Aduceți la fierbere la foc mare, apoi fierbeți timp de 1 oră. Dacă este necesar, îndepărtați spuma. Condimentați năutul cu sare cu 5 minute înainte de a termina de fiert. Scurgeți apa și gata.

De asemenea, năutul crocant la cuptor este deosebit de gustos. Năutul copt în condimente poate adăuga varietate meniului tău. De asemenea, pot fi adăugați în salate, puși pe un sandviș sau pur și simplu serviți ca un aperitiv seara, în timp ce vă uitați la un film.

Cum să pregătești năut crocant. Gustarea perfectă pentru serile de film

Pentru a pregăti gustarea aveți nevoie de ingrediente, precum năut 200 gr, 2 linguri de ulei de măsline, paprika aproximativ o linguriță, turmeric în cantitate de o linguriță, piper negru proaspăt măcinat, după gust și sare după gust.

Pentru a pregăti năut crocant clătiți năutul în apă rece și puneți-l la înmuiat timp de 12 ore. În acest timp va crește în volum. Apoi clătiți fasolea, turnați-o în apă curată și fierbeți-o timp de 20 de minute după ce a fiert. Se scurge apa. Puneți năutul răcit într-un bol, turnați uleiul de măsline și asezonați generos.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și întindeți năutul uniform pe suprafață. Coaceți timp de 30 de minute la 180°C. Asigurați-vă că boabele de fasole nu sunt arse și că sunt moi în interior. Gustarea crocantă este gata și poate fi servită. Apropo, puteți folosi orice condimente doriți, alegeți în funcție de gustul dvs.

Supă sănătoasă și gustoasă pentru prânz. Felul de mâncare care poate fi servi tot anul

Această rețetă funcționează pentru orice perioadă a anului. Uneori vrei doar să mănânci o supă sănătoasă și gustoasă la prânz. Pentru a o pregăti veți avea nevoie de 650 gr de dovleac, 200 gr de năut fiert, 4 căței de usturoi, 500 ml de apă, o linguriță de oregano, 2 linguri de ulei de măsline. De asemenea, veți avea nevoie de sare și piper negru după gust.

Pentru a pregăti felul de mâncare se spală dovleacul, se curăță de coajă și se taie în cuburi mici, iar usturoiul în felii. Turnați uleiul, usturoiul și oregano într-o cratiță cu fundul gros. Se încălzește până când se fragmentează și se parfumează.

Printre cele mai delicioase rețete cu năut se numără și această supă. Din moment ce toate condimentele sunt adăugate în cratiță, se pune dovleacul, se amestecă și se prăjește timp de 3 minute. Se toarnă apă peste dovleac și se condimentează cu sare și piper. Gătiți până se înmoaie. Adăugați năutul fiert la dovleac și gătiți împreună timp de 5 minute. Opriți focul și puneți conținutul vasului sub un capac timp de 15 minute. Apoi bateți amestecul cu un blender.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`