Prima pagină » Culinar » Rețete cu macrou afumat. Cum să transformi un ingredient banal într-o masă delicioasă

Rețete cu macrou afumat. Cum să transformi un ingredient banal într-o masă delicioasă

06 feb. 2025, 13:22,
în Culinar

Apreciat pentru aroma intensă și textura delicată, deși este un ingredient banal, din macrou afumat poți pregăti o masă delicioasă. Folosit în numeroase preparate culinare, acest pește adaugă savoare mâncărurilor, dar este și o sursă bogată de acizi grași omega-3, proteine și vitamine esențiale. Datorită metodei tradiționale de afumare, capătă un gust inconfundabil, care îl transformă într-un ingredient versatil, potrivit pentru feluri principale, dar și pentru aperitive.

Macrou afumat cu sos cremos de lămâie și mărar

Această rețetă de macrou afumat este perfectă pentru un prânz sau o cină sofisticată. Preparatul combină peștele afumat cu un sos cremos de lămâie și mărar, servit alături de un piure de cartofi cu usturoi și spanac sotat. Astfel, ai nevoie de 500 de grame de macrou afumat, 600 de grame de cartofi, 200 de mililitri de smântână pentru gătit, 2 căței de usturoi și 200 de grame de spanac proaspăt. De asemenea, pentru un plus de savoare poți adăuga 1 lămâie, 1 legătură de mărar proaspăt, 3 linguri de unt, sare și piper după gust, precum și ulei de măsline.

Pentru început, curăță cartofii, taie-i cuburi și fierbe-i în apă sărată până devin fragezi. Între timp, într-o tigaie mică, călește cățeii de usturoi tocați mărunt în 2 linguri de unt până capătă o nuanță aurie. Ulterior, scurge cartofii, pasează-i cu un blender sau cu un zdrobitor, apoi adaugă smântâna pentru gătit, untul cu usturoi și condimentează cu sare și piper după gust și menține piureul la cald. Într-o cratiță mică, topește o lingură de unt, adaugă zeama și coaja rasă de la lămâie și lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 3-4 minute, apoi pune mărarul tocat mărunt. Acest sos va oferi un contrast acidulat și aromat peștelui. Spală bine spanacul și taie-l grosier, apoi încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și sotează-l până se înmoaie, aproximativ 3-4 minute. Asezonează cu sare și piper, apoi păstrează-l cald. Încinge ușor feliile de macrou afumat într-o tigaie antiaderentă, timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a elibera aromele, fără a le usca. Servește feliile de macrou alături de o porție generoasă de piure de cartofi cu usturoi, sosul de lămâie și mărar stropit peste pește și spanacul sotat alături. Acest fel principal combină gusturile intense ale macroului afumat cu textura cremoasă a piureului și prospețimea sosului.

Cum să pregătești un aperitiv delicios

Pentru un meniu savuros complet, poți opta pentru o tartină gourmet cu macrou afumat, cremă de brânză și avocado, presărată cu semințe de susan. Această rețetă este ușor de preparat și perfectă pentru a-ți impresiona oaspeții. Prin urmare, sunt necesare 200 de grame de macrou afumat, 200 de grame de cremă de brânză, 1 avocado copt și 1 lămâie. De asemenea, trebuie să mai pregătești 1 ceapă roșie mică, fin tocată, pâine integrală sau baghetă tăiată felii, semințe de susan, sare, piper și ulei de măsline.

Pentru început, taie un avocado în jumătate, scoate sâmburele și pasează-l cu o furculiță, adaugă zeama de lămâie, sare și piper, apoi amestecă până obții o pastă cremoasă. Într-un alt bol, mixează crema de brânză cu ceapa roșie tocată și, dacă dorești, adaugă o linguriță de ulei de măsline pentru un plus savoare. Condimentează cu sare și piper după gust, după care prăjește ușor feliile de pâine integrală sau baghetă până devin crocante. Întinde pe fiecare felie un strat subțire de pastă de avocado, apoi un strat generos de cremă de brânză. Așază feliile de macrou afumat deasupra și presară semințe de susan pentru un plus de textură și aromă. Servește tartinele imediat pentru a te bucura de gustul savuros. Fie că alegi să pregătești felul principal sau optezi pentru tartine cu cremă de avocado și macrou afumat, aceste rețete te vor ajuta să descoperi noi moduri de a-ți bucura papilele gustative.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Prăjitura la borcan. Desertul rapid, fără coacere
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025