Prima pagină » Culinar » Rețete cu dovlecei, un adevărat spectacol culinar. Cum să pregătești acasă o mâncare sănătoasă și gustoasă

Rețete cu dovlecei, un adevărat spectacol culinar. Cum să pregătești acasă o mâncare sănătoasă și gustoasă

22 feb. 2022, 12:44,
în Culinar

Atunci când vrem să pregătim o mâncare gustoasă și cu puține calorii, ideale sunt delicioasele rețete cu dovlecei, acestea fiind un adevărat spectacol culinar. Dovleceii sunt o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive, iar preparatele obținute sunt pe placul tuturor. Iată cum să pregătești acasă o mâncare sănătoasă și gustoasă.

Cele mai simple rețete cu dovlecei pentru un spectacol culinar desăvârșit

Mâncărurile cu dovlecei sunt printre preferințele celor care își doresc să se mențină în formă și să aibă un stil de viață sănătos. Dovleceii au puține calorii, iar beneficiile sunt numeroase. Printre efectele miraculoase ale dovleacului se află stimularea regenerării celulare și prevenirea îmbătrânirii.

De asemenea,  dovleceii reprezintă o sursă bogată de substanțe nutritive, antioxidanți și vitamine. De aceea, preparatele cu dovlecei sunt recomandate celor care țin dietă și își doresc să scape de kilogramele în plus.

Persoanele care vor să aibă o alimentație echilibrată, optează pentru mâncărurile bazate pe orez. De exemplu, mâncarea de urzici cu orez este ideală în sezonul de primăvară, dar și delicioasa supă de roșii cu orez.

Cei care își doresc un preparat inedit pot pregăti rapid o budincă de orez cu mere sau o tartă cu spanac și brânză.

Dovleceii pot fi gătiți în diferite moduri, fie sunt făcuți la cuptor, prăjiți sau consumați în stare naturală într-o delicioasă salată.

Cele mai simple și apreciate rețete cu dovlecei sunt dovlecei crocanți cu sos de iaurt, pizza cu dovlecei sau dovlecel umplut și făcut la cuptor.

Cum să pregătești acasă o mâncare dietetică savuroasă

Mâncărurile cu dovlecei sunt alegerea perfectă pentru cei care vor să se mențină în formă. Pe lângă cunoscutele diete precum dieta cu orez, hrișcă și grâu sau mucilagiul de orez care tratează disconfortul abdominal, ideale sunt rețetele cu dovlecei.

Preparatele culinare cu dovleac sunt delicii de neuitat pentru toți cei de la masă. Fie pregătim niște plăcinte delicioase cu dovlecei, fie îi gătim sub diferite forme, mâncărurile cu dovleac sunt gustoase și sănătoase.

Pentru a face acasă o plăcintă delicioasă cu dovleac este bine să știm cum să pregătim un aluat fraged de plăcintă.

O rețetă inedită este aceea cu dovlecei crocanți cu iaurt. Aceasta se pregătește ușor și avem nevoie de câteva ingrediente precum 2 dovlecei, un ou, 3 linguri de făină, ulei de floare soarelui, sare, piper, pesmet, usturoi, puțin mărar și iaurt grecesc.

După ce se spală bine dovleceii, se taie felii subțiri și se pune sare deasupra, apoi se așază feliile pe o farfurie mare. Se lasă dovleceii să își ia sarea timp de 15 minute. Între timp, pregătim compoziția pentru prăjit dovleceii.

Într-un bol se amestecă oul cu sarea și piperul și se bate până se obține o compoziție spumoasă. Într-o farfurie se pune puțină făină, un pic de sare și piper, iar în alta puțin pesmet.

Se pune tigaia cu ulei la încins, iar când este gata, se dă fiecare felie de dovlecel prin ou, apoi prin făină  și pesmet, apoi se pune la prăjit. Feliile de dovleac scoase din tigaie se pun pe un șervețel absorbant pentru a se scurge uleiul.

La final pregătim sosul pentru dovlecei. Într-un castron se pune iaurtul grecesc împreună cu 3 căței de usturoi dați prin răzătoare. Se pune puțină sare, un pic de piper și mărar pentru un plus de savoare, apoi se amestecă bine. Delicioșii dovlecei se servesc cu sosul de iaurt.

Pe placul tuturor este și savuroasa pizza cu dovlecel. Aceasta se prepară rapid, iar gustul va fi pe placul tututor celor de la masă.

Delicioasele rețete cu dovlecei sunt ideale atunci când vrem să pregătim o mâncare sănătoasă și gustoasă. Aceste preparate culinare ne ajută să ne menținem în formă și să avem o alimentație echilibrată.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *