Prima pagină » Culinar » Rețete cu ciuperci pentru post. Cele mai simple și gustoase rețete care se pot face cu ciuperci

Rețete cu ciuperci pentru post. Cele mai simple și gustoase rețete care se pot face cu ciuperci

08 apr. 2024, 19:22,
BZI.ro, în Culinar

Atât pentru postul Crăciunului cât și pentru postul Paștelui, gospodinele sunt mereu în căutare de noi rețete de post. Fiind excluse temporar alimente precum ouăle, carnea, peștele, laptele și brânza, astfel, este necesară reorganizarea meniului și alegerea atentă a meselor. Dacă ciupercile sunt ingredientul tău preferat, iată topul celor mai bune trei rețete.

În toată perioada postului, creștinii postesc de la alimentele de dulce, însă trebuie să îi furnizeze organismului resursele de care are nevoie pentru a funcționa în parametrii normali. În timpul postului, mâncărurile hrănitoare și gustoase cu ciuperci champignon sunt ideale. Acestea sunt ușor de făcut și oferă un preparat culinar sănătos. Printre preferatele tuturor se află rețeta de ciulama de ciuperci de post.

Cum să pregătești rețeta de post cu ciuperci champignon.

Pentru a pregăti acest deliciu acasă, avem nevoie de următoarele ingrediente: 500 g ciuperci champignon, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 păstârnac, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 3 linguri de făină, mărar, pătrunjel, sare și piper.

După ce se curăță și spală ciupercile champignon, se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, se scurg și se pun din nou la fiert în apă curată. După ce au fiert suficient, se adaugă ceapa, morcovii și păstârnacul tăiate mărunt. Când ciupercile și legumele sunt gata, se adaugă sare și se lasă la răcit în frigider.

Între timp, într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă făina, amestecând până când capătă o culoare ușor gălbuie. Se adaugă apoi puțină zeamă în care au fiert ciupercile și se amestecă continuu pentru a evita formarea de cocoloașe.

După ce compoziția s-a omogenizat, se adaugă ciupercile fierte și se lasă la clocotit împreună cu făina timp de 10 minute. La final, se adaugă mărarul și pătrunjelul tăiate mărunt, sare și piper după gust.

Ciulama de ciuperci champignon de post poate fi servită cu mămăligă, fiind un deliciu în zilele cu restricții alimentare.

Tocănița de ciuperci se prepară rapid

La fel de gustoasă este și tocănița de ciuperci, care se face ușor după o rețetă simplă, având nevoie de câteva ingrediente. Cei care vor să se bucure de o mâncare inedită cu ciuperci, pot pregăti chiftele cu legume și ciuperci champignon. În timpul postului, rețetele cu ciuperci champignon sunt o alegere excelentă, fiind gustoase și sănătoase datorită beneficiilor lor pentru organism. Ciupercile sunt o sursă bogată de fibre și vitamine, iar variantele de preparare sunt diverse și delicioase. Pentru tocana noastră de post cu ciuperci, vom folosi aproximativ 1 kilogram de ciuperci, pe care le putem găsi ușor în marketuri, fiind preferate de mulți. În plus, putem să experimentăm și cu alte tipuri de ciuperci, având în vedere bogăția pădurilor noastre. Pentru a adăuga savoare rețetei, vom utiliza 2-3 cepe medii, tăiate cubulețe, și 2 ardei mari, tot cuburi. După ce ciupercile sunt pregătite timp de 3-4 minute, putem adăuga restul ingredientelor pentru a le găti împreună. Usturoiul, întâlnit frecvent în rețetele de post, va fi adăugat în două reprize, pentru a oferi o aromă deosebită. Pentru a obține un sos mai consistent, putem adăuga o cană de suc de roșii. Timpul total de gătire este de aproximativ 40 de minute, iar rezultatul este o mâncare sățioasă și gustoasă, perfectă pentru zilele de post. Chiar dacă pregătirea ingredientelor poate dura ceva timp, timpul de gătire este redus, iar rezultatul merită efortul.

Acestea sunt cele mai delicioase rețete de post cu ciuperci

Comentarii
  • Cine este tampita/tampitul care scrie aceasta reteta pe care voi o publicati? Intrebare:ce cauta morcovul, patrunjel radacina, etc in mancarea de ciuperci? Cenzura?

  • Cine este tampita/tampitul care scrie aceasta reteta pe care voi o publicati? Intrebare:ce cauta morcovul, patrunjel radacina, etc in mancarea de ciuperci? Cenzura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *