În perioadele cu restricții alimentare, ideale sunt spectaculoasele rețete cu ciuperci champignon. Cei care doresc să se bucure de o mâncare sănătoasă, pot pregăti foarte ușor acasă câteva preparate inedite cu ciuperci. Acestea sunt alegerea perfectă dacă vrem să avem o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Este cunoscut faptul că ciupercile reprezintă o sursă bogată de fibre, vitamine și minerale, fiind recomandate și celor care țin dietă și vor să scape de kilogramele în plus. Iată câteva delicii culinare în zilele de post.
Cele mai simple și gustoase rețete cu ciuperci champignon
Ciupercile champignon sunt extrem de sănătoase și hrănitoare și pot fi gătite în diferite feluri. Mâncărurile cu ciuperci sunt ideale nu doar în zilele de post, ci sunt recomandate de nutriționiști și persoanelor care vor să slăbească.
Cei care țin dietă sau sunt vegetarieni, pot opta pe lângă preparatele cu ciuperci și pentru gustoasele rețete cu dovlecei sau pot pregăti acasă o supă de roșii cu orez. Orezul este benefic și în tratarea unor probleme abdominale cauzate de un dezechilibru alimentar. De aceea, ideal este mucilagiul de orez atunci când ne confruntăm cu dureri de burtă și stări de disconfort.
În zilele de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase ca pe vremea bunicii. Pe lângă delicioasele ciuperci, urzicile sunt folosite în diferite mâncăruri. De exemplu, în perioadele cu restricții alimentare, dar și în sezonul de primăvară, când vrem să revitalizăm organismul cu o mâncare sănătoasă, putem pregăti acasă o ciorbă de urzici de post sau o mâncare de urzici cu orez.
Printre rețetele cu ciuperci preferate de majoritatea sunt ciulamaua de ciuperci de post, orez cu ciuperci, delicioasa tocăniță de ciuperci sau ciuperci champignon cu sos de roșii și usturoi.
Cum să pregătești acasă delicii culinare de post
În zilele de post, ideale sunt mâncărurile hrănitoare și gustoase cu ciuperci champignon. Acestea sunt ușor de făcut, iar la final ne vom bucura de un preparat culinar sănătos. Printre preferatele tuturor se află ciulamaua de ciuperci de post.
Pentru a pregăti acasă acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente precum 500 g de ciuperci champignon, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 păstârnac, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 3 linguri de făină, mărar, pătrunjel, sare și piper.
După ce se curăță ciupercile champignon, se spală și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, se scurg și se pun din nou la fiert în apă curată. După ce au fiert suficient, se adaugă ceapa, morvocii și păstârnacul tăiate mărunt. Când ciupercile și legumele sunt gata, se pune puțină sare și se dau la rece, la frigider.
Între timp, într-o tigaie se pune ulei la încins apoi se adaugă puțină făină și se amestecă până când capătă o culoare ușor gălbuie. Se pune puțină zeamă în care au fiert ciupercile și se amestecă continuu pentru a evita ca făina să aibă cocoloașe.
După ce compoziția s-a omogenizat, se pun ciupercile fierte. Se lasă la clocotit împreună cu făina timp de 10 minute. La final se adaugă mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt, sare și piper după gust.
Ciulamaua cu ciuperci champignon de post poate fi servită cu mămăliguță, fiind un adevărat deliciu în zilele cu restricții alimentare.
La fel de gustoasă este și tocănița de ciuperci, care se face ușor după o rețetă simplă și avem nevoie de câteva ingrediente. Cei care vor să se bucure de o mâncare inedită cu ciuperci, pot pregăti chiftele cu legume și ciuperci champignon.
În zilele de post, ideale sunt rețetele cu ciuperci champignon. Mâncărurile cu ciuperci sunt extrem de gustoase și sănătoase, fiind recomandate datorită beneficiilor acestora pentru organism. Ciupercile reprezintă o sursă bogată de fibre și vitamine și pot fi gătite în diferite moduri pentru a obține preparate culinare delicioase.