Prima pagină » Culinar » Rețete cu brânză de vaci. Cum să pregătești khachapuri

Rețete cu brânză de vaci. Cum să pregătești khachapuri

22 dec. 2022, 13:43,
în Culinar

Există o mulțime de rețete cu brânză de vaci ușor de pregătit acasă. Brânza se potrivește cu multe produse. Printre care zahăr, cacao, roșii, sare, sultane, caise, marmeladă, nuci, scorțișoară, vanilie, piper, chimen, muștar, mărar și pătrunjel.

Din nefericire, brânza de vaci se strică repede, o puteți păstra deschisă nu mai mult de două zile, iar dacă este închisă ermetic, aproximativ două săptămâni. În cazul în care brânza și-a pierdut prospețimea, cel mai bine este să faceți cu acest ingredient prăjituri. Este foarte ușor să faci prăjituri cu brânză. Pentru asta trebuie doar să amesteci o jumătate de kilogram de brânză de vaci, un ou, câteva linguri de făină sau de griș cu două linguri de zahăr. De asemenea, poți folosi o lingură de unt, o jumătate de lingură de sifon înmuiat în oțet și o cană de smântână. Se condimentează cu sare, se frământă bine, se trece prin făină și se prăjește în unt.

un chaciapuri pe o farfurie

De regulă, khachapuri se prepară cu brânză

Rețete cu brânză de vaci. Cum să pregătești felul de mâncare georgian

Puteți face plăcintă din brânză de vaci, baza sa este brânza de vaci, ouă și puțină făină. Restul ingredientelor depind de imaginația ta. Astfel, poți pune zahăr, fructe uscate, condimente, fructe de pădure și fructe proaspete.

Atunci când gospodinele au brânză de vaci în frigider ar putea să pregătească preparatul georgian „Khachapuri” care provine de la cuvintele „caș” și „pâine”. Acesta au fost mult timp un fel de mâncare preferat de mulți, și nu numai în țara lor de origine.

doua chaciapuri pe o masa

Atunci când gospodinele au brânză de vaci în frigider ar putea să pregătească preparatul georgian „Khachapuri”

De regulă, khachapuri se prepară cu brânză, carne tocată sau pește aburit. Există, de asemenea, multe variante de aluat pentru khachapuri, așa cum este și pentru cozonac. Însă, conform rețetei clasice pentru a face khachapuri într-o tigaie aveți nevoie de 50 g de unt. Pentru aluat va trebui să folosiți 700 gr de făină, 300 g de lapte cald, 100 g de unt, 2 ouă, 10 g de drojdie uscată, 2 lingurițe de zahăr granulat și o linguriță de sare.

Pentru umplutură gospodinele folosesc 300 g de brânză de vaci, 3 „bile” de spanac congelat și o grămadă de verdețuri. Pentru a prepara umplutura rad brânzeturile, se adaugă brânza de vaci pisată cu o furculiță, spanacul dezghețat și ierburile aromatice. După care se amestecă totul bine. Se împarte umplutura în 6 părți egale. Se face o bilă fermă din fiecare bucată. Umplutura de khachapuri este gata.

La ce temperatură trebuie pregătit felul de mâncare? Timpul necesar de coacere

În laptele călduț se adaugă zahărul granulat, sarea, drojdia uscată și se amestecă. Adăugați ouăle la făina cernută, untul topit călduț. Întindeți aluatul. Se acoperă aluatul cu o cârpă umedă și se introduce în cuptorul încălzit la 40 de grade timp de 20-30 de minute. La o temperatură similară se pregătește și cozonacul.

o farfurie cu mai multe placinte cu branza

Din nefericire, brânza de vaci se strică repede

La această temperatură plăcinta ar trebui să crească bine. Când aluatul este gata, împărțiți-l în 6 porții egale. Rulați o bilă din fiecare porție de aluat, apoi cu dosul mâinii frământați mingea până obțineți o prăjitură mică. Se pune o „bilă de brânză” în centrul prăjiturii, se strânge aluatul în jurul umpluturii, astfel încât aceasta să fie înăuntru și se presează bine aluatul deasupra. Astfel se obține o „minge de aluat”.

Cu dosul mâinii și cu degetele se frământă aluatul uniform într-o pâine de 23 cm. Se încălzește bine o tavă de 23 cm și apoi se dă focul mai mic. Gătiți khachapuri într-o tigaie încinsă fără a adăuga ulei, la foc mic, sub un capac, timp de 3-5 minute pe fiecare parte.

Când este gata, felul de mâncare după rețete cu brânză de vaci se adaugă unt pe fiecare khachapuri într-o tigaie de 23 cm. După care se încinge bine și se dă focul mai mic. Cu un capac, gătiți khachapuri pe o tigaie încinsă fără a adăuga ulei, la foc mic, timp de 3-5 minute pe fiecare parte. Fiecare khachapuri gata trebuie să fie acoperit cu unt. Khachapuri într-o tigaie se dovedesc a fi foarte gustoase.

chaciapuri

Există, de asemenea, multe variante de aluat pentru khachapuri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *