Prima pagină » Culinar » Rețete cu boabe de porumb. Ideale pentru atunci când nu știi ce să mai gătești

Rețete cu boabe de porumb. Ideale pentru atunci când nu știi ce să mai gătești

12 oct. 2023, 14:09,
BZI.ro, în Culinar

Porumbul este un ingredient versatil și delicios care este excelent de integrat într-o multume de preparate. Suculent și ușor dulceag, acesta adaugă un contrast plăcut mâncărurilor sărate. Porumbul este o sursă importantă de nutrienți esențiali precum fibre, vitamine (cum ar fi vitamina C și acid folic) și minerale (cum ar fi manganul și fosforul). Boabele de porumb se pot combina foarte ușor cu multe alte ingrediente pentru a crea preparate diverse și delicioase. Culoarea acestuia face orice preparat să pară mai apetisant.

Boabe de porumb la tigaie cu bacon, busuioc și roșii

Porumbul și baconul fac o pereche perfectă. Adăugați roșii coapte și mult busuioc pentru un fel de mâncare care poate mulțumi pe oricine. Serviți pe frunze de salată că garnitură alături de pește la grătar, pui sau creveți. De asemenea, puteți adăuga cuburi prăjite de tofu sau feta pentru a transforma acest preparat într-un fel principal.

Ingredientele necesare pentru acest preparat sunt 4 felii groase de bacon afumat, tăiat în fâșii de 0.5 cm, 1 ceapă mică albă tocată mărunt, 1 ardei verde închis mare, fără semințe, 1 cățel mare sau 2 căței mici de usturoi, tocat fin, 3 cești de boabe de porumb fiert, 1 pahar de roșii cherry, tăiate în jumătate sau 2-3 cești de roșii mari tăiate cubulețe, 1/2 linguriță de sare grunjoasă, 1/4 linguriță de piper proaspăt măcinat, 1 ceașcă de frunze proaspete de busuioc tăiate subțire tăiate.

Într-o tigaie de fontă antiaderentă, prăjește cele 8 fâșii de bacon, timp de aproximativ 10 minute, amestecând des, până când baconul este crocant și auriu. Scoateți baconul cu o spumieră pe un platou. Păstrați grăsimea rezultată în tigaie. Adăugați ceapa și ardeiul în tigaie. Gătiți la foc mediu, amestecând des, până când acestea devin moi (aproximativ 4 minute). Adăugați cei 2 căței de usturoi tocat și gătiți timp de 1 minut. Adăugați cele 3 cești de boabe de porumb și gătiți pentru aproximativ 3 minute amestecând des, apoi adăugați roșiile cherry tăiate pe jumătate. Gătiți pentru încă 2 minute. Condimentați cu 1/2 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper sau după gust. Luați de pe foc și adăugați baconul crocant. Încorporați și busuiocul tăiat subțire și serviți cât este cald.

Succotash, salată caldă cu porumb la grătar și edamame

Porumbul și fasolea albă Lima merg de minune într-un succotash clasic din legume. Porumbul se prăjește împreună cu ceapa dulce și cu varza chinezească. Dacă nu aveți la îndemână fasole, puteți folosi și boabe de edamame, care vor duce această rețetă tradițională într-o zona mai contemporană. Brânza proaspătă sfărâmată sau o lingură de smântână groasă deasupra completează de minune aromele preparatului.

Ingredientele pentru această rețetă constau din 2 știuleți de porumb, 1 ceapă dulce mare tăiată în 3 secțiuni, 2 sferturi groase de varză chinezească sau salată verde, 1/3 ceașcă de ulei de măsline, 1/2 linguriță de sare grunjoasă, 1 1/2 cești de edamame sau fasole Lima, 2 lămâi mici, 1 linguriță de boia dulce, 1/2 linguriță de chimen măcinat, 1/2 ceașcă (aproximativ 2 uncii) de feta sfărâmată sau 1/4 ceașcă de smântână lichidă, 1/4 ceașcă de frunze de ceapă verde tăiate subțire. Încălziți grătarul sau cuptorul la temperatură medie. Așezați cei 2 știuleți de porumb, ceapă și sferturile de varză pe o tavă. Stropiți pe toate părțile cu puțin ulei și presărați cu sare. Așezați legumele în cuptor sau direct pe grătar, deasupra flăcărilor, întorcându-le din când în când, până când devin aurii pe toate părțile, aproximativ 15 minute. Transferați-le pe un platou și lăsăți-le să se răcească.

Între timp, fierbeți cele 1 1/2 cești de edamame într-un vas mic cu apă sărată clocotită, aproximativ 2 minute. Radeți coaja de la cele 2 lămâi într-un bol mare, apoi stoarceți sucul din lămâi în bol. Amestecați în bol 1/3 ceașcă de ulei de măsline, 1 linguriță de boia dulce, 1/2 linguriță de chimen și 1/2 linguriță de sare. Adăugați edamamele calde în dressingul din bol. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a scoate boabele de porumb de pe știuleți și adăugați-le la dressing. Tăiați ceapa și varza la grătar și adăugați-le în bolul cu dressing. Amestecați bine. Adăugați 1/2 ceașcă de brânză feta sau 1/4 ceașcă de smântână lichidă. Serviți la temperatura camerei, presărat cu 1/4 ceașcă de frunze de ceapă verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *