Prima pagină » Culinar » Rețete cu aluat foietaj congelat: Adevărate capodopere culinare la tine în bucătărie

Rețete cu aluat foietaj congelat: Adevărate capodopere culinare la tine în bucătărie

14 feb. 2022, 12:30,
în Culinar

Atunci când nu ai timp pentru a pregăti un deliciu culinar de mare ajutor sunt rețetele cu aluat foietaj congelat. Aluatul clasic de foietaj este destul de greu de preparat. Este mult mai ușor să cumperi unul gata făcut, să-l păstrezi la congelator și să-l folosești atunci când dorești să coci ceva rapid.

Aluatul foietaj este perfect pentru a pregăti produse de patiserie rapide de casă dar și multe altele. Aluatul foietaj gata preparat se vinde atât cu ​​drojdie, cât și fără drojdie, fiind disponibil în aproape orice magazin. Din foietaj, poți găti nu doar produse de patiserie și deserturi, ci și un prânz sau o cină completă. Există o mulțime de opțiuni pentru a pregăti un deliciu adevărat cu ajutorul acestui ingredient.

o prajitura din aluat foietaj congelat langa doua oua pe un fund de lemn

De cele mai multe ori, gospodinele preferă să pregătească din aluat foietaj mai multe deserturi

Rețete cu aluat foietaj congelat: Cum să-ți surprinzi întreaga familie în doar 20 de minute

De cele mai multe ori, gospodinele preferă să pregătească din aluat foietaj mai multe deserturi. Însă, cel mai apreciat și delicios este cheesecake-ul. Pe lângă faptul că acesta este extrem de delicios, cheesecake-ul este extrem de ușor de pregătit. Astfel, pe lângă aluat de foietaj vei avea nevoie de  250 g de cremă de brânză, 150 g zahăr, 80 g unt și de o linguriță de zahăr vanilat. Unele gospodine mai folosesc și zahărul pudră.

Acest desert se pregătește la fel de rapid ca și prăjitura negresa sau ca și prăjiturile de post. Pentru a găti deliciul trebuie să întinzi aluatul în două straturi mari. Ulterior, este nevoie să pui unul dintre acestea pe o tavă rotundă sau dreptunghiulară. Important este să bați crema de brânză, untul, zahărul și zahărul vanilat până acestea se omogenizează. Pentru a pregăti desertul vei avea nevoie de o formă în care să torni tot amestecul.

Apoi așeză al doilea strat de aluat deasupra. Este nevoie să sigilezi marginile foarte bine. Dacă dorești, poți face împletituri pe marginea prăjiturii, la fel cum făcea bunica când cocea pâine. De asemenea, poți forma o rețea din restul aluatului, decorând cheesecake-ul cu ele. Este bine să stropești partea de sus a tortului cu glazură. Dacă îți place scorțișoara, atunci poți decora cu ajutorul ei.

placinte din aluat foietaj congelat pe o farfurie

Aluatul foietaj este perfect pentru a pregăti produse de patiserie rapide de casă dar și multe altele

Este indicat să coci cheesecake-ul timp de o jumătate de oră în cuptorul preîncălzit la 180°C până acesta se rumenește. Când se răcește, pune desertul la frigider pentru câteva ore, apoi acesta este numai bun de tăiat și savurat în mijlocul familiei.

Mic dejun cu aluat foietaj: Cea mai delicioasă rețetă pentru un început de zi minunat

Pentru a pregăti un mic dejun absolut fabulos vei avea nevoie de 400 g de aluat foietaj, 200 g de salam, 200 g de brânză cheddar, 4 oua, o lingură de sos rancho și de 3 linguri de sos salsa. Unele gospodine preferă să folosească și parmezan pentru a obține un gust deosebit.

Pentru a pregăti cel mai delicios mic dejun este necesar să întinzi aluatul pentru a face un cerc cu un diametru de aproximativ 30 de centimetri. Pune un pahar în centrul acestui cerc și tăie un alt cerc. Ulterior, este necesar să tăi inelul rezultat în felii triunghiulare. La final ar trebui să arate ca o floare.

De asemenea, poți tăia aluatul în triunghiuri, formând un inel. Este indicat să ungi inelul cu sos rancho. Dacă nu ai la moment un astfel de sos, atunci pur și simplu amestecă proporții egale de smântână cu maioneză alături de diverse condimente. Foarte indicate sunt pătrunjelul uscat, mărarul uscat, sare, piper și usturoi praf. Bunica folosea aceste condimente când pregătea un deliciu din carne de porc.

un mic dejun delicios din aluat foietaj congelat pe un platou

Din foietaj, poți găti nu doar produse de patiserie și deserturi, ci și un prânz sau o cină completă

Ulterior trebuie să tai salamul sau dacă ai cârnați de casă, pe care să-i prăjești ușor. Apoi sparge ouăle în tigaie și prăjește, amestecând continuu. La final, adaugă trei linguri de salsa. Aranjează umplutura în jurul inelului, astfel încât mai târziu să-ți fie ușor să îndoi „petalele”. Închide inelul îndoind toate „petalele” și la final stropește-l cu parmezan ras. Este indicat să coci preparatul la cuptor pentru 10-15 minute la 200°C. Este extrem de bun să servești deliciul culinar cu cafea fierbinte la micul dejun.

Există o mulțime de rețete cu aluat foietaj congelat foarte gustoase și rapide. Acest ingredient scutește gospodinele de câteva ore bune de petrecut în bucătărie. Însă, asemeni unui tort sau unui mic de dejun, din aluat foietaj poți obține adevărate capodopere culinare

placinte din aluat foietaj congelat pe o farfurie

Aluatul clasic de foietaj este destul de greu de preparat


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *